Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2016

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.Kæmpetorsk (05.04.16)
John Schou


Storlaks (16.02.16)
Theis Kragh


Forårs-sandart (Marts 2016)
Paw Meinertsen


Se også fangstrapporterne fra:
2015 l 2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden.
For at rapportere din fangst, skal du sende en mail til: info@farumlf.dk med fotos og en beretning.

Vi udlodder 4 store gavekort á 1.000,- kroner i lodtrækningsgevinst blandt alle indsendte fangstrapporter!
Der udtrækkes ét gavekort for hvert af årets kvartaler.


JUNI 2016


Fin Farumgedde

5. juni 2016


Hej Farum LF

Søndag den 5. juni var min kæreste, hendes to piger på 5 og 8 år, og undertegnede til et familietræf i Farum. Vi havde fiskegrejet i bilen og tænkte, at en halvanden time på Farum Sø ville være en fin afrunding på dagen. Mere ville der ikke være tid til, hvis sengetiden for de små skulle passes. Det var netop lige tid nok til at ro ned til den vestlige ende og tilbage med lidt geddeagn trukket efter båden, og heldigvis var den fri båd ledig.

Første hug faldt lige efter vi havde vendt rundt, men fisken stod af med det samme.
Da vi netop havde passeret Klavs Nars Holm på tilbagevejen, og var i en ret meditativ stemning, fik vi et kraftigt wake up call. Hug nummer to var en realitet, og det virkede seriøst! Fighten var dog ikke så dramatisk, gedden gik tungt og dybt og tog kun adstadige udløb. Men op ville den afgjort ikke! Det kom den dog. Og vi fik den vejet til 7,5 kilo inden genudsætning.

Pigerne har været med på adskillige fisketure før, men mest efter aborrer, og den største gedde, de hidtil har været i nærkontakt med, har ikke vejet stort over de to kilo. De agerede forholdsvis cool over aldeles bogstaveligt at være i samme båd som en fisk af en ganske anden kaliber. Men det hele, hug, fight, landing og genudsætning, var selvfølgelig en stor oplevelse.
Tight lines og god sommer - Jacob Bøggild


[Til top]


Sø-slange fra Farum Sø

3. juni 2016

Det er alt for længe siden, at jeg har været en tur ude på Farum Sø, men det helt fantastiske sommervejr tog beslutningen for mig - jeg bookede en Fiskeringsbåd og tog min søn Magnus med ud på en eftermiddags-/aftentur.
Vi havde både orm og ende-grej i form af spinnere og woblere med, så det kunne vel næsten ikke gå galt...
Vi besluttede os for at prøve et sted ude bag "øen", hvor jeg tidligere har haft heldet med mig. Ud kom flåddene med de fristende orm hængende under. Kort tid efter var der bid og efter modhugget fulgte noget af en tovtrækning, hvor jeg flere gange var i tvivl om, hvilken fisk der havde ladet sig lokke til hug.
Det viste sig at være en kæmpeål på hele 90 cm og 1,695 kilo! Tyk som mit hånd-led og faktisk lidt uhyggelig at se på. Den blev naturligvis genudsat efter vejning og fotografering.
Mvh. Thomas Elkjær Jensen
-
Thomas´ ål er ny forenings-sørekord! Jeg kender i hvert fald ikke til større ål fanget i Farum Sø. Flot - flot!
Morten Søndergaard


[Til top]


Vild dag på vandet...

2. juni 2016

Hej Farum LF.

Vild,vild dag på vandet i går med 15 fisk i båden.

9 af fiskene var sandarter op til 6,5 kilo med de 4 af dem over 5,0 kilo.

Hertil 2 mindre gedder og hele 4 søørreder op til 4 kilo+.

