Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16

Fangster 2006

(Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004)


23.12.06
 
Hej med jer.
 
Jeg tog en tur i St. Vejle å lille juleaften for at se om der skulle komme lidt ekstra julegaver.
Jeg havde ikk andet end lige kastet en krog i vandet før den første aborre bed på.
Efter hånden som dagen gik og jeg var nået godt op over de 10 aborre fik jeg besøg en basse på 1.8 kg.
 
Det var dagens største og jeg kunne med en ny PR roligt tage hjem med god samvittighed.
 
Med venlig hilsen
Dennis
 

Tirsdag den 27/12
 

Stævnede vi ud klokken 8.00 med en af SU bådene på Bagsværd Sø. Vejret tegnede godt med frisk vind, overskyet men tørt. Vi havde besluttet at dørge med fire stænger, alle med flydende woblere. Dagen bød på dramatik og fire hug, der alle resulterede i landede fisk. De første 3 timer forløb uden dramatik eller noget der ligner, der var ingen tegn på fisk i søen, selvom vi fik selskab af FR-båden, hvor man dørgede meget langsomt med skaller.

Klokken 11 var vi helt ovre ved Nybroparken og så startede dramatikken ellers så det ville noget – den ene åre knækkede. Vi havde modvind i retning af bådebroen ved Aldershvile og drev langsom ind mod kysten ved Nybroparken.
 

Vi besluttede at igangsætte et forsøg på at padle over til bådebroen igen. Stående i båden og ved at agere kano lykkedes det os ved ihærdig indsat at lande båden ved en privat bro tæt ved Aldershvile. Her passede Jacob på båden mens Morten smuttede over efter en ny åre.

i tørnede ud igen, trods godt med mælkesyre i de øvre lemmer, og snart efter faldt det første hug. En gedde på 3,2 kg havde udset sig den mindste wobler. Uden større dramatik, bortset fra yderlig krogning, fik vi den op i båden. Samtidig noterede vi os, at man i FR båden også havde fået kontakt til en gedde på cirka samme størrelse. Vi havde besluttet os for at få lidt fisk med hjem, så gedden blev i båden. Hugget faldt lidt vest-sydvest for Gåseholmen.

Ved 13 tiden var den gal igen – et meget kontant hug faldt på den samme wobler. Denne gang var der mere velkommen dramatik i luften. Der blev taget adskillige meget voldsomme udløb, men første gang fisken kom op, vurderede vi kun gedden til at være på lidt over 3 kg. Fisken fremturede dog med allehånde lumske kneb såsom at stikke ind under båden og fortsatte ellers med udløb, trods forsvarligt spændt bremse. Efter cirka 10 minutters fight fik vi den landet. Det viste sig at være en gedde på 4,5 kg, der åbenbart ikke havde hørt noget om, at den skulle være vintersløv. Hugget faldt næsten samme sted som ved den første fisk. Den lille wobler var blevet fuldstændig slugt og sad helt nede i gællerne, så denne fisk måtte uden for beregning også hjemtages.

Kort efter kom der et hug mellem Gåseholmen og Nybroparken. En aborre på anslået 300 gram blev landet og genudsat, selvsagt uden anstrøg af dramatik. En nylig fangstrapport på siden viser, at der er fortilfælde med sådanne aborrer under fiskeri på søen, der ellers ikke ligefrem er kendt som en aborresø. Denne gang var det, paradoksalt nok, en lidt større wobler der havde fristet.

Vi fortsatte med at dørge nogle timer endnu. Det viste sig at give gevinst. Kort efter klokken 15 faldt der et hug – atter stort set det samme sted og på den samme lille wobler som havde givet de 2 gedder. Det viste sig at være en hidsigprop af en sandart på 2,4 kg. Vi fik landet fisken og efter endt fotografering ─ med mobiltelefon grundet strejkende digitalkamera ─ blev den genudsat. Den kan ses på det ene billede.

Derpå landede vi trætte og tilfredse båden. Det er dejligt at notere sig så fint vinterfiskeri på Bagsværd sø. Godt nok blev det ikke til en vaskeægte McNab, men gedde, aborre og sandart samme dag på Bagsværd Sø er da en anstændig ”McNap”.

Den 18/12 var Jacob alene på Bagsværd Sø. Gedderne strejkede lige så eftertrykkeligt som kameraet på den senere tur, men en sandart på 2,25 kg reddede dagen og kan ses på det andet billede.

Stramme liner i det nye år!

Jacob Bøggild og Morten Frank


27.11.06
 

Hejsa, Jakob og Andreas fra Outdoor living var på sydsjælland for at fiske gedder mandag d. 27/11-06.

Dagen gav flotte 22 gedder, hvoraf de 7 var over 5kg. Undertegnet tog sig af de 14 fisk med de 6 stk over 5kg!

De 2 største vejede flotte 8,4kg og 12,8kg og sidstnævnte målte 114cm... en rigtig "fede-gris" massiv, bred og med kæmpe hoved!
 

mvh. Andreas Holm Nielsen / juniorlederen


28.11.06
 

Tirsdag den 28. november 2006 var min fiskekammerat Per Stig og jeg på Bagsværd Sø omkring kl. 9, hvor vores flåd med charmerende skaller og små brasener duvede bag ved båden.

Vi havde dog kun fisket et karters tid, da et af mine flåd resolut forsvandt fra overfladen. Modhugget afslørede en tung fisk i den anden ende - en fisk der mut foretrak at ruske rundt nede ved bunden.

Men selv om fisken føltes bastant, så var den ret hurtig oppe og vende lidt fra båden - og det lignede en rigtig fin fisk. Under det næste udløb fik den rodet sig ind i et af de andre forfang, og vi fik hurtigt givet friløb på den anden stang. Uventet hurtigt blev fisken dog træt af legen og stillede sig tæt ved båden, hvor den nærmest stoisk afventet at blive nettet.

Den skiftede godt nok mening, da den så nettet, men efter et afsluttende kort udløb gled den sikkert i nettet. Sikke en start - en flot, dyb gedde på 8,05 kilo. Vi skød et par billeder og satte fisken tilbage.
 

Den næste times tid gik flåddene flere gange, men enten nåede fiskene at spytte agnen ud inden modhugget, eller også medførte modhugget ikke fast fisk. Måske var grunden til de mystiske hug, at der var aborrer i vandet, for på et tidspunkt fangede jeg faktisk en mindre aborre på ca. 400 gram.Vi fortsatte dog ufortrødent, men måtte kæmpe videre til efter frokost før der igen skete noget. Per, der på dette tidspunkt sad agterskibs i en halv Lotusstilling og tog sig en powernap, troede, at jeg lavede skæg, da jeg kastede mig over den ene stang. Men der er visse ting, man ikke spøger med, og der var faktisk bid!
 
Belært af det tidligere roderi med flere agnkroge i samme fisk, blev de fleste stænger bjærget inden fighten. Det var en god ide, for det her var en hidsig fisk. Den strøg rundt i vandet og tog flere alvorlige usædvanlige lange udløb på 12-15 meter. Fisken så ikke lige så bred ud som den første, men til gengæld var der betydelig mere krudt i den her. Men der var fuldstændig styr på situationen, idet Per nu holdt båden op mod vinden, og de øvrige stænger skabte ikke problemer. Jeg kunne således løfte en gedde på 7,0 kilo rent ud af vandet. Atter fotos og genudsætning.
 
Vi fortsatte yderligere en times fiskeri, men vi måtte desværre ro i havn uden at Per havde fået fisk den dag.

 

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


Klub-flad-fiske-tur med Bonito
 

Søndag formiddag den 12. november 2006

Kun 6 personer havde tilmeldt sig denne fantastiske tur, måske fordi vejrudsigten havde lovet hård kuling, op til 18 m/s fra nordvest, ikke just nogen god udsigt.

Men vejret blev fantastisk! Det blæste en jævn vind på sølle 6 m/s fra vest, og de første 2 timer havde vi det bedste fiskeri, jeg har oplevet på Sundet.

Derefter blæste det lidt op, strømmen ændrede sig, vandet blev lidt grumset og fiskeriet gik rigtigt meget i stå.
 

Da turen var slut, og fangsten gjort op, lå der i alt 73 flade i de 6 kurve. Der var også fanget nogle småtorsk, og der var nok sat 60 flade ud igen, fordi de var for små.

Flest flade fangede Anders: 17 stk. s og det udløste et klub-snapseglas, og største flade 42,5 cm. blev i al ubeskedenhed fanget af turlederen, og det udløste et klub-ølglas.

Turens morale og visdomsord bliver: ”Spar ej på ormene når fiskeriet er godt - det kan hurtigt gå i stå!”.

Turleder Basse Formand


SAMBAFISK
 

Pinse er jo samba-tid, hvor der er tradition for mørke vrikkende skønheder, og heldigvis faldt jeg over et par stykker i Utterslev Mose.

Pinsedag efter aftensmaden luskede jeg lige så stille et smut til Mosen for at nyde et par timers fred og ro i solnedgangen, dog med det håb, at freden ville blive afbrudt af rusk i fiskestangen.

