Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Tur-referater 2016

Tilbage til forsiden


Se tur-referaterne fra: 2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006
Læs om hvordan turene gik - så vil du også med næste gang!


SEPTEMBER 2016

OKTOBER 2016

Fyraftenstur på Farum Sø (01.09)  

JULI 2016

AUGUST 2016

Fyraftenshavtur på Øresund (29.07)
Kommunal klubhus-oprydning (14.07)
Fyraftenshavtur på Øresund (20.08)
Lagan-elven (28.08 - 01.09)

MAJ 2016

JUNI 2016

• Harasjömåla (26.05-29.05)
Poppelsøen
(14.05)
Fyraftenstur på Farum Sø (12.05)
Fyraftenstur på Farum Sø (05.05)
Gedde-premiere på Farum Sø (01.05)
Fyraftenshavtur på Øresund (17.06)

MARTS 2016

APRIL 2016

Generalforsamling i klubhuset (10.03)
Havtur på Øresund (05.03)
Bro og både i vandet i Farum Sø (16.04)

JANUAR 2016

FEBRUAR 2016

Havtur på Øresund (28.01) Havtur på Øresund (26.02)
Havtur på Øresund (19.02)

SEPTEMBER 2016
[
Til top]


Fiskelet turen på Øresund

Tirsdag den 20. september 2016


Skipper Anders fra Juventus-båden havde, allerede inden vi tog afsted, meddelt at han forlængede turen, for det skulle da ikke gå ud over vores fisketid, at vi måtte helt ned omkring Ven for at finde fisk – det er lige sådan en skipper vi kan li’.

Da vi nåede ned til Ven var der masser af store flotte høstsild, og stor tilfredshed hos de som skulle samle sammen til saltsild, og de der kan lide at spise stegte sild, og lave de overskydende til “svigerfars døde hundehvalpe” fik også nok. Så kunne man bruge tiden på at lokke nogle torsk til at hoppe på de fulde sildeforfang oppe over stimerne, og det lykkedes regelmæssigt at få landet nogle fine torsk med denne metode.

Vi håbede alle på at fange makreller, men de er svære i år og de få der blev fanget var helt tilfældigt hoppet på krogene under sildefiskeriet. Til gengæld kom der nogle fine sejer ombord, og mindsanten om ikke der også blev fanget en enkelt lange.
 


Der fortælles lystfiskerhistorier på vejen mod Ven – Leon beretter om Geddeturen til Stege Nor.


Benny med en præmie-sej!

 


En Lange 78 cm lang! Fanget af gæst Tommy Andersen.
Kunne være præmiefisk, men da fangeren kun var gæst kunne han ikke vinde præmier. Gavekortet på de 200 kroner gik til anden side. Der er altid mindst 200 gode grunde til altid at være medlem af Farum Lystfiskerforening.


Vi samles til afslutnings-appellen.

 

 

 


Præmie til Erik Winther for største makrelPræmie til Anders for største torsk


Præmie til Benny for “øvrige arter” – største sej.

 

 


 


Henrik har meddelt at dette var hans sidste tur som turleder, og derfor fik han et glas som påskønnelse for hans mange initiativer i Farum Lystfiskerforening.

Det er forenings-premiere på et helt nyt glas. Det skulle gerne skal vække glæde hos fruerne, og få dem til at sende deres mænd ud på flere fisketure, så de kan vinde flere af den slags glas.


I alt blev der fanget 30 torsk, 3 sej, 3 makreller, 1 lange og utallige sild. Leon fangede flest torsk 8 stks. og var skuffet over at der på denne tur ikke var præmie til FLEST.

Næste tur på Øresund med Juventus bliver torsdag den 13. oktober kl. 8 til 15 fra Helsingør. Tilmelding hos Lars Frø tlf. 2347 5933.

 