Mvh. Andreas Holm Nielsen


[Til top]


Fantastiske Furesø

2. juni 2016


Min sø Marcus ønskede sig en fisketur for lige at få renset ud i hovedet inden eksamens-læsningen for alvor tager fart, så far og søn besluttede sig for at tilbringe fredag aften på Furesøen.
Vejrliget var af typen: "geddefiskerens værste mareridt". Høj sol og blikstille. Det så ud til at holde stik med det fiskemæssige mareridt. Men da lyset svandt tog fanden ved fiskene.
Vi havde seks hug på fyrre minutter, herunder et ret så kaotisk dobbelthug.


De fem af dem nåede hele vejen op og vende i båden.Man kan følge lyset aftage og aftenstemningen indfinde sig på billederne.

Tak for en fantastisk smuk aften på den fænomenale sø. Jakob Bøggild.


[Til top]


MAJ 2016


Endelig en 10+ gedde!

30. maj 2016


Hej Farum LF.
Maj har budt på rigtig godt geddefiskeri. Jeg har været ude på fiskeeventyr de sidste to måneder og er derfor gået glip af en hel del spændende fiskeri herhjemme. Så da Morten foreslog en tur på fure var jeg hurtig til at slå til.
Dagen startede godt, dagens første fisk huggede før vi havde sat alle stængerne og sådan fortsatte fiskeriet det meste af dagen. Vi krydsede ind over et område hvor der var godt med fisk. Jeg starter med at sætte krogen i en fisk der fighter vildere end noget jeg nogensinde har oplevet. Der var ikke nogen tvivl om at det var en god fisk jeg havde fat i. Desværre slipper krogen efter 5min fight og mit hjerte var knust.
Morten krogede en fisk kort efter jeg fik min. Det var en fin men tynd gedde over 8 kilo. Jeg får en trøstegedde kort efter, det er også en slank fisk på over 7 kilo. Jeg var dog stadig tom indeni. Næste gang vi krydser over området er der fisk på flere af stængerne igen. Jeg sætter krogen i endnu en god gedde. Den fighter som den jeg mistede før. Mit hjerte sidder i halsen og den bliver fighter forsigtigt. Men fandme om den fisk ikke også slap krogene.

Hvis ikke jeg havde det skidt før så var det i hvert fald på plads nu. Jeg prøvede at trøste mig med at vi fangede godt med fisk og at vejret i det mindste var lækkert. Det hele skulle heldigvis vise sig at blive godt igen da jeg efter et par timer kan lande en fisk. Min første tanke er at den nok er omkring 8-9 kilo. Men da jeg får fat i gællen og får kigget ordenligt på den er jeg ikke i tvivl om at det er en PR. Vi får vejet fisken og spændingen er enorm. 10,1 kilo vejer den flotte madamme og min første gedde over 10 kilo er en realitet!
Mit geddefiskeri startede som junior på en tur men Andreas Holm Nielsen, lige siden har jeg knoklet for den store gedde mens alle fiskevennerne for længst har haft dem i nettet. Forløsningen var enorm og de to fisk der var smidt tidligere på dagen var forsvundet som dug for solen fra min hukommelse.
Geddefiskeriet er godt for tiden og vi fangede fisk på dybt og lavt vand. Vi endte med over 20 fisk i båden med 3-4 over 7 kilo.
Mvh. Lucas Lund Msiska


[Til top]


Harasjömåla - nok en gang

27. maj 2016


Da foreningen inviterede på weekendtur til smukke Harasjömåla i Sverige var der ingen tvivl - jeg skulle med!
Jeg har fisket i området, med skiftende intervaller, gennem de seneste 30 år og Hara-sjömåla tåler altid et gensyn.
Op til turen havde der været lidt af en hedebølge, hvilket gjorde at fiskene gik dybere og for det meste var aktive tidlig morgen og sen aften - noget der desværre ikke lige passer ind i en fiskehyggetur med masser af god mad, vin og fællesskab omkring bålet...
Vi forsøgte os første dag fra båd i Vielången, der desværre var som støvsuget for fisk. En sjælden 0-tur til søen, der normalt aldrig svigter...
Vielången fik et fornyet besøg dagen efter, men med samme nedslående resultat. Vi lod bådene være og gik i stedet ud på broerne i Södra Bäcka-sjön. Det resulterede i et par ørreder - på gennemløber hen-holdsvis hvid jighale efter bombardaflåd. Et lille plaster på såret. Men ellers en rigtig hyggelig tur i godt selskab.
Morten Søndergaard