Og jeg blev ikke skuffet, for flådet havde kun ligget kort tid i overfladen, før det forsvandt. En fin suder på lige under to kilo kom hurtigt på land.

Der blev ikke meget ro, for den var hurtigt gal igen. Denne gang var der tale om en lidt større fisk, der gik tung rundt i cirkler ved bunden og ruskede surt med hovedet, før den gled i nettet. En flot mørk suder på 2625 gram - faktisk den næststørste suder jeg har fanget i Mosen.

Turen blev rundet af med yderligere en suder på 2350 gram, men så var det også slut. Den næste time gav intet, så efter et par billeder blev der lukket og slukket.

Med venlig hilsen

Claus Søndergaard


Revanche
 

Sommeren over havde jeg haft flere karpesats, men resultatet havde ikke stået helt mål med indsatsen, og jeg havde trukket lidt for mange 0-bonner. Så jeg var ikke sen til at takke ja tak, da Peder kom og spurgte, om jeg havde lyst til at tage en weekend med til Gisselfeld Slot. Han skulle stå for et lille fish-in på stedet og havde i den forbindelse en plads uden for konkurrencen ledig. Min lille bil blev fredag den 6. oktober proppet til bristepunktet med grej, og kursen blev sat sydover. Selv ikke regn og den obligatoriske kø på motorvejen kunne slå os ud - humøret var i top, da vi landede på parkeringspladsen.
 
Lodtrækningen blev hurtigt overstået, og folk fordelte sig på de respektive pladser. Peder og jeg havde fået en plads i gårdsøen med usigt direkte over på slottet. Peder har fisket flere gange på stedet, og han overlod generøst "kongepladsen" til mig med en bemærkning om, at nu gjaldt det om at fange nogle karper til mig - det er jo svært at sige sådan en mand imod!!

Jeg skulle fiske op til en lille ø med et udhængende træ, hvor karperne nærmest konstant trak forbi. Hvis jeg skulle tro Peder, så var pladsen nærmest behæftet med fangstgaranti.
 

Gummibåden blev pustet op, og mens mørket sænkede sig over søen, blev tacklerne sejlet ud og lagt på strategiske rigtige steder. Vi fiskede med bolt-rig og Peders til lejligheden hjemmerullede boilies. Herefter var det tid til at få rejst parasollen og få styr på alle stumperne, så der kunne laves noget aftensmad. Kødsovs med pasta, brød og et par øl gjorde godt.

Der blev heldigvis ikke meget tid til at slå mave oven på middagen, for pludselig hylede den ene af mine bidmeldere. Jeg styrtede hen til stangen og fik givet modhug til en god fisk. Den gik lidt rundt på tværs ude i suppen og fik derved viklet sig ind i en af de andre liner. Ikke lige noget der beroligede mig, for nu hvor jeg endelig havde fisk på, så ville jeg meget gerne have den på land!!Det lykkedes heldigvis at få linerne viklet ud, og Peder kunne kort efter nette fisken. En fin spejlkarpe på 9,1 kilo blev sacket for natten. Kort efter fangede Peder en karpe på 9,6 kilo - så var vi ligesom i gang!!

Vi smed os herefter for natten, men der gik ikke lang tid, før Peder måtte over til nogle af konkurrencedeltagerne for at veje fisk. Vi havde forinden aftalt, at jeg blot skulle fighte fisk på hans stænger, hvis han var væk, når der var hug. Heldigvis, for pludselig lavede en af hans bidmeldere en frygtelig larm. Jeg krængede soveposen af mig, ofrede et par hvid sokker gennem mudderet og greb stangen. Peder fisker med noget kraftigere grej end jeg, men det føltes som en rigtig fin fisk. Den tog nogle udløb, men holdt sig pænt uden om de andre liner og med det lidt kraftigere grej var der fuldstændig kontrol over det. Fisken gled da også sikkert i netposen i første forsøg. Da jeg løftede fisken ud af vandet, føltes den dejlig tung. Den blev båret op på afkrogningsmåtten, hvor jeg kun lige nåede at få krogen ud af munden på den, før den igen var gal på en af mine stænger.
 

Jeg lod fisken ligge og styrtede hen til min stang, hvor der var fast fisk. Men nu havde jeg et problem. Nettet, som jeg jo havde skilt ad, da jeg skulle løfte den anden fisk ud af vandet, lå stadig adskilt ved afkrogningsmåtten. Jeg fortsatte med at fighte fisken og fik den ind på nærdistancen. Stangen blev lagt i stangholderen, og jeg løb tilbage for at samle nettet, inden jeg atter greb stangen, dog blot for at konstatere at dyret var strøget. Nå, jeg havde jo en fin fisk på måtten, og jeg ville efterhånden også gerne have nogle støvler på, for det var faktisk ret koldt om fødderne. Men jeg nåede ikke hen til støvlerne, før der atter var fisk på en af mine stænger.
 
Jeg piskede således stadig iført strømpesokker - godt nok ikke længere hvide - tilbage mudderet, der senere blev døbt Smatten. Fisken her var lidt mindre end de andre, og da Peder nu kom sjoskende tilbage, kunne han jo passende nette den. Nu var det endelig tid til at få tørret fødderne og skiftet sokker. Fiskene blev vejet til 11,6 kilo (ny PR) og 7,5 kilo. Jeg forsøgte herefter at falde lidt til ro og få noget søvn, men det var svært at geare ned efter den dejlige stressende oplevelse. Resten af natten var der heldigvis fred og ro. Fredag havde det blæst en del, men lørdag begyndte det at storme helt vildt og samtidigt afløste den ene byge den anden.
 
Jeg ved ikke om det var vejrets skyld, men fiskene tog sig i hvert fald en slapper. Det var nu helt i orden, for så var der tid til lidt brunch og efterfølgende fotosession. Lørdag aften blev der lavet forloren skildpadde med friskkogte æg og drukket rødvin, mens vi hørte fodbold i radioen. Vi blev ikke forstyrret af fiskene, og faktisk fik vi nattero helt frem til omkring kl. 6, hvor jeg uden det store postyr kunne lande turens mindste på 6,4 kilo. Da det stadig regnede og blæste, snuppede vi lige en times tid mere i poserne, før stangen atter blev lagt ud.

Op ad formiddagen var de pludselig screaming run på min inderste stang, og da jeg gav modhug, blev fisken sur og strøg yderligere 30 meter ud, mens jeg kastede nervøse blikke til hjulet, hvor spolebunden blev mere og mere tydelig. Jeg gav bremsen lidt yderligere, og fisken standsede kort, inden den tog endnu et udløb - heldigvis lidt kortere. Nu stillede den sig bare på tværs og stod og var mopset! Vi hev lidt i hinanden, inden den bestemte sig til at skifte taktik og fes direkte ind i sivene, hvor den satte sig fast. Nu var gode råd dyre, men der var ikke andet for end at ryge i wadersene. Her kan jeg så lige komme med et fif: lad være med at lægge dine waders i det grønne, når det stormer og regner. Hold kæft - de var våde og kolde!

Nå, men jeg havde jo en fisk, der skulle på land, så der var ikke tid til klynkeri. Vi vadede begge ud mod fisken, mens jeg blev mere og mere rolig for hver omgang jeg fik rullet ind. Da vi endelig var 10 meter fra fisken, anede den åbenbart uråd, for nu drønede den pludselig ud af sivene ud mod det åbne vand. Den tog endnu nogle små ture rundt i det åbne, men måtte snart overgive sig og puste ud i nettet. Den lå nu og slappede af, mens den blev båret de ca. 50 meter tilbage til lejren, hvor kampvægten blev registret til 9,5 kilo.

Vi fortsatte nedpakningen og var faktisk næsten færdige, da den gud-hjælpe-mig igen var gal på en af mine stænger. Et møgdyr af en fisk flåede line af hjulet, også selv om bremsen stod hårdt. Den fik nu lov til at løbe, da den tog retning ud midt i søen. Efter flere kraftfulde udløb viste fisken sig ved bredden, og det lignede en rigtig flot fisk. Bremsen blev løsnet, og den fik lov til at tage nogle afsluttende udløb tæt på, inden den sejlede ind over netrammen. En dejlig fed basse på 10,8 kilo fik således lov til at slutte turen af. Status blev således 6 flotte karper (heraf to over 10 kilo og ny PR), to sudere og 4 tilbud, hvor krogholdet slap. Peder fik to spejlere lige under 10 kilo. En fantastisk weekend med masser af fisk og en dejlig revanche for sommerens manglende fangster. 

Knæk og bræk

Claus


JUNIORFISK
 

Det var weekend, og dermed tid til at komme ud og nyde noget, der vel var årets første efterårsdag. Vi var taget til mosen i håbet om at kunne overliste en gedde eller to.

Vandet var ikke direkte klart, men sommerens nærmest selvlysende gift-grønne hinde var heldigvis væk. Vi havde kun været på stedet i kort tid, da det ene bobleflåd forsvandt fra overfladen med et diskret svup efterfulgt af et "hvor er mit flåd, far"?
Et kontrolleret modhug blev givet, og kampen kunne begynde.
 