[ Skriv og billed : Lars Frø ]Fyraftensturen på Farum Sø

Torsdag den 1. september 2016


En aften med rigtigt fint vejr: Solskin og en frisk vind fra vest, som løjede af til ingenting da vi sluttede: Altså modvind på udturen og ingen vind hjem, noget der er godt for arm-musklerne.
Vi bemandede 5 både: Peter Platen og Bo Damgård, som meget seriøst havde brugt eftermiddagen på at fange geddeskaller ovre i den anden ende af Furesøen, Christian som havde brugt eftermiddagen på at prøvekøre en antik elmotor til brug på Furesøen sammen med Motor Mogens, Lars som havde brugt eftermiddagen på at studere brugsanvisningen til sit ny ekkolod, Benny som havde brugt eftermiddagen på at rulle frisk line på hjulet, og kasserer Leon som havde brugt eftermiddagen på at opfinde en historie, så han kunne holde tidligere fri fra jobbet.
Jan og jeg roede først hen i læ af øen, og lagde os for anker i nærheden af en stime vi så på loddet. Det gav ikke rigtigt noget, og efter ½ time tog vi os sammen til at finde noget nyt. Vi roede i mod vinden helt ned til “grødeklatten”, hvor ekkoloddet pludselig viste masser af aktivitet. Vi fik smidt et anker og kastede nogle fluo-lime/grønne fluer og jigs ud i suppen, og vips havde vi fine store aborrer på. Det varede dog kun et kvarters tid, så ebbede det ud, og resten af aftenen kunne vi blot lokke enkelte meget små aborrer til at hugge. Benny lå i nærheden uden at have mærket noget, men vi fik korrigeret hans placering, og så fik han også et par fisk.
Loddet viser masser af fisk på skrænten ved Svanholmbugtens vestlige ende.
Pludselig var tiden gået, og vi hastede mod Fiskerhytten, hvor Tommy havde stået ved kødgryderne og sørget for aftensmaden efter Christians indkøb og opskrifter. Det viste sig, at det kun var Lars og Jan og Benny som havde fanget fisk. Benny hjembragte en aborre som i sandhedens øjeblik viste sig blot at veje 200 gram, Jans den største vejede 270 gram, og Lars der også var turleder, var så ubeskeden at indveje en fisk på 300 gram. Det kan vi selvfølgelig allesammen gøre meget bedre en anden gang, men nu var det altså denne aftens gode vejr og selskab som var det vigtigste. Glas til største og næststørste fisk!
Et kvarter med fint fiskeri – aborrer mellem 250 og 300 gram i hvert kast.
Forsamlingen var i mellemtiden vokset til 14 mand, og nu var det tid til dagens egentlige højdepunkt: Aftensmaden! Der blev serveret sprængt nakkekam med gemyse, og kartofler med peberrodssovs, og der var ikke et øje tørt. (Flere medlemmer har under løfte om absolut anonymitet og tavshedspligt, betroet at de faktisk får væsentligt bedre mad i Fiskerhytten end de får hjemme hos deres koner). Tak for madlavning til Tommy og tak for indkøb og opskrift til Christian.

[ Skriv og billed : Lars Frø ]


AUGUST 2016
[Til top]


Fyraftenshavturen på Øresund

Torsdag den 18. august 2016


Vi sejlede med JUVENTUS en glimrende lille kutter med god plads til 12 mand (og så var vi endda kun 8). Der blæste en frisk vind fra nord som gav buler på vandet i det nordlige Øresund, hvor der til gengæld var pænt med fine torsk, som kunne fanges ved drivfiskeri. Til forskel fra bulefiskeri, hvor man bare får lov at dyppe pirken en enkelt gang i ny og næ, så skal der arbejdes uafbrudt når der drivfiskes, så vi fik styrket armmusklerne

Tommy igen! Han havde et fint fiskeri

Tommy med præmietorsk
Da vi havde torsk nok sejlede ned omkring kobberværket og fangede store fine sild, så mange man ønskede, og enkelte makreller. Turen sluttede oppe omkring Kronborg hvor skipper mente der var en lille chanse for makreller, men de var ikke tilstede, og så var turen slut.

Aleksander med eksotiske arter

Erik med fin torsk
Der var et præmieglas på højkant til største fisk som gik til Tommy, der fik en torsk på 60 cm, og 5,5 kilo. Det var en gratis tur for Tommy, for han havde endelig taget sig sammen, til at indløse en præmie-tur han vandt for hele 2 år siden. Der var også et glas til den med flest arter og det blev Alexander som i sidste øjeblik var så heldig/uheldig at fange en fjæsing. Alexander havde også forsøgt at deltage med andre arter fra Øresunds fauna som søanemoner, søstjerne og hesterøvhuller, men de talte ikke med, det skulle være fisk!

Turlederen uddeler præmier efter turen
Fangster
Lars Frø: 2 torsk + 1 makrel + sild.
Thøger Nielsen: 3 torsk + sild.
Erik Winther: 7 torsk + sild.
Tommy Fejerskov: 10 torsk + 1 makrel + sild.
Aleksander Olinger: 7 torsk + 4 makrel + 1 fjæsing + sild.
Gæst Lars: 1 torsk + sild.
Gæst Per: 7 torsk + sild.
Gæst Kurt Vestergaard 12 torsk + 2 makrel + sild.
I alt 50 torsk, 8 makrel og sild efter behag.
Vi sejler igen med JUVENTUS tirsdag den 20. september og torsdag den 13. oktober.