[Til top]


Undervandsvideo-optagelser fra Farum Sø

25. maj 2016


En Farum-gedde fra i går aftes, som var mere interesseret i kameraet end wobleren...
Beklager kameramonteringen som ikke er helt i top (det var 1. forsøg). Jeg røg også igennem en stime store brasener!
Mvh. Martin Aabo

[Til top]


Jans aborrer fra Farum Sø

19. maj 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg sender nogle fotos af de 3 fisk jeg fangede fra SU-broen i Farum Sø, torsdag den 19. maj 2016.
Fiskene vejede henholdsvis 810 gram, 850 gram og 965 gram.
De blev alle fanget på flåd og regnorm.
Det var en skøn aften ved Farum sø

Venlig hilsen - Jan Nielsen


[Til top]


Sæsonens sødeste suder

17. maj 2016


Der var hele tiden markeringer på flådet, men trods flere forsøg så kunne jeg ikke kroge fiskene, og jeg var ved at blive sindssyg! Lidt senere var der endelig lidt vægt i den anden ende, og op kom der en fin krebs! Det var åbenbart sådan en klo-fætter, der havde kastet sig over min agn. Flere kom op og jeg overvejede kortvarigt at kaste mig ud i en gang krebsehalesalat...!

Heldigvis kom der senere på natten også lidt fisk på land, herunder sæsonens sødeste suder. Det er nok den mindste suder, jeg har fanget. En lille sød fætter på ca. 20 cm og omkring 500 gram.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Med hornhylere om Kronborg

15. maj 2016Kronborgpynten var vel besøgt denne dag, selv om der var en strid sidevind


Min ven Andrés første hornfisk for dagen.

Maj - Hornfisk - Kronborgpynten - det kan ganske enkelt ikke slå fejl... Og dog. Mit forår har været ganske fisketomt - ikke af ture, men af fangne fisk. Således også på denne tur, hvor små drenge ellers hev den ene hornfik på land efter den anden!


Jeg forsøgte og forsøgte, men ak og ve.


Der var mange hornfiskehoveder på stranden, selv om de ikke må renses dér.


Jeg fik lov at tilberede hornfiskene - mums! En overraskende god spise.

Stram Line - Morten Søndergaard


[Til top]


Farum Sø

15. maj 2016


Søndagens tur på Farum bød på denne virkelig flotte gedde.
Femten fisk var oppe at hilse på i løbet af de to dage.

Det er bestemt godkendt under sådanne vejrmæssige udfordringer.

Sæsonen må siges at være skudt i gang!

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Sjælsø

14. maj 2016


Der blev bestemt dømt ny dresscode i pinseferien. Væk med korte bukser og den slags dekadence. På med regntøj og op til flere lag under. Vinden viste tænder og det fra skiftende hjørner med nord som det konstante.

Heldigvis viste gedderne endelig også tænder. Jeg har således en efterlysning i forbindelse med turen på Sjælsø lørdag.
Den gedde, som har skamferet ryggen på den firekilos fisk på det første billede, bedes venligst melde sig på vores næste tur på søen. Så tilbyder jeg den genudsætning efter en behørig moralprædiken.

Mvh. Jacob Bøggild


Ubudne gæster og ny PR

14. maj 2016


Der er heldigvis altid masser af naturoplevelser, når man er ude og fiske. Foråret havde endelig indfundet sig, og naturen var vågnet med blandt andet masser af trækfugle og sommerfugle til følge. Men gjaldt desværre også diverse andefugle!
Der var således både troldænder og blishøns, som blev ved at frekventere foderpladsen og tage for sig af retterne.