Og det var virkelig en gedde med kræfter og kamplyst. Den cyklede rundt og rev line af hjulet, det bedste den havde lært. Det var bare med at holde fast i stangen, men til sidst kunne jeg hjælpe med at løfte en udmattet fisk på land. Christian var stolt af sin største gedde til dato - en fin fisk på 2,5 kilo.

Kort efter var der atter fisk - igen på samme stang og den på stedet selvbestaltet øvrighed besluttede hurtigt, at nu var det lillesøster Christinas tur til at fighte fisk. Denne beslutning blev taget til efterretning…

Fisken her var lidt mindre, men glæden ved fangsten var mindst lige så stor. Den vejede 1,5 kilo. 

Det lykkedes faktisk den gamle at fange to gedder, som dog med sikkert øjemål blev dømt mindre end de to første!

Efterårets fiskeri efter rovfisk er hermed skudt i gang.

/Vejemester Claus Søndergaard.


11.10.06

 

Forsinket turrapport fra Søfrstivalen søndag den 1. oktober 2006

Vejret var perfekt, vindstille hele dagen med tæt tåge de første timer. Vi var 13 medlemmer i 7 både, og vi kunne godt have været mange flere, men det er måske konkurrence-momentet der afholder nogen medlemmer fra at deltage.  Det er ellers en meget begyndervenlig konkurrence hvor pointsystemet sikrer at 5 forskellige medlemmer vinder en af hoved-præmierne, og derudover er der ekstrapræmier til særlige fangster og gevinstgaranti til juniorerne.
 

Så selv en meget beskeden fangst kan risikere at udløse en gevinst. Mange både startede i Furesøen hvor der ud for Furesøbad mellem 5 og 15 meter kurven stod vældige aborrestimer som også gerne ville lege med, når man ellers fandt den rette agn. Familien Ugilt var således hele woblerbeholdningen igennem førend de fandt wobleren med den rette farve, form og raslelyd, men derefter var der så bid i hvert andet kast. Sofus styrede en grøn jig på et tackel der slæbtes efter et lod henover bunden, og det gav masser af arbejde til hans far som måtte hjælpe med at afkroge den ene fine aborre efter den anden.
 

Tågen var endog meget tæt, og da Furesøen er stor, skulle man være lidt opmærksom på ikke at fare vild. Der var ikke mulighed for landpejlinger, og man måtte orientere sig med ørerne.

Vi sejlede rundt i hver vores lille eventyrverden, men da solen endelig brændte tågerne væk, forsvandt fortryllelsen, og vi konstaterede at det jo bare var søndag formiddag på Furesøen.

Da vi havde fået vores 5 aborrer af passende størrelse, vendte de fleste tilbage til Farum Sø for at satse på skaller og brasen, to forholdsvis sikre arter, som skulle fanges ved passivt medefiskeri fra opankret båd.
 

Her kunne man også samtidig forsøge at lokke en gedde til at tage en agnfisk og det var da også lige-ved-og-næsten at lykkes.

Turlederen havde ved morgenappellen prædiket at brasenfangsten ville afgøre konkurrencen. Der blev uddelt tips og fiduser og maddiker, majs og regnorm og alligevel var det turlederen selv som var så ubeskeden (og røvheldig) at fange 5 brasen! Hvilket var absolut udslagsgivende!

Ved indvejningen kunne vi konstatere at der var fanget rigtigt godt med fisk.
 

I kilo og antal overgik vi langt hav-konkurrencen (hvor man endda vejede kurvene med, for at få det til at se ud af noget). Vinder blev turlederen med 36,5 point, Jan blev nummer to med 30,5 point, Ole Formand nummer tre med 30 point, Marie nummer 4 med 27 point og til femtepladsen blev der fremskaffet en ekstra præmie for her var pointlighed mellem Sofus og Jens Ugilt. Herefter var der lodtrækning om endnu en fin præmie blandt de der ikke havde vundet noget og herefter var der præmier til de juniorer som endnu ikke havde fået en præmie. Så de fleste gik hjem med nyt fiskegrej.

Lars Frø


Rapport fra Andreas Holm Nielsen
 

11 kunder fra Outdoor living, Hillerød havde bestilt en kundetur /guidet tur til Sørøya i Nord Norge en uge i slutningen af Juli mdr.. Jeg selv havde fisket deroppe 8dg 2005, og kendte derfor en del til fiskeriet, og medbragte selv GPS med positioner, søkort osv. Fiskeriet 2005 var helt fantastisk med en masse store torsk op til 24kg, helleflynder op til 44kg, sej til små 13kg, havkat op til 9,75kg til vores hold der var af sted på 12mand, så forventningerne var høje til fiskeriet. Jeg fiskede selv 14dg inden kunderne ankom 2006, hvor jeg tjekkede op på alt, så tingene var i god orden når alle ankom! Kunderne afhentede jeg i Alta lufthavn, som ligger i det aller nordligste af Norge og 2400km fra København. Fiske campen ligger et godt stykke nord for polarcirklen (kun 100km fra nordcap), som gør, at det er lyst døgnet rundt = meget fisketid!

Vi blev fragtet med bus mod Oksfjord, og derfra sejlede vi en god times tid over til Sørøya (Norges 4. største ø) samt havde en mindre køretur til Fiskecampen derfra. Klokken var omkring 19, da vi ankom til campen, og da flyet var afgået fra Kastrup kl. 06, så var der flere som var trætte efter den lange tur, og som skulle have en lur efter aftensmaden, som stod på friskfanget torsk (fanget af undertegnet dagen før), dvs. sprødstegte torskefilleter, nye kartofler og persillesovs - lige noget alle kunne bruge efter en lang tur derop. Fiskecampen / "hytten" var overdådig med 10 stk. 3 pers. soverum m eget bad og toilet, kæmpe spisesal, sauna, konference rum, havudsigt, bådebro, computer, tv mm., så der var god plads til os 12 mand, og alle havde nærmest eneværelse! 8 mand gik tidligt i seng første aften, for at stå tidligt op dagen efter og være friske, hvorimod 3 kunder og undertegnet lige skulle ud og prøve fiskeriet af inde under land.
 

Morten Nannberg fik forholdsvis hurtigt en rigtig fin torsk på 16,7kg, og så var vi jo kommet godt i gang! 1 times tid efter på samme grund fik jeg et godt hug på en skrænt gående fra en top fra 35 meter til 65meter. Første indskydelse var naturligvis en stor torsk, men efter kort tid afslørede fisken sig selv, at det var en god helleflynder, da de giver meget karakteristiske dybe stød i stangen, og voldsomme udløb. Fisken gav ikke op uden videre, og havde flere gode udløb mod bunden, så de andre lurede noget  under hele fighten. Fisken kom efter 10-15 minutters fight mod overfladen, gaffet og kom indenbords. Herefter var der champagne til hele båden, da det viste sig at være ny pr helleflynder på 24,2kg og vi var alle oppe at køre, da vi kun havde fisket 2 timer...

nå men det blev ikke til flere store fisk den nat ud over et hav af mellemtorsk, brosmer mm. på bare 5-6 timers fiskeri, for vi havde aftalt, at vi skulle mødes kl. 06.00 v kajen med de andre.
 

Folk var dog ikke oppe da vi ankom, så hele hytten blev vækket med råb om 1. flynder var på kajen, og så' kan i tro, at der var flere, der ikke kunne vente med at komme ud at fiske. Vi havde et hurtigt "pit-stop" med lidt morgenmad, og så var vi på vej ud over vandet igen. Solen skin-nede fra en klar blå himmel, og vandet lå fuld-stændig blankt inde under land. Vi sejlede mod samme grund igen, dog var der noget gammel sø derude (omkring6 sømil fra land), så vi sejlede lidt tætte på igen og fandt nogle andre spæn-dende knolde. Bare 1 times tid herefter lå flynder nr. 2 til mig i båden - fantastisk oplevelse med endnu en hårdt fightende fisk - denne vejede pæne 14,4kg, så vi må have gjort noget rigtigt!
 
De næste dage bød på flere stor torsk op til tæt på 20kg, og der kom masser af havkatte ombord op til 6-7kg.

Herudover fangede Svendåge "næsten" en stor Helleflynder på anskudt 20-30kg, som faldt af gaffen på vej ind over rælingen. (heldigvis var det ikke undertegnet som gaffede)

- nå men efter en kold fadøl på vores lokale pub, var det næsten glemt!.. Turen gav yderligere en masse flotte rødfisk, kuller, isinger, rødspætter mm. og alle havde en super tur.
 


Skal du med til næste år  - dvs. 2007, så afholder Outdoor Living igen kundetur i August mdr. med Andreas (farum lf's juniorleder) som guide på turen. På grund af stor interesse omkring turen 2006 afholdes turen over 2 uger, dvs. at man kan booke sig på 7dage eller 14dage! Samt prisforskellener ikke så stor i forhold til hinanden. Se mere under Fisketure på www.odl.dk

Andreas


071106
 

I slutningen af september havde en lille gruppe af gæve FLF’er sat hinanden stævne ved en af de store Svenske søer i håb om at kunne lokke nogen af søens monstergedder til hug. Men ved et sammenfald af begivenheder gik dette ikke lige efter planen. Lige før Vores ankomst til søen var der sluppet enorme mængder af ørred ud fra et af de i søen liggende dambrug, hvilket betød at gedderne ikke just var sultne. Ud over dette var det den varmeste september måned der nogen sinde er registreret i mands minde, så med dette i mente blev det ikke til mange store gedder på denne tur.
 