[ Skriv og billed : Lars Frø ]


JULI 2016
[Til top]


Fyraftenshavturen på Øresund

Fredag den 29. juli 2016


I fodbold gælder, at man skal holde fokus og spille videre, for kampen er først slut når dommeren har fløjtet, og i fiskeri gælder, at man skal tro på det og holde snøren i vandet, for fiskeriet er først slut når skipper har ringet af - og så alligevel ikke: På denne herlige aften havde vi sejlet Sundet tyndt, fra København til Barsebæk, uden at fange noget særligt. Vi sejlede med fiskeskipper Lars Pryds og han var frustreret, for han havde gjort alt hvad han kunne for at finde fisk, og han hader når det ikke vil lykkes, men da der blot var 20 minutter til klokken 22 måtte han ringe turen af, og sætte kursen hjemad.

Vi sejler med Fyrholm,ombordstigning i henhold til lodtrækning

Anders med præmie for uheldigste lodtrækning
Vi havde imidlertid kun sejlet i små 5 minutter, da skibet blev sat i voldsomt bakgear, mens skipper vrælede ud af vinduet at vi skulle rigge stængerne til igen og komme i gang med at fiske, for vi lå lige oven i en kæmpe stime torsk som var 8 meter i højden og lige så lang som ekkoloddet rakte. Der blev en febrilsk riggen til, og så snart vi fik grejet i vandet var der fisk på, og denne gang var der væsentligt mere størrelse på fiskene end vi havde set de foregående 5 timer.

Kenneth med sej

Fint vejr og smuk solnedgang
Skipper er en ægte lystfisker med den rigtige fanger-mentalitet, der får folk til at glemme såvel familiære som arbejdsmæssige forpligtelser når der er fisk.

Vi nød den herlige afbrydelse af hjemturen og fik fyldt rigtigt mange fisk i kurvene.
Skipper deltog selv i løjerne, hang halvvejs ud af styrhuset med krum stang og smøgen knebet godt fast i mundvigen mens han havde et halvt øje på ekkoloddet som blev ved, og blev ved, med at vise fisk.

Det var årets allerstørste torskestime, som senere måltes til over 100 meters længde og 5 meters højde.

Sent på aftenen kom der mere størrelse på fiskene
Her kunne vi have fisket længe, hvis ikke enkelte medlemmer havde stresset skipper til at slutte efter 20 minutter, fordi de mente at når en tur var ringet af, så var den ringet af - den havde de ikke lige nået at få afklaret med turlederen.

Men ellers var vi meget glade og begejstrede over den flotte afslutning på en tur, hvor det i øvrigt mest havde været det gode vejr der kunne berettes om.

Stor tak til Lars Pryds, som da han fandt en stor bule, helt gratis forlængede fisketuren, på trods af at kampen var fløjtet af kort forinden, og han med god samvittighed kunne have fragtet selskabet i havn og holdt sin fyraften til tiden.

Fiskenes størrelse afgøres med en tommestok, og der var mange der var næsten lige lange, så turlederen måtte være overdommer

1. Bjarne Frederiksen: 8 hjem - 3 ud.
2. Frederik Lind: 8 hjem - 4 ud.
3. Mulle (gæst): 7 hjem - 2 ud.
4. Flemming Aanæs: 5 hjem - 0 ud.
5. Ole "Basse": 12 hjem - 0 ud.
6. Thøger Nielsen 2 hjem - 0 ud.
7. Kenneth Thostrup: 11 hjem - 0 ud.
- en fin lille sej = præmie (forfang).
8. Jan Hansen: 5 hjem - 0 ud.
9. Jesper Hansen (junior): 1 hjem - 0 ud.
- største på 74,9 cm = gavekort (200 kr.)
10. Jørgen Nielsen: 3 hjem - 6 ud.
11. Henning Nielsen: 2 hjem - 6 ud.
12. Bjørn Nielsen: 5 hjem - 7 ud.
13. Erik Winther: 0 hjem - 4 ud.
14. Mikkel Kliim: 6 hjem - 0 ud.
15. Anders Vernersen: 8 hjem - 0 ud.
+ trak højste nr. =  trøstepræmie (forfang).16. Torben (gæst): 8 hjem - 0 ud.
17. Lars "Frø": 7 hjem - 4 ud.
18. Aleksander Olinger: 7 hjem - 0 ud.
19. Michael Munchow: 6 hjem - 0 ud.
- 1 makrelforfang som præmie
20. Lars Jørn Jensen: 9 hjem - 3 ud.
21. Nikita Ryjov: 3 hjem - 0 ud.
22. Maxim Ryjov: 19 hjem - 0 ud.
- flest og foreningsglas
23. Henrik Jart: 2 hjem - 1 ud.
24. Tommy (gæst): 2 hjem - 1 ud.
- størst men ikke med i klubben (76 cm).
25. Rene Pfeiffer (gæst): 5 hjem - 8 ud.
26. Leif Dawell: 1 hjem - 4 ud.
Lars frø fangede en skrubbe og satte den ud igen så ingen præmie til Lars.

