Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Tur-referater 2015

Tilbage til forsiden


Se også beretningerne fra: 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006
Læs om hvordan turene gik - så vil du også med næste gang!


Januar 2015

Februar 2015

Havtur på Øresund (27.01)
Årets 4. klubaften
(22.01)
• Havtur på Øresund (20.02)
• Havtur på Øresund (13.02)
• Årets 7. klubaften (12.02)

FEBRUAR 2015

Havtur på Øresund (20.02) | Havtur på Øresund (13.02) | Årets 7. klubaften (13.02)


[Til top]


Havtur på Øresund

Fredag den 13. februar 2015


Denne tur var der set frem til med store forventninger, idet fangsterne af de store torsk i Øresund havde været støt stigende op til turen. Det var faktisk næsten på niveau med "de gode gamle dage".
Desværre var der dagen før turen gået en pakning et sted i skibet - skipper Lars er jo ikke ligefrem nænsom ved det gode skib! - og en ny kunne desværre ikke skaffes i tide til vores tur, som dermed måtte aflyses til stor ærgrelse for de 24 tilmeldte medlemmer.

[Til top]


Årets 7. klubaften

Torsdag den 12. februar 2015


Der har på vinterens klubaftener været talt frem og tilbage om etableringen af deciderede madaftener i klubhuset. Det kunne f.eks. være en aften i hvert af årets kvartaler, hvor vi samles til en fælles aftenspisning.
Christian Hecquet ville ikke lade det blive ved snakken, så han startede egenhændigt ud på denne klubaften med "Flæskestegsandwich a la Hecquet".
Ingen gik sultne hjem og Christian skal have stor tak for sit gode initiativ, som forhåbentlig bliver startskuddet på mange kommende klubaftenspisninger.


JANUAR 2015

Havtur på Øresund (27.01) | Årets 4. klubaften (22.01)


[Til top]


Havtur på Øresund

Tirsdag den 27. januar 2015


Der blev skævet mere end én gang til vejrudsigten op til denne tur. Vi var nemlig "lovet" 7-8 sekundmeter fra nord med tiltagende vind op ad dagen. Ganske vist knap så slemt som den oprindeligt planlagte tur den 10. januar, som skipper Anders selv aflyste p.g.a. stormen Dagmar, men slemt nok skulle det vise sig! Ikke mindst for Christian Hecquet, der måtte tilbringe hele turen på langs med en brækspand inden for bekvem rækkevidde...

Lodtrækning inden ombordstigning

Nordenvinden jog ned gennem Øresund
Det gik dog overraskende fint til at starte med, hvor vi sejlede stik syd, men da vi så pludselig ændrede kursen til stik øst - på tværs af Øresund over mod Kobberværket syd for Helsingborg, fik vi for alvor nordenvinden og de ubehageligt rullende bølger at mærke.

Turleder Ole "Basse" med fisk på

Erik så helt forskrækket ud over torsken!
Men vi er jo en samling lystfiskere af den rette støbning, så kulde, blæst og lidt buler på vandet kunne ikke skræmme os. Der kom hurtigt gang i fiskeriet og den ene torsk efter den anden kom ombord, hvilket jo altid hjælper på en mulig truende søsyge.

Torsk og sej i baljen

Færgerne pendulerede hele dagen
En særlig oplevelse fik Lars "Frø", da han først fangede en torsk, som en lampret havde suget sig fast på siden af og kort efter en torsk, der gylpede en ansjos op! Og så sluttede han lige af med endnu en torsk, der gylpede en brisling op! Meget alsidig fisker, ham Lars.

Thøger med seriøst flex på klingen

Knækket line, pirk og torskekadaver
Netop som vi troede, at vi havde oplevet det hele fik Thøger et gedigent hug, der varslede "målertorsk". Han kæmpede en brav kamp, alt i mens skipper samtidig sejlede efter "fisken", som skulle vise sig at være en kombination af en knækket line med en pirk og et 6-7 kilos torskekadaver for enden! Så hårdt har en død torsk vist ikke kæmpet før...

Erik fik glas for største torsk (4,2 kilo)

Bob fik glas for flest torsk (17 stk.)
Sikkert tilbage i havn stod turleder Ole "Basse" for den traditionelle præmieuddeling til deltageren med flest fangne torsk henholdsvis deltageren med den størst fangede torsk. Erik Winther fik et foreningsglas for turens største torsk på - beskeden - 4,2 kilo, mens Bob Anders fik et glas som turens flittigste fanger med hele 17 torsk.

Samling i havnen og evaluering af turen

Mogens spredte torsk ud på kørebanen
Motor-Mogens syntes åbenbart, at han havde fået for lidt opmærksomhed på turen, for på vej hen mod sin bil han smed alle sine torsk ud på kørebanen lige foran en kørende bil, der måtte bremse op for at undgå påkørsel!

Fangst-resultat


Bob Anders: 17 torsk.
Niels Godsk: 14 torsk, 3 sej.
Ole Gammelmark: 14 torsk.
Morten Søndergaard: 12 torsk, 2 sej.
"Motor-Mogens" Thomsen: 12 torsk.
Lars "Frø" Nielsen: 9 torsk, 2 sej + diverse.
Jørgen Thomsen: 8 torsk.
Erik Winther: 7 torsk (største 4,2 kilo).
Henrik Jart: 6 torsk, 2 sej.
Leon Rasmussen: 6 torsk, 2 sej.
Thøger Nielsen: 4 torsk, 1 sej.
Christian Hecquet: søsyg hele turen.
I alt: 105 torsk med hjem

[ Tekst og fotos: Morten Søndergaard ]


[Til top]


Årets 4. klubaften

Torsdag den 22. januar 2015


Noget af det spændende ved at komme til klubaftenerne i foreningens hyggelige klubhus "Fiskerhytten" ved Farum Sø, er, at der som regel er sket et eller andet nyt siden ens seneste besøg.
Således også denne aften, hvor klubhusets nye mascot - en svømmende plasticfisk - vimsede rundt i sin bowle (en omvendt lampeskærm) hele aftenen.
Det var faktisk rigtig hyggeligt! Nu mangler vi så bare et navn til fisken - Nemo måske?
Ellers stod aftenen på "almindelig hygge".


[Til top]