En lille måned senere var temperaturen ved at blive optimal til geddefiskeri, så jeg besluttede for at drage af sted endnu engang for at prøve lykken på den 70 km lange sø. Da jeg ankom til søen var der en svag vind og blandet skydække, hvilket tyede på at det skulle blive en perfekt fiskedag. Båden kom hurtigt i vandet og 5 minutter efter at flådende var sat kunne jeg kroge turens første fisk på 8,2 kg, hvilket efterlod mig fuld af optimisme.
 
Dette skulle dog blive kortvarigt, da vinden med et føg ned over søen med 20 m/s og umuliggjorde alt videre fiskeri. Jeg forsøgte dog at dørge videre for benzin motor med det resultat at jeg mistede en stor fisk, da jeg ikke kunne styre båden og fighte fisk samtidig….Efter dette besluttede jeg mig for at sejle ind og vente på at vinden skulle lægge sig. De næste to dage var meget kolde (minus 5-8 grader) med hård vind, hvilket ikke gav optimale forhold. Det lykkedes mig dog begge dage at finde områder der holdt fisk og lande henholdsvis 3 og 4 fisk der alle var over 5 kg. Den fjerde dag havde vejret skiftet markant og det var blevet meget mildere med let vind. Vejrguderne havde dog smidt en lille bonus ind så det skiftede mellem regn og sne hele dagen, hvilket betød at alt der kunne blive vådt VAR vådt!
 
Dette skulle dog vise sig at være lige det der manglede for at få de store madammer i hugget. Efter tyve minutters fiskeri havde jeg allerede fanget to fine fisk over 7 kg og mens jeg var ved at genudsætte den sidste fisk var der hug igen. Allerede i modhugget kunne jeg mærke at dette var en fisk af den helt rette kaliber og efter en virkelig god fight kunne jeg lande en virkelig smuk gedde.

Det var først da den kom op i vejeslyngen at det virkelig gik op for mig at det var en god fisk for den måtte være godt og vel over de 110 cm. Vægten gled hurtigt ned over ti kilos mærket og stoppede først ved 13,4 gode Svenske kilo. Længden viste sig at være 117cm og efter et par hurtige billeder blev den genudsat. Fiskedagen var dog langt fra slut endnu og lidt over middag kunne jeg lande endnu en smuk fisk på 10,6 kg. Alt i alt gav dagen 10 fisk der alle var over 5 kg fra vidt forskellige pladser i søen.

Næste dag havde vinden skiftet retning til nord, men det var stadig relativt mildt og overskyet.
 

Jeg startede med at fiske nogen af gårsdagens gode pladser af, men fiskene var forsvundet. Ved elleve tiden besluttede jeg mig for at skifte plads endnu en gang for at afsøge pelagiet langs med en strømrende der måtte være opstået i løbet af natten med den nuværende vindretning. Efter tyve minutter i område skete der endelig noget linen sprøjtede af hjulet på den yderste stang og modhugget og jeg gav prompte modhug.
Fisken svarede med at springe 100 % fri af vandet 60 meter ude samtidig med at den slyngede agnsfisken ud af munden. Herefter blev linen helt slap, hvorefter jeg gav mig til at spole som en vild for at forsøge at holde kontakt med den. Helt inde ved båden fik jeg endelig kontakt hvorefter den tager et udløb på 15 meter ret nedad! Et par minutter senere kan jeg for anden dag i træk nette en fisk i ti kilos klassen.
 

Længden viser sig at være 115 cm og vægten stopper først på 12,2 kg. Efter et par selvudløserbilleder svømmer den raskt af sted igen. Nu går det for alvor stærkt for hver gang jeg sejler ind over det samme område på 50*100 meter forsvinder der et flåd og en lille time senere kan jeg nette dagens anden tier.

Kort efter dette dør fiskeriet ud i det lille område og jeg beslutter mig for at teste endnu en ny plads førend at det bliver mørkt. Det viser sig ikke at være nogen dårlig ide for kort efter kan jeg lande dages tredje tier, der hurtigt bliver genudsat.

Lige i tusmørket lander jeg endnu en fin fisk på 106 cm, der dog ikke holder de ti. Om natten skifter vejret igen og næste dag blæser det 16m/s og vandtemperaturen er faldet med næsten 5 grader på under 12 timer. Jeg beslutter mig derfor for at pakke sammen og trille tilbage mod Danmark.

På vejen hjem kan jeg gøre status over de sidste dages fiskeri, som er noget af det bedste jeg har oplevet i meget lang tid….

34 fisk over 5 kg med 5 over de magiske 10kg.

Fiskehilsener

Theis


Fladfisketur 28. oktober 06

Vi var 20 medlemmer som havde satset på en klubtur med Nadia, og vi var så heldige at vinden netop havde lagt sig efter årets første efterårsstorm.

Det blev en særdeles givtig tur med 130 flade over målet.

Der var skrubber, rødspætter, isinger og én slethvar på ca. 0,7 kilo fanget af Aron Holmberg.

Derudover blev der fanget 3 torsk, én fjæsing, diverse hvillinger og en del knurhaner.

 

Flest flade, hele 20 stykker, blev fanget af Paw og fangsten blev hædret med et klub-snapse-glas.

Og største flade, en spætte på 1,3 kilo, blev fanget af Anders Vernersen, og denne fisk blev hædret med et klub-øl-glas.

Turleder Ole Gammelmark


021006
 

Her er en fin dansk malle på 3,5 kg fanget den  2. september 2006 i en offentlig sø.

Jeg kan desværre ikke huske navnet. Det var egentlig ål kæresten og jeg var ude efter, så overraskelsen var stor, da der dukkede sårn en fætter op ad søens vand.

Mallen lod sig overraske af en stor fed orm.”

MVH Hansen

 


070606

”Græskarpen fangede jeg i en privat sø meget tidlig om morgenen. Fisken svømmede rundt sammen med 2 andre græsser i samme størrelse.

Til at starte med var de absolut ikke interesseret i mit brød, men da jeg ganske forsigtig rykkede i linen, blev den ene nysgerrig og med et stort skvulp forsvandt brødet fra overfladen. Fighten var som det har været med alle karperne i søen - ganske kedelig - indtil de kommer på land.

Men for ikke at græsseren skulle lide overlast på land, fik den et rap på halen, da den kom tæt nok på, så den kunne bruge sin energi i vandet.
 


Efter et par ture frem og tilbage var den meget medgørlig og efter hurtig foto og vejning røg den tilbage til sit rette element. Ny PR til Hansen - 14,3 kg.” (Og ny KR til Farum LF!, red)

300506

”Spejlkarpen blev fanget i en privat sø. Kæresten og jeg var på fisketur sammen med ejeren. Han var godt klar over, at der var karper i søen - de skulle efter sigende stamme fra Sunds Sø og være sat der i for 20 år siden.

Vi fiskede med flåd og majs tæt på åkanderne, og ret hurtig fangede vi et par skæller på 3-4 kg. Så mistede jeg 2 gode fisk, den ene sprang helt ud af vandet i modhugget og krogen mistede taget, den anden svømmede i åkanderne og sprang linen.

Da jeg gav modhug igen og denne fisk også satte sig i åkanderne, var jeg ved at gå amok, men uden kny hoppede kæresten i søen og vadede ud og nettede fisken. Det var først, da vi løftede fisken på land, det gik op for os, hvor stor den var. En super rund og højrygget spejler på 19,7 kg.” (Ny KR til Farum LF!, red.)

MVH Hansen (Henrik Hansen)


22-10-2006
 

Den 22-10-2006 var jeg så heldig at fange en Fjeldørred på 1,8 kg.

Den gav en fed fight på flue stang #5-6 i fluestrømmen. 

Fangst stedet var Poppelsøen.

Niels j Matthiesen

 


16/10 2006
 

I skrivende stund sidder jeg med hænderne lugtende langt væk af gedde. 2 af mine venner og jeg havde aftalt at i dag, skulle være den dag vi skulle på en hygge-gedde sats. en af mine venner og jeg tog først ud for at fange agnfisk (for den anden ven skulle jo sove længe?).

Desværre var der helt overskyet, så ingen skaller til os, så tog vi hjem igen, hvor syvsoveren
kom. Vi tog op til en sø/mose ude ved ingeniørhøjskolen i ballerup (tror jeg nok..). Vi havde tidligere haft gode erfaringer med gedder her. Endelig var vi der, vi begyndte med nogle små spinnere, og først blev der fanget en lille gedde på omkring 500 gram. så en på 1,4 kg, og 3 andre på under kiloet. mine venner fangede 2 gedder hver, men jeg kun en... men min var sejest ;)

For da den var lige uden for sivene, sagde det pludselig PLASSSK!!! Og så var der sgu 2 gedder! en større en havde simpelthen bidt på den mindre gedde!