Maxim Ryjov med suverænt flest fisk


Præmieuddeling i gadelampernes skær


I alt: 149 hjem og 54 ud = i alt 203 torsk

Og moralen er: En fisketur er først slut, når man er i land.

[ Skriv og billeder: Turleder Ole "Basse" og Lars "Frø"]


JUNI 2016
[
Til top]


Fyraftenshavturen på Øresund

Fredag den 17. juni 2016


Det var ikke mange deltagere vi havde fået skrabet sammen til dette arrangement, bare 15 mand og der var ellers plads til 30!
Vi startede med at vente lidt på formanden, som ankom liige i rette tid. Vi hastede ombord og placerede os hvor vi helst ville stå, hvorefter vi trak lod om pladserne. Lidt omvendt rækkefølge men det gik helt fint.
På en fyraftenstur har man kun 5 timer at gøre godt med, så dilemmaet er, om man skal bruge tid på at sejle op til Ven og lede efter de store fisk, eller blive udenfor København og lede efter de mindre fisk. Vi valgte det sidste, og efter at have forsøgt med nogen lidt træge toskebuler, lykkedes det skipper at finde en kant med mange og villige torsk som gerne ville lege med.

Hygge på molen mens vi venter på formanden

Vi sejler med det gode skib FYRHOLM og skipper Lars Pryds
Det blev til bulefiskeri på den gode måde, hvor der er mange fisk hvergang båden stopper. Til gengæld var det små torsk, men de er jo rigtigt gode spisefisk, så turen fik hurtigt karakter af kummefyserekspedition, rigtigt madfiskeri, der gik blodrus i den, og vi fangede vist alle lidt for mange fisk.

Nicolaj Nørgaard med turens største
Formanden melder efterfølgende om 5 ½ kilo ren filet, og jeg skal spise fisk hver dag de næste 23 dage i streg, hvis jeg skal nå at spise op inden næste fyraftenstur, som bliver den 29. juli – samme tid samme sted.

Problemet med at fange mange fisk på en fyraftenstur, er at man først er hjemme klokken 23, hvorefter man skal til at rense og pakke fangsten.

Så det ender gerne med at blive noget natteroderi, jeg kom først i seng klokken halv to. Så sov jeg til gengæld godt.

Vi renser fisk og renser fisk og renser ....

... og renser fisk, og renser fisk

Samling på molen inden vi kører hjem

Gavekort Til Nicolaj for største fisk
og glas til Thøger for flest fisk

1. Jan Hansen: 5 hjem - 5 ud.
2. Jesper Hansen: 10 hjem - 5 ud.
3. Simon Hansen: 15 hjem - 8 ud.
4. Ole Gammelmark: 19 hjem - 20 ud.
5. Bjarne Frederiksen: 22 hjem -10 ud.
6. Frederik Lind: 16 hjem - 9 ud.
7. Motor Mogens: 10 hjem -10 ud.
8. Christian Hecquet: 10 hjem -3 ud.
9. Erik Winther: 12 hjem - 15 ud.
10. Mikkel Kliim: 7 hjem - 7 ud.
11. Lars Frø: 24 hjem - 6 ud.
12. Thøger Nielsen: 25 -hjem - 4 ud.
Flest og glas
13. Nicolai Nørgaard: 19 hjem - 6 ud.
Størst 73 cm
14. Finn gæst: 17 hjem - 0 ud.
15. Erik Kofoed: 13 hjem - 7 ud.
I alt: 207 hjem - 115 ud
Skipper Lars og besætningsmedlem:
Fangede hver 20

Der var præmie til største fisk og til flest fisk. Størrelsen afgjordes med en tommestok og mængden er af hjemtagne fisk, man medtæller ikke de små man har genudsat.
Det blev Nicolaj Nørgaard, nyt medlem på sin første foreningstur, som fangede ikke mindre end de TO største fisk. Det kan man kalde begynderheld, eller også er Nicolaj en virkelig mesterfisker, det vil tiden vise.

[ Skriv og billeder: Lars "Frø"]


[Til top]


Kommunal oprydning omkring klubhuset

Torsdag den 14. juli 2016


Jeg har omtalt overfor kommunen, behovet for at få renset ukrudt og få fejet omkring Fiskerhytten.