Men heldigvis var der pludselig hug på den ene stang – godt nok et underligt hug....
Og det viste sig da også, at nemesis og hybris havde haft en finger med i spillet, idet det var en troldand, der havde kroget sig selv!

Jeg fik trukket dyret til bredden, hvor den nye PR i troldand fik indskærpet, at den og dens ligesindede skulle holde snitterne fra mine kugler!
Jeg ved ikke om dette var grunden, men der var heldigvis ro på pladsen det næste stykke tid, og det lykkedes senere at lande i alt 3 karper, hvor den største var lige under 10 kg – så ingen grund til klage...!
Knæk og bræk -
Claus Søndergaard


[Til top]


12 plusser fra Furesøen

10. maj 2016


Hej Farum LF!
Den kære furesø har virkelig leveret mange flotte fisk i år til de heldige. Om det er fordi flere er blevet effektive til at fiske den eller om bestanden af store fisk bare er blevet større kan altid diskuteres. Jeg håber og tror dog på det sidste.
Den 10. maj var jeg på vandet med en god kammerat og det lykkedes os at finde et område hvor gennemsnitsstørrelsen var lige lidt større. Vi fik blandt andet 2 gedder fyldt med rogn som var på vej ind for at gyde(!?) Lidt sent i mine øjne, men der er vel heller ikke plads til alle på en gang ;).

Efter min gode kammerat, Mads, som ikke har prøvet dørgefiskeri efter gedder før havde genudsat sin nye PR gedde på 8,5 kg huggede en fisk voldsomt på den ene paravane stang. Fisken fulgte med ind, men istedet for at komme op stillede den sig bare hårdt under båden. Her begyndte min forhåbninger om en bedre fisk. Efter en del tid hvor fisken styrrede showet kom den til overfladen. Sten sikker 10+ og tanken om 12+ strejfede mig kort, men sæt altid forhåbningerne ned, så kan man kun blive positivt overrasket.

Spændingen i kroppen var der dog alligevel da fisken stikker af igen, det ville være rart at få den i båden. Mads var dygtig og lander fisken, selvom det var en smule svært at få dyret til at passe i den 120 cm lange vejeslynge.
Glæden var stor da vi ser størrelsen på fisken, men alle ved at gedderne ikke er i deres bedste form i maj måned, så drømmen om en 12+ kunne snydes væk i en udlejet fisk. DET GJORDE DEN HELDIGVIS IKKE, YES! Fisken vejede lige præcis 12,1 kg fordelt på 123 cm. Skøøønt! Stadig en fisk der har god potentiale til efteråret, så jeg aftalte at vi skulle ses igen. Nu må vi se, de ret umulige at lave aftaler med de piger...undskyld gedder.
Johan og Emil kom sejlende til os og sluttede sig til en hurtig kontrol vejning, highfives og genudsætning af fisken.
Stort knæk og bræk til alle - Morten Manniche


[Til top]


Hornhylere fra Halskov

7. maj 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Efter en Kr. Himmelfartsferie med familie og venner på Storebælt Camping, er jeg blevet alene tilbage, da jeg er den eneste, der ikke skal på arbejde.


Har været på Halskov Rev 2 gange 2 timer og fået 12 hornfisk, den største på 95 cm.


Mvh. Henrik Jart


[Til top]


Vindergedde til Gedde-premieren på Farum Sø

1. maj 2016


Sender lige et billede af vinderfisken fra i søndags af.
Den vejede 5,8 kilo og blev fanget på 8 meter vand 6 meter nede. Gedderne gik dybt den dag og alle 3 fisk vi fik blev fanget dér eller dybere.
Mvh. Bo Damgaard
-
Sjældent - om nogensinde - er der set en gladere vinder af seniorpokalen end Bo D.
Han var jublende lykkelig over, at han, i sit 34. forsøg, kunne hæve pokalen, som vinder.
Gavekortet på de 1.000,- var blot en sidegevinst dén dag.
Morten Søndergaard, red.