Desværre slap den igen, som de som regel gør, men da jeg fik den lille gedde op, var der en flænge på 2-3 centimeter, og leveren var blottet! Ret blodigt... Så den aflivede vi desværre, da den ikke ville have nogen chance for at overleve.

Alt i alt en rigtig hyggelig dag med massere af gode oplevelser!
 

Lasse Kofod


23/9 - 06
 

Den 23/9 tog jeg en tur efter aborrer på Farum Sø. Jeg var så heldig at få placeret mig oven på et sted, hvor pæne aborrer jævnt hen trak forbi. Kulminationen var et simultant hug på tre stænger, hvor det trods indblanding fra ankertov lykkedes at få alle tre op at vende i båden, herunder turens største på 0,85 kg, som kan ses på billedet.
Det blev også til aborrer på 0,725 og 0,65 kg, samt en del omkring det halve kilo. I alt gav turen 22 aborrer, hvoraf kun et par stykker vejede under 300 gram. Det er sjældent at opleve en sådan snitstørrelse på Farum Sø, når der for alvor er gang i aborrerne. Alle fiskene kunne heldigvis genudsættes.
 
Den 10/9 var jeg også på en fin aborretur på Farum Sø med min søn, Marcus. Her var antallet dog mere imponerende end snitstørrelsen, selv om et par enkelte pænere fisk blandede sig i løjerne. Vi fik 43 af de sortstribede, hvoraf langt de fleste blev genudsat. Turens kuriøsitet var en brasen på 1,7 kg, der lod sig friste af en orm. Det er den største brasen fra søen, jeg indtil nu har hilst på. Oven i købet kæmpede den noget mere indædt, end dens artsfæller har for vane.

Jacob Bøggild


August 2006
 

Jeg var i august måned i år så heldig at blive sendt til Grønland i knap 3 uger af mit arbejde. Det første der blev pakket, var selvfølgelig et par fiskestænger samt en blanding af pirke, blink og spinnere :-)
 

Ligesom herhjemme viste det sig, at arbejdet sluger al for meget af den tid, der kunne bruges til at fiske, men det lykkedes heldigvis at få dyppet agnen et par gange. Det mest spændende var nok en tidlig morgen, hvor jeg fik mulighed for at fiske 1½ time i en lakseelv. Mens jeg riggede grej til sprang der en laks ud af vandet på omkring 3 kilo. Det lovede jo godt, men det var desværre det eneste, jeg så til laks, mens jeg var ved elven.

Langt større held havde jeg ude i fjordene ved Nuuk, hvor der er uanede mængder fisk. Båden vi sejlede med havde ekkolod, men det blev ikke brugt til at finde fiskene .... der var fisk overalt!! I lange perioder var der fisk i hvert kast. På et tidspunkt viste ekkoloddet en ubrudt søjle af fisk fra cirka 80 til 250 meters dybde. Fuldstændig vanvittigt!!

Jeg havde undervurderet den grønlandske tidevandsstrøm (i gennemsnit var der 2 meters forskel på høj- og lavvande), så jeg havde kun kastegrej på op til 75 gr med på turen. Jeg var derfor henvist til at fiske på skrænterne med 30-50 meter vand. På dybere vand havde jeg ikke ordentlig føling med pirkene.

Det blev dog alligevel til masser torsk på 3-6 kilo og også enkelte rødfisk, som ellers oftest er at finde på det dybe vand. Den massive stime vi tidligere havde set på loddet var i følge skipperen, der sejlede os rundt, rødfisk.

Omkring et vandfald hvor forholdsvis store mængder ferskvand blev blandet med saltvand, stod der store stimer rødfisk. Den første jeg fik trukket op gav mig nærmest et chok. Skrigende røde farver og et udseende der minder MEGET om en aborre. Et udseende der snarere leder tankerne hen på Australien eller andre steder med varmere vand. Ligesom torsk kan de have svært ved at komme ned på det dybe vand, når de først har været oppe og vende ved båden. På nogle var svømmeblæren så opsvulmet, at den stak ud gennem munden på fisken. Jeg havde jo ikke tidligere fanget rødfisk så det blev til et par personlige rekorder. De to største rødfisk vejede hhv 1,3 og 1,7 kg.

Ved en senere lejlighed fik jeg fisket fra klipperne i en mindre og næsten lukket bugt ved Discobugten.
 

I et strømlæ stod der (igen) temmelig mange torsk ..... havde en af de lokale lovet mig. Der var et stykke at kaste så det var kyststangen der måtte holde for. Et helt minut tog det 22 gr blinket at nå bunden, men ofte huggede torskene, mens blinket sank ned gennem vandet. Kyststangen krøllede nærmest helt sammen når torskene huggede, og med 0,17 line var det en sand fornøjelse at fighte fiskene. Største torsk var her 4,5 kilo og den tog flere udløb, der var ædlere fisk værdig. Da vandet begyndte at falde blev der længere mellem torskene og ulkene indtog pladsen. Den største ulk var på 1,1 kg .... en grimmer fyr (personlig rekord), som man ikke bare tar fat i og tar af krogen.

Mvh

Jakob Futtrup
 


Farum Foreningens Havmesterskab 2006
 

Vi var 16 medlemmer som søndag den 13. august stævnede ud med Havlit fra Helsingør. Vejret var fint, men vandet var fyldt med alger, strømmen drillede, og fiskene ville ikke bide, så det blev en rigtig svær tur, hvor der blev fanget meget, meget få fisk.

Man må fiske med højst to kroge på et forfang eller med én enkeltkrog og en pirk med én trekrog. Man får 5 point for hver art, og ét point for hver fisk (højst 5 af hver art), og man får ét point for hvert kilo fisk, og der er rigtigt gode præmier til vinderne.

Vi startede med at fange sild, og vi havde alle det største besvær med at få fanget nogle få sølle sild. Alle mine sild valgte at hoppe af, når de nåede vandoverfladen, men til sidst kom én enkelt med helt op over rælingen. Så skulle vi ”lige” fange skrubber og isinger, og de var også svære, de var få, og mange var under målet.
 

Jeg var riveheldig og fik en ising og en skrubbe på én gang, begge var ½ centimer over målet. Anders Vernersen fik en fjæsing, og det var heldigt for ham, at det i år var tilladt at indveje giftige fisk. (Turlederen plejer at være bange for at stikke sig).

Så sejlede vi længere ud på sundet og fiskede efter ”lidt af hvert”, men de var ikke hjemme, og ville i hvert tilfælde ikke bide, eller også var de fejlkrogede, og så talte de ikke med i konkurrencen, det blev dog til nogle enkelte knurhaner. To gange var der kontakt til hornfisk, men de bed ikke på, og Bjarne Horn fik en fin makrel, turens eneste.
 

Nogen gange drev vi, og nogen gange prøvede skipper at holde båden på skruen, altså sejle op mod strømmen så man ikke driver så hurtigt.

Det sidste medførte megen forvirring og kludder, linerne løb på kryds og på tværs, og det var meget svært at hitte rede i hvor ens agn var henne. På et tidspunkt gik vi over til decideret bulefiskeri efter torsk, og det gav da også en del pæne fisk, men mange var fejlkrogede. Jeg havde kun meget let grej og gik over til at fiske med ½ stang ligesom jeg gjorde for mange år siden førend jeg fik en rigtig havstang. Det fungerede, og jeg fik en 2 kilos torsk som havde bidt på pirken.
 

Ved indvejningen valgte vi at veje kurvene med, så så det da ud af lidt på papiret. Anders Vernersen havde fanget 7 fisk, fordelt på 5 arter, og det hele (inklusive kurven) vejede 3,7 kilo.

Det rakte til en førsteplads, klubmester i havfiskeri, med grej præmier i form af stænger og tasker og pokal. Nummer to blev turleder Niels Godsk med 8 fisk fordelt på 4 arter og en samlet vægt på 5,5 kilo. Her var der også stænger og tasker i præmier. Nummer tre blev til min store overraskelse mig selv med mine 4 fisk fordelt på 4 arter. Jeg vandt en stang. Der var trøste præmie til manden med færrest fisk, Marco Nielsen som blot havde fanget én lille sild!
 

Christian næstformand havde til sin forbavselse fanget turens største skrubbe og vandt også en fin stang, og Niels Godsk havde fanget den største torsk og fik også noget mere grej.

Vi håber at fiskene vil lege med næste gang vi afholder havmesterskab.

Lars "Frø"


Buletur fredag den 28. juli 2006
 

Vejret var prima, vi stod i T-shirt og korte bukser, en vældig kontrast til sidste buletur i marts måned. Det var premiere på klubbens nye tilskudsordning hvor medlemmerne kommer på Øresund for bare 100 kroner, og der var da også næsten fuldt hus da Nadia slap fortøjningerne klokken 17.

Skipper Lars Pryds sejlede rundt i området ”nord for færgerne”, altså lige nord for Helsingør og Helsingborg, og med jævne mellemrum blev der sejlet i cirkler, gasset hård op, drejet så vandet fossede ind over dækket og slået bak så vi var ved at få rystet nyrerne løse. Vi var ikke i tvivl om at skipper kæmpede oppe i styrehuset for at få os manøvreret hen og ligge lige oven på en flok torsk.
 