Og minsandten om ikke der dukkede 4 gartnere op i dag og gjorde det hele i orden.


Det ser næsten helt kedeligt ud, men det skal jo være i orden når der også er kommunal bådudlejning.


Lars Frø

MAJ 2016
[Til top]


 Poppelsøen (14.05) | Fyraftenstur på Farum Sø (12.05) | Fyraftenstur på Farum Sø (05.05)

Gedde-premiere på Farum Sø (01.05)


Turen til Poppelsøen

Lørdag den 14. maj 2016


Stør, større & størest!

Klubbens størtur, er nu vel overstået. Det var alt igennem en dejlig dag.

Fiskene var i hugget, og snitstørrelsen var rigtig god.
Christoffer Berg fik flest stør, 11 stk. i alt. Dette udløste en ny fiskestang, i juniorkonkur-rencen om flest stør.

Frederik vandt en ny stang for største juniorstør: 19,5 kilo.

Største stør (junior & senior) fik Niels Godsk med en hårdt fightende kæmpe på 25,4 kilo.
Og hvis nogen nu tænker: det var heldigt. Så er svaret nej. Niels har 2 gange, fisket stør i Poppelsøen. Og han gik hjem i dag, med et gennemsnit på over 20 kilo. Respekt!
Tommy stod for dagens mest mærkværdige fangst. Han fangede et komplet fiske sæt. Stang, hjul og med stør på, dette var Frederik meget glad for.
Han havde en lille halv time før, nemlig mistet selv samme stang. Da en stør huggede, og træk stangen ud. Det skal siges at han var uskyldig i denne sag.
Klubben, og 2 glade juniorer, takker Niels for sponsering af stangpræmier.

Tak til alle fremmødte for en dejlig dag. Turleder Anders Lykke Villadsen.


[Til top]


Fyraftensturen på Farum Sø

Torsdag den 12. maj 2016


Vejret viste sig fra sin bedste side. Småfiskene havde forladt kanalen så de fleste af de i alt 9 deltagere fiskede med wobler.
Det var ingen fordel med ekkolod da søen var som støvsuget for fisk kun en enkelt stime var der at se ud fra øen.
Gedderne var i vældigt fight-humør denne aften. Min gedde tog hele 15 minutter at fighte fanget på let aborre-grej og på en 8 cm aborre.
Det var fra start til slut: udløb - udløb - udløb!

Fangsterne var kun gedder så turlederen besluttede, at uddele foreningsglas til de 2 største gedder:

Christian Hequet 5,2 kilo.

Brian Nett: 4,2 og 3,5 kilo.

Ole "Basse": 3,55 kilo.

Vi sluttede det hele af med Tommys grillpølser.


Christian Hecquet med fin, fin Farum Sø-gedde

[ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark]


[Til top]


Fyraftensturen på Farum Sø

Torsdag den 5. maj 2016


Det var lidt mærkeligt med en fyraftenstur på en helligdag (Kristi Himmelfart), men det var da lykkedes 8 mand at få familiefri.

4 både tog af sted kl. 17.00 og selv om turen var planlagt til at slutte kl. 2000 ville ingen sejle ind, da vejret viste sig fra sin bedste side.

 Så vi forlængede turen med 20 minutter.

Foreningsglas til største gedde på 4,0 kilo fanget af Peter Platen.

Foreningsglas til største aborre på 0,220 kilo fanget af Nicolai Jørgensen.

Der blev serveret dürüm ruller efter turen, da foreningens faste kokke holdt helligdag.

Mvh. Ole "Basse" Gammelmark


Peter Platen med turens 2 største gedder


Nicolai Jørgensen med største aborre


Ingen ville ind - vejret var for fantastisk!

[ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark]


[Til top]


Gedde-premieren på Farum Sø

Søndag den 1. maj 2016


Vi var 27 seniorer og 3 juniorer som mødtes klokken 6 ved Fiskerhytten. I år havde Erik Winther og Anders Villadsen sørget for stort morgenbord med masser af basser, brød og kaffe. Det var en meget positiv overraskelse – tak for kaffe! Der var den sædvanlige rummel med lodtrækning og klargøring af bådene, og præcis klokken 7 hastede hele armadaen ud på søen. For med gedder plejer det jo at være de første som er de største!


Lodtrækning om bådene


Hektisk aktivitet på broen og i bådene


Hele armaden af Fiskerings- og SU-både stævnede ud mod storgedde-revierne

Selv om om foråret var blevet udsat i en uges tid af noget Grønlandsk kulde så var vejret fint på dagen med en svag lun vind, og en lille smule sol som ikke kunne give nogen af de sædvanlige skoldninger. Vi havde knap så mange og knap så store fisk som vi ellers har været forvænt med, ialt blev der indvejet 11 gedder på dommerbåden og to gedder da vi kom i land, og genudsat adskillige som deltagerne skønnede var for små til at opnå præmie.


Båddommer Lars "Frø" i aktion

Fiskeriet sluttede klokken 12 og efter hastig fortøjring ilede man op bag Fiskerhytten hvor Tommy havde den nye gasgrill kørende på fuld blus og serverede stribevis af pølser til de trængende deltagere og tilskuere. Da folk havde fået stillet den værste sult og tørst kunne der kaldes til præmieuddling.


Bo Damgaard fighter sin vindergedde hjem til båden


Peter nettede gedden så den kunne vejes ved dommerbåden og så retur


Mogens og Erik venter

Pølsemanden Tommy F.

Lars ""Frø" orienterer

Foreningens pokaler har været vandrepokaler gennem 30 (tredive) år! Der var ikke længere plads til flere navne, så i vinterens løb har ihærdige bestyrelsesmedlemmer arbejdet flittigt med at fremtrylle to helt nye pokaler magen til de gamle. De er fabrikeret i England, på en gammel hæderkronet fabrik som ikke sender pokaler til så små lande som Danmark.
Så derfor måtte de en omvej over et tredjeland, førend vi endelig kunne modtage dem her i lille Farum.


Obelix og Asterix alias Anders Villadsen og Erik Winther
Aller største gedde blev fanget af Bo Damgaard, en fin fisk på 5,8 kilo, og den udløste et gavekort på kr. 1.000.

Den udløste også et stort begejstringsudbrud hos fangeren, som endelig efter 32 års forsøg kunne få sit navn på pokalen.

Sidste års seniorvinder Johannes Bang havde sjusket med at indlevere pokalen rettidigt til gravering, så han modtog “et halvt” foreningsglas.


 


Lars med 5. største gedde


En glad Jan Holm Nielsen

Femte største gedde vejede 3,1 kilo og blev fanget af dommer og vejemester Lars Frø i allersidste øjeblik mens han riggede stængerne af. Den blev vejet på land i pålidelige vidners nærvær. Det udløste gavekort på kr. 200

Fjerde største gedde blev fanget af junior Tobias Bressendorff, den vejede 3,3 kilo og udløste et gavekort på kr 400 + retten til at være pokalindehaver for juniorer helt til næste år. (Pokalen skal dog først lige graveres inden den udleveres). Sidste års juniorvinder Nicolai Jørgensen var ikke til stede så han har et foreningsglas til gode.

Tredje største gedde blev fanget af Jørgen Nielsen, den vejede 3,9 kilo og udløste et gavekort på kr. 600

Anden største gedde blev fanget af Jan Bressendorff, den vejede ligeud 5,0 kilo og udløste et gavekort på kr. 800. Der hørtes også et ganske lille udbrud af ærgrelse hos fangeren som ofte har været rigtigt tæt på, og dog aldrig har opnået at vinde pokalen i alle de år han har deltaget.


Morten fik ikke indvejet sin gedde...


Båddommer og vejemester, Lars "Frø", orienterede om geddepokalernes historie og om detektivarbejdet med at få fremskaffet 2 nye pokaler helt magen til de oprindelige.


Nr. 1, Bo Damgaard, 5,8 kilo.
Gavekort 1.000,-

Og den eftertragtede pokal - nu i ny udgave. Bo var pavestolt.

Nr. 2, Jan Bressendorff, 5,0 kilo.
Gavekort 800,-

Nr. 3, Jørgen Nielsen, 3,7 kilo.
 Gavekort 600,-

Nr. 4, Tobias Bressendorff, 3,3 kilo. Gavekort 400,-

Og pokalen for største juniorgedde.
 

[ Tekst: Lars "Frø" • Fotos: Morten Søndergaard, "Lars "Frø" og Ole "Basse" ]


[Til top]


APRIL 2016


Bro og både i Farum Sø (16.04)


Bro og både i Farum Sø

Lørdag den 16. april 2016


SU-broen, Bådudlejningsbroen og alle Fiskeringens, SU´s og LF´s både kom i vandet denne lørdag. Det sammentømrede hold af brobisser vidste præcis, hvad der skulle gøres og gjorde det igen til perfektion. Imponerende var det at et helt nyt medlem, Leif Dawell, mødte op samme morgen som han havde meldt sig ind! Flere af hans slags tak!


Pælene til bådudlejningsbroen


Og til SU-broen


Mogens, Anders og Basse knokler


Det samme gør de bådførende folk


Tommy var grillmester


Mums - 2 lækre stege ligger og venter


Lars arbejder


Den dynamiske duo - Jesper og Jesper


At sætte fortøjningspælene kræver præcision og tålmodighed


Den tunge "FR-træsko" skal vendes


Ejvind-jollen er også en sværvægter


Fiskeringens både er ikke for små drenge - her kræves mænd med muskler!