Og det lykkedes da også; med ujævne mellemrum blev der råbt højt i styrehuset og slået på klokken, og vi lod pirkene suse til bunden.

Vi fangede rigtigt mange fisk, nogen fik flere end andre, og som sædvanligt blev der diskuteret, om resultatet skyldtes tilfældighed eller skippers placering af båden.

Ofte var det første mand på bunden som fik fisk, hvorefter resten af torskene blev skræmte, men tro og ihærdigt arbejde (og held?) er også vigtige faktorer for et godt fiskeri. Én af foreningens helt store hav-profiler lod sig således nøjes med én enkelt lille torsk.
 

Christian næstformand fangede hele 9 fisk og forbedrede sin PR med en fisk på 7,5 kilo, også Niels Godsk fik en fisk på 7,5 kilo, men største fisk blev taget af turens eneste dame Anne Marie Johansen med en torsk på 9,6 og ny PR. Hun havde placeret sig i stævnen sammen med sønnen Lars der havde premiere på en spritny multirulle, og den blev virkelig testet med hele 6 torsk mellem 4 og 6 kilo. Vi andre fik regelmæssigt en lille pause, mens familien Johansen bjærgede deres fangst.

De fleste torsk var ”bidere” men Niels Godsk valgte at kroge sine i halen. Det gav en vældig god figth, og vi andre troede hele tiden, at Niels var i gang med en mosterfisk. Således var der adskillige klubmedlemmer som hang med hele overkroppen ud over rælingen, mens Niels stod med krum stang og rev grejet. Men netop som en mellemfisk kom til overfladen, slap pirken (500 gram) og suste op og satte sig fast i undersiden af en af tilskuernes kasketskygge! Det var vist så tæt på næsetippen som man kan komme, og dér var foreningen nær blevet et medlem mindre!
 

Turen sluttede overraskende med lidt drivfiskeri midt ude i sejlrenden, og der gik nogen tid, førend det gik op for selskabet, at vi var havareret. Kablet til skruen var knækket, mens vi var i bakgear, og skipper ville ikke udsætte sig selv og sit skib for den tort at sejle baglæns ind i Statshavnen. Så vi skiftede lige gearkabel (!) og det tog skipper ligeså afslappet, som vi andre tager en punktering på en cykeltur. Efter tre kvarters ”drivfiskeri” var vi klar igen og kunne sejle hjem. Det havde været en vældig god tur, tak til turleder Niels Godsk, som undervejs var så tilfreds med arrangementet at han lovede at lave TO klub-bule-sommeraften-ture til næste år, det glæder vi os til!

Lars Frø


Storebælts Cup
 

Var til storebälts cup i weekenden hvor der skulle fiskes efter arter.

Vi fik 11 arter.. Torsk og ål gjaldt ikke med pga. snydt tidligere år...

Deriblandt denne pighvar på 4.2kg taget på levende tobis.....

Mvh Paw Meinertsen


En sej tur til Revet
 

Vi var 8 mand til en todages klubtur på Det Gule Rev 17. og 18. juli 2006: Turleder Niels Godsk og hans søn Lasse, Christian Hansen, Steffen Faisst, Ole formand, Peter Silberg, Lars Frø og Jan Hund der var med som gæst fra Skagens Fiskeklub.

Turlederen havde sørget for hytter på Hanstholm Camping, vi ankom alle så vi kunne nå den særdeles hyggelige fælles aftensmad, som Niels og Oles frue Anne-Mette havde sørget for.

Bonito sejler fra klokken 6 morgen til 17 eftermiddag, og der er to timers sejlads ud til fiskepladserne.
 

Vi skulle fiske efter store torsk på ”Stenene”, men her var ingen fisk, så vi sejlede yderligere tre kvarter ud til et vrag, hvor der var godt med fisk. Så godt at alle mand fik fisk, hver gang vi drev hen over vraget. Der var flest sej, men også enkelte torsk. På et tidspunkt var der så mange sej, at vi måtte afmontere ophængerne, for det kan være temmelig trættende hele tiden at skulle trække tre gange 5 kilos sej op fra 80 meter vand.
 

Ole opdagede at der stod mange sej midt i vandet, så hvis der ikke skete noget nede ved bunden, kunne man prøver at rulle sit grej rigtigt hurtigt op, men man skulle holde godt fast i stangen, for man risikerede pludselig at få ”fuldt hus” - tre store sejer! Flere deltagere fik flyttet på deres personlige sejrekorder!

Lasse var vist lidt forbeholden overfor arrangementet, for han har så ofte før prøvet at blive slæbt med på fisketure, men det endte da med at han valgte at tage med. Det viste sig imidlertid at være en rigtig god beslutning, for Lasse fangede fisk i ét væk. Det var så slemt, at skipper Aage måtte ud af styrehuset for med egne øjne at se den tovlige Københavnerknægt, der fangede fisk hver gang han sænkede pirken i Vesterhavet.
 

Og Lasses far, storfangeren Niels Godsk, havde nok at gøre med at rense og ise sønnens fisk, og stable de fyldte kasser. (Vi var flere der mente at han forkæler den dreng!)

Heldigt for far og søn, at man kan aflevere fangsten til en fabrik og få fileteret, pakket, og kølet for rimelig betaling. Også heldigt for os andre, for så fik Niels igen tid til at lave fælles mad til alle. Vi fik kuller (fanget af Jan Hund), i bradepande, med grønsager og pillekartofler, og dertil en liflig kold hvidvin. Efter opvasken var der ikke meget energi tilbage i selskabet. Vi gik tidligt i seng, og sov ind til lyden af vindens ildevarslende susen i campingpladsens grantræer. 

Næste dag var der, som forudset af skipper Aage, kommet buler på vandet, men vi fulgte programmet og stampede os to timer ud på havet, og begyndte at fiske i de tårnhøje bølger. Når man fik tilpasset pirketagene til bådens rulninger, behøvede man blot at holde stangen stille, og så i øvrigt holde sig godt fast så man ikke røg overbord. Vi drev med voldsom fart og havde svært ved at holde bund, men lige under skibet var der tusindvis af sildemakreller. Man skulle blot holde et forfang ½ meter ned i vandet i ½ minut, så var der fuldt hus, og enkelte deltagere benyttede lejligheden til at fylde en spand med disse prima fisk. Makreller har et dårligt renomme hos de lokale, således også skipper Aage, der mente de kun til nød kan bruges som kattemad!

Efter ½ times fiskeri blæste det yderligere op, og skipper (der vist fulgte med i Tour de France), mente at tiden nok var moden til et forslag om at sejle hjem og få billetten refunderet. Eftersom vi havde fanget rigeligt med fisk i går, og man i dag kun kunne fange sildemakreller, var det nemt at blive enige. Hjemturen var med rygvind, og vi hyggede os, mens Bonito surfede blidt på de store bølger, indtil vi nåede i tryghed i Hanstholm Havn. 
 

Her kunne vi afhente gårsdagens fangst i filetfabrikkens kølehal, nydeligt pakket i flamingokasser formedelst kr. 6 pr. kilo filet. Fileten udgør hhv. 48 og 52 % af vægten af den rensede torsk og mørksej. For eksempel havde familien Godsk 43 kilo filet, så de måtte have fanget 86 kg. renset fisk, og hvis man skønner hvad fisken vejer inden rensning, havde far og søn vel mindst fanget 100 kg fisk. Alle deltagere rev sig i håret i bekymring over hvordan i alverden vi skulle få plads i fryserne.

Vi skiltes på campingpladsen med et stort tak til turleder Niels Godsk som igen igen havde sørget for en stor fiskeoplevelse for os andre. Nogen skulle hjem, nogen skulle i sommerhus, og nogen skulle lige fange en sommerfugl i klitplantagen.

Jeg selv tilbragte et par dage med fruen i sommerhus i nærheden af Hanstholm og én morgen var vi til fiskeauktion. Der blev der solgt 44 ton fisk, fordelt på 1 ton torsk, 14 ton spætter, 2 ton ising, 3 ton mørksej, 9 ton muler, 4 ton skærising, 2 ton lange, 2 ton tasker, 1 ton brosme og 6 ton blandet.
 

Højeste priser pr. kilo renset fisk blev for torsk kr. 59 (blanke et’tere), for rødspætter kr. 40.50, for mørksej kr. 17 og for kulmule kr. 59. (Ifølge fiskerinoteringerne i Thisted Tidende). Og så kan man undre sig over at lystfiskere aldrig fanger kulmuler! Og man kan regne ud hvad vores egne fangster ville være værd i handel og vandel, og man kan bedre forstå hvorfor fisken er så dyr hos fiskehandleren.

Efter auktionen var jeg på molen med køletasken fuld af is. Hen ved middagstid kom der makreller ind i kasteafstand og jeg fik 32 i den pæne spisestørrelse, så det blev en rigtig god erstatning for den aflyste havdag.

Lars Frø


Buletur på Øresund
 

Jeg ville bare sende en rapport om klubbens seneste tur på Øresund.
 