Og så skal båden "blot" trækkes og skubbes hele vejen ud i vandet


Tommy og Christian tryllede i køkkenet


Slæbeøllene var linet op

Slangerupbanen fejrede 110-års jubilæum i april måned 2016 - en togbane som oprindelig gik til Slangerup fra København over Farum - lige forbi klubhuset og Farum Sø. Det blev fejret denne dag med kørsel med forskellige veterantog.
Farum LF-medlemmet Bo Damgaard afslørede sig som tog-entusiast og kiggede forbi iført fuld logofører-uniform og messing-valdhorn! Det var stort at høre Bo trompetere, mens veterantoget kørte forbi.

STOR TAK til de deltagende: Benny Normann Jensen, Anders Lykke Villadsen, Ole "Basse" Gammelmark, Bjarne Jensen, Tommy Fejrskov (kok), Motor-Mogens Thomsen, Christian Hecquet (kok), Peter Platen, Leif Darwell (sprit-nyt medlem), Lars "Frø" Nielsen og Rekorden-Morten Søndergaard: Farum Lystfiskerforening.
Jesper Winding Lauesen: Lystfiskeriforeningen.
Jesper Uldbrandt og Bjarne Uldbrandt: SU.


[ Tekst, fotos og video: Morten Søndergaard ]


[Til top]


MARTS 2016


Havtur på Øresund (05.03)


Havturen på Øresund

Lørdag den 5. marts 2016


Det var godt at starte tidligt! Der var nemlig fisk 1. gang vi stoppede. Desværre mistede vi flere meget store fisk i de 2 første stop. Strømmen drillede, så fiskeriet var svært og ikke alle var lige vågne til at starte med. Det resulterede således i en hel del linekludder, en knækket stang, flere uheld m.m.

Vi startede i mørke

Snart var der flex på klingen
Efter en time var pladserne mellem Pålsjö og Revet gemmenfisket. Skipper Hans Hagerup fortsatte fiskeriet på Cowboykanten, som han kender som sin egen bukselomme. Resultatet udeblev ikke! En lind strøm af torsk fandt deres kurve i sådant et tempo, at der blev genudsat mange små torsk.
Ét af turens højdepunkter var, da 14 mand fik hug samtidigt.

De gamle kan! Her Bjarne og Lars

John Schou med turens største torsk

Peter Jensen med fin torsk

Paw Meinertsen med én af sine 16 torsk


Kent Hyldahl er glad


Og dét er Erik Winther også


Stig, Christian og John ser på rogn

Sune og Peter hygger sig


Glas til John Schou for største torsk

Paw Meinertsen: 16 torsk - flest.
Kent Hyltoft: 12 torsk.
Lars Frø: 10 torsk.
Simon Hansen: 8 torsk.
Bjørn Nielsen: 7 torsk.
Christian Larsen: 7 torsk.
Peter Jensen: 7 torsk.
Gæst Lars Hovgård: 7 torsk.
Ole Basse: 6 torsk.
Bjarne Frederiksen: 6 torsk.
Anders Villadsen: 6 torsk.


Glas til Paw Meinertsen for flest torsk

John Schou: 5 torsk - største 8,2 kilo.
Erik Winther: 5 torsk.
Stig Larsen 5 torsk.
Gæst Frederik: 5 torsk.
Thomas Ugil: Thomsen 5 torsk.
Jesper Hansen: 3 torsk.
Flemming Aanæs: 3 torsk.
Alfred Muurholm: 2 torsk.
Jeppe Klingberg: 1 torsk.
Christian Hansen: 1 torsk.
Sune Duun (delte kurv med Peter Jensen).

[ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark ]


[Til top]


FEBRUAR 2016


Havtur på Øresund (26.02) | Havtur på Øresund (19.02)


Havturen på Øresund

Fredag den 26. februar 2016

Torskene var meget små kun et par håndfulde var over 3 kilo, men med over 100 fangede torsk så er det trods alt svært ikke at være tilfreds.
Vejret var ikke med os - der var dønninger og vind fra nord så selv om det kun blæste 6-7 sekundmeter, så føltes det abslut ikke som vejrudsigten.

Der fiskes afslappet i solskinnet

Christian fik sved på panden - 11,2 kilo


Det samme gjorde Anders - 11,25 kilo

Anders Willadsen: 10 torsk, største 11,25.
Bjørn Nielsen: 10 torsk.
Erik Andersen:8 torsk.
Christian Hecquet: 8 torsk, største 11,2.
Stig Larsen: 8 torsk, største 8,0 kg.
Niels Godsk: 8 torsk.
Kent Hyltoft: 7 torsk.
Ole Gammelmark: 6 torsk.
John Schou: 6 torsk.
Lars Frø: 5 torsk.
Bob Anders: 5 torsk.


Bjørn overrækker Anders de 2 glas

Bjarne Frederiksen: 4 torsk.
Mogens Thomsen: 4 torsk.
Martin Aabo: 4 torsk.
Henrik Jart: 4 torsk.
Maxim Ryjou, junior: 2 torsk + 1 sild.
Erik Winther: 1 torsk.
Nikita Ryjou: 1 torsk.
Jørgen Thomsen: 0 torsk.
Gæst Frederik (søsyg): 0 torsk.
Skipper Lars Pryds: 1 torsk.
I alt 67 torsk, hvoraf de 40 blev genudsat.

[ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark ]


[Til top]


Havturen på Øresund

Fredag den 19. februar 2016


Denne havtur skulle vise sig at blive en af de bedste målerture i foreningens historie med skipper Lars Pryds ved roret - og det er ikke så få gange, at vi har været ude med Lars! 

Forventningens glæde breder sig

... og varer ved ...

Bjørn med torsk på 5,0 og 9,0 kilo

Niels med flex på klingen

Christian ville også være med

Erik og Anders i bagenden ligeså

Mogens med favnen fuld

Troels med måler

3 mænd med hver sin måler

Bjørn med turens største torsk

Niels slapper af og hygger sig

Erik med en lille lange

Jan er glad

Leon er stolt

Glas til Bjørn for største torsk

Glas til Erik for flest torsk


Baljen fuld

Bjørn Nielsen: 16,2 kilo (3 stk.)(størst)
John Schou: 12,0 kilo (3 stk.)
Mogens Thomsen: 11,8 kilo (4 stk.)
Troels Christiani: 11,2 kilo (2 stk.)
Jan Hansen: 11,0 kilo (1 stk.)
Frederik (gæst): 10,8 kilo (2 stk.)
Leon Rasmussen: 10,5 kilo (3 stk.)
Christian Hecquet: 10,2 kilo (1 stk.)
Erik Andersen: 9,5 kilo (5 stk.)(flest)
Ole Basse: 8,2 + 8,0 kilo (2 stk.)
Anders Villadsen: 7,0 kilo (5 stk.)


5 mænd med 5 målere:
Mogens + Christian + Troels + Jan + John
11,8 + 10,2 + 11,2 + 11,0 + 12,0

Simon Hansen: 6,5 kilo (1 stk.)
Jesper Hansen: (6,5 kilo)(1 stk.)
Thomas (gæst): 4 stk.
Erik Winther: 3 stk. + 1 lange
Kent Hyltoft: 3 stk.
Kenneth: 3 stk.
Stig Larsen: 2 stk.
Frederik (gæst): 2 stk.
Niels Godsk: 1 stk.
Jesper (gæst): 0 stk.
Unavngiven gæst: 0 stk.
Unavngiven gæst: 0 stk.
I alt 49 torsk med 8 over 10,0 kilo.

[ Tekst og fotos: Ole "Basse" Gammelmark ]


[Til top]


JANUAR 2016


Havtur på Øresund (28.01)


Havturen på Øresund

Torsdag den 28. januar 2016


En herlig tur dog med mange begrænsninger. Vejret var således ikke med os med en kraftig vestlig vind på 10 m/s.
I samråd med skipper Anders prøvede vi på DM-knolden og pladserne ved Pålsjö.
Men med en 3,5 mil sydgående strøm var det meget svære vilkår og efter 1,5 times fiskeri var vinden yderligere tiltaget til 12 m/s fra vest. Så en ny taktik var påkrævet.
Danskersiden syd for færgerne blev afsøgt og efter endnu 1,5 times fiskeri tiltog vinden
igen; nu til 13 m/s fra vest.
Da vi ikke fangede noget, aftalte vi i samråd med skipper at afkorte turen (ind kl. 1200).
Skipper reducerede til gengæld turprisen så alle fik penge retur.
På kajen blev fangsten opgjort: et par  bundbid, nogle søstjerner og enkelte hug.
Selv om vi ikke fangede noget hjælper det altid på fiskefeberen at komme ud.


Afskylning af saltvand og derpå tørring

Så hjemme var det tid til at skylle alt grejet for salt, tørre tøj, handsker m.m.
Og så lige et par timer på sofaen.

[ Tekst og foto: Ole "Basse" Gammelmark ]


[Til top]