Det var en rigtig dejlig buletur med fisk til alle.
 
Jeg var dog så heldig at fange en torsk på 9,6 kg. De giver kamp til stregen i juli måned. Jeg troede jeg havde bundhug. Indtil den bevægede sig. Fangede desuden en på 5,3 kg og 4 mellem 4 og 5 kg. Min søn Lars på 12 år fangede 6 torsk mellem 4 -5 kg.
 
Vejret var også dejligt og der var helt stille.

 

Hilsen

Anne Marie Jouper Johansen
 


Var med på klubbens tur til det gule rev 17+18. juli.
 

Den 17. juli havde vi godt vejr og fik mulighed for at fiske på vrag, dette gav en masse sej og lidt færre torsk.

Fangede selv ca. 20 fisk i alt med min bedste torsk på 5,5 kg og bedste sej en PR på 7,0 kilo.

Med venlig hilsen

Christian Hansen


Sommerferie på Fyn, FØRSTE HAVØRRED
 

Fra søndag sidst i juni til 1. lørdag i juli var jeg på Fyn med min familie. det skulle selvfølgelig udnyttes, så jeg tog både flue- og spinnestang med. Det hus vi boede i ligger på sydøstfyn, noget der hedder Elsehoved, der skulle i følge div. turist informationer være godt at fange havørreder...
 
Huset lå 40 meter fra vandet, så det var ikke noget problem med transporten. 1. dag skete der ikke så meget, for vi kom om eftermiddagen, og var ret trætte. Men om aftenen var jeg ude og stryge rejer på det lave vand, og så tænkte jeg: "Dem skal jeg da bruge til agn!". så den efterfølgende dag tog jeg prop og kroge på linen, og smuttede ud til vandet. Rejerne blev sat på, og efter 10-15 min skete der noget!
 
Jeg gav modhug, men fisken fik snoget sig fri ret hurtigt.

Jeg kunne se det var en ørred, for den var helt blank og slank. så ud igen, med pulsen helt i top! fisken bed igen, og denne gang sad den fast. Ind kom den efter et par minutter, og NØJ hvor var jeg glad! jeg fik ringet til min mor, og sagde at hun skulle skynde sig ned til vandet for at tage billeder.
 
den var over målet, så aftensmadden var reddet. den var 43,5 cm og vejede 1.050 kg og blev fanget på reje om eftermiddagen.
min første havørred:

 
En af de andre dage var jeg ved Odense fjord i midskov, som jeg læste skulle være godt sted for ørreder, det blev dog ikke til nogle fisk, men utrolig flot solnedgang:

Lasse Kofoed


Kummefryserekspedition på Furesøen

Gennem en uges tid op til Sankt Hans havde jeg bemærket at der var mågesjov om aftenen på Furesøen. En aften havde jeg endda lidt tilfældigt ramt ind i et, for en meget kort bemærkning, og havde fået 7 aborrer.

Endelig fik jeg så chancen for at komme af sted en hel aften, den 22. juni, med motor i den nye båd fra Stavnsholt. Jeg tog af sted klokken 18, vejret var blæsende og det var hele tiden lige på nippet til regn.

Jeg startede med at sejle over til området ud for Furesøbad hvor der var en del måger.

 

Aborrerne jog smelten op over skrænten og mågesjovet foregik hvor der bare var 5 til 7 meter til bunden. Det var imidlertid spredt fægtning og få fisk, så jeg sejlede ned til Kolle Kolle stenene, hvor der var en masse måger i gang. Meget frustrerende fløj de væk så snart jeg ankom, måske blev aborrerne skræmt af motoren.

Så fik jeg øje på en gevaldig masse måger helt oppe ved Kaningårdsflakket i den nordøstlige del af søen, og så gik det på fuld skrue herop til. Her var der rigtigt godt gammeldags mågesjov, med masser af aborrer i den rigtigt delikate spisestørrelse mellem 300 og 500 gram.
 

Jeg sejlede fra den ene flok skrigende måger til den anden, lagde båden i kasteafstand, og smed et forfang med tre grønne fluer ud præcis hvor mågerne dykkede, og vips fleksede stangen i hidsige rusk. Det var rigtigt, rigtigt dejligt hektisk. Da blodrusen lagde sig ved 22-tiden havde jeg 22 aborrer i dammen mellem 300 og 450 gram og to lige på pundet. Mågesjovet fortsatte mens jeg sejlede hjemad, det sluttede først klokken 22,30.

Jeg gik i gang med at rense fisk klokken 23, og var færdig klokken 0,30 - og jeg havde masser af god tid til at minde mig selv om mit princip om kun at tage ti fisk med hjem!

Lars Frø


8. april

En enkelt fangstrapport fra undertegnede, der i Nive Å den 8. april fik en næsten blank havørred på 5,8 kg og 84 cm.

Den snuppede en ambulancefarvet flydende Rapala 7 cm og var desværre for dybt kroget, hvorfor den ikke lod sig genudsætte.

 
Knæk & bræk

 


Klaus

 


1. juni 2006

Sandartpremiere på Furesøen

Det var langt fra tidligere tiders tilløbsstykker – vi var kun 4 både på søen til aftenfiskeriet.

Jeg lå for anker med 4 stænger med skaller, og havde blot rigget 2 stænger til, da et flod var forsvundet: En fin lille velkonditioneret sandart på 2,8 kg. kom i båden, og så var sæsonen i gang!

Senere kom der to mere på 2,3 og 3,0 kg. Der var fuld tilfredshed for alle pengene, da jeg roede hjem ved 22 tiden.
 

Turen var også premiere for fiskeklubbens nye båd som flittige bestyrelsesmedlemmer har hjembragt fra Fyn sidste år.

Premieren dokumenterede at båden er velfangende!!!

Hvis dette ikke er nok, så er den også stabil, særdeles rummelig, let-roet og udstyret med en stor dam.

Den ny båd er i denne sæson erstatningsbåd for FR10-2 i Stavnsholt. Så det er bare med at komme i gang med bookningen!

Lars Frø


5. maj 2006

Hej her er lige en lille fangst rapport fra Møn d. 5/5.

Havde spurgt Christian fra bestyrelsen om han ville med en tur til møen den kommende fredag men det kunne han desværre ikke. Så vel ankommet til møn efter en lang køre tur til min udvalgte plads kunne jeg konstatere at en lokal også havde valgt at fiske på samme plads. Nå men der er jo plads nok, så jeg begyndte at rigge mit grej til, imens jeg gjorde dette kom den lokale op fra
stranden med en flot 4,5 kg havørred .
 
Efter en lille sluder kørte han hjem da han skulle på arbejde. Så optimismen var i top da jeg kom ned til stranden, for var der en stor fisk var der sikkert også flere. Men 5 timer sener og efter at have gennemfisket strækket flere gange og fanget 3 små pjevser på 40-45 cm. kom endelig det hug i fiskestangen jeg havde håbet på og en god havørred røg ud af vandet hvor efter den flåde 30-40 meterline af for igen at tage to spring ud af vandet. det ser nu godt ud. (men øger nu
også spændingen lidt rigeligt.) efter ca. 10 minutter og et par runder rundt om mig selv og nogle store sten kunne jeg nette en dejlig havørred på 74 cm og 5,525kg. en dejlig fed blank fisk.

Hilsen Niels G. Jørgensen


Jeg benyttede Fiskeringens båd, 31-1 sammen med min søn Christian på 11 år. Planen var at trolle efter havørred i overfladen nær kysten med flydende woblere, og evt. tage et par torsk og hornfisk med i købet. Vi startede fra Vedbæk kl. 9 om morgenen. Det viste sig hurtigt at det ligefrem vrimlede med hornfisk, de huggede næsten uafbrudt. Vi satte en lille efterhængt trekrog på hver wobler for at kroge dem, og fangede mange. Der gik enkelte torsk omkring 1,5kg på woblerne også. Efter en time viste en af Christians hornfisk sig at være en lille havørred på 42 cm. Allerede før frokost havde vi så mange hornfisk at vi begyndte at genudsætte dem.
 

Desuden fjernede vi de små efterhængte trekroge for at prøve at undgå dem. I øvrigt uden særlig meget succes – de huggede hele tiden, og der er altid nogen som bliver siddende. Kort efter fik Christian hug af en tung fisk som viste sig at være en havørred. Den var noget større end den første, det tog lidt tid at få den i båden. Den var 2,25kg og 59 cm lang, Christians hidtil største.

Resten af dagen gav hug af yderligere to hav-ørreder som dog begge slog sig løs, samt masser af hornfisk og solskin. Samlet fik vi 2 havørreder i båden, plus 4 torsk og en frygtelig masse hornfisk, jeg opgav at tælle da vi nåede 50.
 

Vi hjembragte 2 ørreder, 4 torsk og 15 hornfisk. Langt de fleste hornfisk blev genudsat. Christians balsatræs wobler blev gennemhullet af hornfisketænder, og ser nu ret molesteret ud. Men ifølge Christian var det hans hidtil bedste fisketur! Selv vil jeg huske dagen for at jeg aldrig kunne slappe af bare et øjeblik. Der var konstant hug.

Mvh. Peter Åge Larsen


7. maj 2006

Den 7/5 var jeg med min far og svoger (horn) på geddefiskeri.

Det blev en af de bedre dage på søen, de største gedder vejede 7,0 - 9,2 - 9,6 og 9,8 kg.

Den største på 9,8 kg fangede jeg, en ny personlig rekord min 12 over 5 kg.

Med venlig hilsen

Mathias Nielsen

 


1. maj 2006

Første maj fejrede jeg geddepræmiere på Farum Sø. På grund af den lange vinter var det et stort spørgsmålstegn, om gydningen var vel overstået og der ville være fisk i de frie vandmasser. Jeg dørgede med wobler over dybder fra tre til otte meter og længe skete der intet. Men så faldt et eksplosivt hug. Efter et kvarters hård fight, med et imponerende spring ud af vandet som klimaks, kunne jeg lande min hidtil største gedde fra Farum Sø på 6,1 kg. Den var udleget og havde åbenbart ikke hørt noget om, at den ifølge kalenderen burde være i dårlig kondition. Desværre havde den inhaleret wobleren så dybt, at der måtte dømmes frikadeller.
 
Det blev dagens eneste hug, så tydeligvis er der stadig mange gedder, som er på leg, eller i hvert fald endnu befinder sig helt inde på det lave.
 
Den 12/4 var jeg på Bagsværd Sø. På en tur i slutningen af december sidste år, der kastede et par mindre gedder af sig, havde jeg noteret mig de karakteristiske nøk i stangtoppen, som det giver, når sandart blot dasker til wobleren. Forsøg på at variere bådens hastighed førte ikke til noget, men jeg lovede at vende tilbage. Det gjorde jeg så bemeldte dag. Inden for en time fik jeg to sandarter på 2,8 og 2,6 kilo. Skønt når et målrettet sats giver et sådant resultat. Men det var også en perfekt eftermiddag til formålet med overskyet og fugtigt vejr. Begge fisk blev genudsat.

Jacob Bøggild


Påsken 2006

Havørred cirka ét kilo cirka 45 cm

I påsken var jeg flere gange ude og dyppe snøren fra Kysterne ved Stevns.

Jeg har svært ved at tro, at man skulle være heldig og træffe en fisk i alt det vand, og svært ved at tro på at grej og metode er rigtig.

Men så pludselig var der bid, én stanglængde fra topøjet, 5 meter fra bredden.

Fisken svømmede meget udramatisk med op på land.

Lars Frø


21. marts 2006

Drive in Fiskeri.
 
Det er svært at finde fiskene under isen, og søen er stor. Men på cykel tar det kun et øjeblik at komme rundt til de gode pladser.
 
Den 21. marts cyklede jeg en fisketur på Farum Sø. Det var flot vejr, men fiskene var små. Det blev til cirka 25 aborrer med de to største på 250 og 350 gram. De mindste kom med hjem i akvariet.
 
Lige ude for Fiskehytten var isen 23 cm. tyk.
Vi har sat kryds i kalenderen til broopsætning den 8. april!  Det skal nok udsættes.
 
Lars Frø
 

Stor Havørred fra Øresund

Som bifangst ved torskefiskeri fra kutteren ”Havstrygeren”  fangede undertegnede d, 23/2 06 en havørred på 4.2 kg og 71 cm – en tyksak som tydeligvis nød godt af Øresunds sild. Den huggede ca. 30 m fra båden mens pirken endnu befanddt sig nær overfladen (vel 5 m nede). Pirken var en sølv/rød Romsø pirk på 150 g fra Flemmings Fiskegrej. Romsø pirken bevæger sig med livlige små bevægelser og udsender reflekterende glimt , når den synker ned gennem vandmasserne. Hugget afslørede sig ved at linen pludselig kom sejlende mod mig, og efter at have sat krogen solidt vha flere tilslag kom fisken nu op på land.

Fisken fik nogle drag over nakken, så den faldt til ro, men kort efter begyndte en omgang voldsomme hop nede  den plastic kurv hver især har l fangst er.. Den blev dog håndspålagt og beroliget)

Fisken blev fotogfraferet på skibet af en fotograf fra rederiet, Elida havfiskeri. Vægten er skippers offifcielt noterede, som med en decimal mere ved  hjemkomsten blev bestemt til 4.16 kg  inden rensningen gik igang

Min første havørred fra ”åbent hav” men nok ikke den sidste- det er da logisk at tænke sig a t der lusker flere ørreder rundt   og fouragerer i sildestimerne

Niels Nyholm
 


29 januar 2006
 

Havde læst på Internettet at der skulle være godt med overspringere ved Møn, så uden at kende det store til pladserne dernede var jeg på en testtur til Møn den 29. januar.

Der var en del is, men på de østvendte kyster var der frit. Jeg fandt en plads med lækker leopardbund med blandede muslingebanker og sten og blev efter et par timer belønnet med denne smukke overspringer på 54 cm og 1500 gram. Herudover havde jeg et par forsigtige hug, men det blev ved den ene.

Med venlig hilsen

Christian Hansen
 


Lørdag den 14. januar løb året første klubbuletur af stabelen.
 

10 mand mødtes klokken 6,30 på havnen i Helsingør. Det var buldermørkt og blæste iskoldt tværs gennem havnen. Det gode skib Bonito huggede i fortøjningerne mens vi riggede det tunge grej til, hvorefter vi tålmodigt ventede på skipper Hans, der som vanligt ankom 10 minutter over annonceret sejltid.

”Der er alligevel ikke noget at fange førend det bliver lyst” undskyldte han, og fik selvfølgelig ret; Lystfiskeri er fyldt med paradokser!

Efter en times sejlen rundt i det Nordlige Øresund blev der åbenbart noget at se på loddet, for skipper begyndte at stoppe op og slå på klokken, og vi fiskede som gale, vi rev og flåede i stængerne om ikke for andet så for at få varmen.

Men der kom også fisk i båden, en del små torsk på omkring 4 kilo. De store var ikke heroppe i Ørkenen, så vi sejlede sydover igen, hvor der heller ikke var nogen store torsk, bare en lille flok gubbier engang imellem, men så skete der da lidt.


Til sidst sejlede vi helt ned til Kobberværket hvor det meste af Øresunds lystfiskerflåde holdt til. Der var dog også lidt frit vand at sejle i, så skipper sigsakkede sig frem mellem de mange både, og vi fik lov at dyppe pirken enkelte gange, indtil tiden var gået, og turen blev ringet af.

Det var en sløj dag med meget få fisk, mange fangede ingenting og nogen få havde mellem én og 4 fisk. Farumforeningen plejer altid at have 3 mådelige og én rigtig god buletur, så nu er chancen for at ramme den gode tur blevet 33 procent bedre! Set i det perspektiv tegner sæsonen rigtigt godt!
 

Jeg selv havde én af de sjældne lystfiskeroplevelser at være den eneste på agterdækket som fik fisk, hele 4 stykker blev det til, heriblandt også tures største på omkring 6 kilo. Da vi alle fiskede med præcis samme grej og på præcis samme måde, er jeg lidt usikker på om min fangst skyldtes held eller talent, men det vil jeg prøve at afklare på klubaftenen tirsdag den 7. februar hvor jeg gennemgår grej og teknik til bulefiskeriet, og viser enkelte lysbilleder.
   

Lars Frø



 
En lidt forsinket rapport.
 

Har været på tur i St. Vejle å i juledagene og fisket med jig.

Det har give en stribe pæne aborrer på hhv. 1100, 1420 og 1620 gram samt nogle mindre.

Med venlig hilsen

Christian Hansen

 


Så var jeg på sundet igen, denne gang tirsdag den 27/12 med Nadia fra helsingør.
 
Vi mødte kl. 12 på havnen hvorefter vi sejlede lidt rundt, pludselig ringede klokken og en masse pirke susede mod bunden, min ven Martin Rintza, fik et ordentlig huk og han var helt magtesløs. fisken susede udad og til sidst var der ingen line tilbage! KNÆK, fisken tog  alt linen inkl. ophænger og pirk :(. Min klasselærer og hendes mand+ bekendte var også med, min lærer fik også en god fisk som var ret urolig, linen knækkede også her. så var det da min tur ;) jeg fik kontrol over fisken men var for ivrig så krogen faldt ud. Nogle timer og fisk senere fik Martin et godt huk da det hele kom op, var der to fisk begge ret så store, der var en mand som fik gaffet den største, og lige i det han fik den gaffet, knækkede linen så den anden forsvandt. fisken vejede 5 kg.
 
Og var vidst nok den største på båden. Jeg tror min lærer fik 5-6 fisk eller så, jeg mistede 2 gode og fangede 4 mens Martin fik omkring 7-8 fisk.
lige som jeg sidder her og skriver "gynger" jeg fra side til side :)

MvH Lasse Kofod

 


 


Tilbage til fangster. Du kan også se fangstrapporterne fra 2008, 2007, 2006, 2005 og 2004.

Vi vil meget gerne se din seneste fangstrapport på hjemmesiden. For at sende den ind, skal du klikke hér eller bruge mail adressen: hjemmesiden@farumlf.dk