Gedde-premieren på Farum Sø

1. maj 2016


Gedde-premieren på Farum Sø er noget helt særligt - både for den enkelte fisker og i særdeleshed for Farum Lystfiskerforening. Siden 1980 har vi festligholdt dagen og afholdt en konkurrence, hvor det gælder om at fange den største gedde som senior- henholdsvis juniormedlem.
Jeg har været trofast deltager siden min indmeldelse i foreningen tilbage i 1982 og været vidne til at fangsterne gradvist blev bedre og bedre og vinderfiskene større og større. Ikke mindst takket være til stadighed mere dedikerede og sofistikerede fiskere. Den øgede brug af levende agn og ekkolod har naturligvis også hjulpet godt med på vejen.
Det er altid en fornøjelse at møde frem ved søen tidligt om morgenen og fornemme den hektiske og summende forventen, mens alle gør sig klar og der bliver foretaget den rituelle lodtrækning om bådene.
Denne gang var jeg i båd med min gode ven og fiskekammerat Thomas Pflug Larsen.
Fiskeriet levede ikke helt op til forventning-erne, men jeg var rigelig glad for min 3 kilos gedde, som kunne have gjort sig i præmierne, hvis ikke jeg havde genudsat den uden vejning hos båddommeren.
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


APRIL 2016


Et par rimter

April 2016


Har som sædvanligt haft et par ture til Tryggen efter rimter her i det noget kolde forår.

Den ene tur var rigtig fin med høj sol og fisk i vandet.

Der kom lidt fine fisk på land, hvor de to største var på henholdsvis 2100 og 2125 gram.


Knæk og bræk

Claus Søndergaard


[Til top]


Flere laks fra Østersøen

9. april 2016


Hej FLF


Kongevejr på Østersøen, men et meget svært fiskeri.


I løbet af dagen fik vi 2 fisk i båden, en på 6,0 kilo og en lidt bedre en til mig på 7,5 kilo.


Fisken huggede på en Ismo Giant i 60 fods dybde.


Mvh. Christian Hansen


[Til top]


Kæmpe-torsk fra Sørøya

5. april 2016


Kære Farum Lystfiskerforening!


Efter at være blæst inde på 1. dagen i Sørøya kom der 5 gode dage på vandet.


Ikke mindst den sidste tur, hvor der var havblik, hvad der sjældent er her oppe i Nordnorge, bød på et verdensklasse-torskefiskeri.


Op kom drømmefisken på hele 31,5 kilo til mig.


Senere på dagen bød havet også på torsk på 25 kilo, 22 kilo og omkring 25 stykker på over 10 kilo.


Mvh. John Schou


[Til top]


Esben gør det igen!

Påsken 2016


Hej Farum LF.


Har været en tur til Sørøya her i påsken efter skreitorsk.


Vi havde utrolige mængder torsk oppe at vende i båden, mange var imellem 20-25 kilo.


Fem var på over 25 kilo og én over de 30 kilo på 32,0 kilo til mig. Så alt i alt en meget vellykket tur.


Note:
Esben er regerende klubrekordholder for torsk med med en fantastisk torsk på 34,680 kilo også fanget ved Sørøya den 14. juli 2007.


Hilsen Esben Hagerup


[Til top]


MARTS 2016


Gedde-bonanza på Farum Sø

27. marts 2016


Klokken gik pludselig fra at være 05 til 06, så tvivlen bredte sig jo! Om vi nu ku komme op til tiden. Op kom vi self. Og ud til søen var hvad vi var, kl. 06:45 sejler min makker og jeg ud for en sidste tur efter gedden, i sæson 15/16 på Farumsø. Det var aller første gang min makker var her, så der var god spænding i båden.
Vi kommer ud til det første spot, og 4 kast BOM så lander makkeren den første gedde: 78 cm og 4 kilo. "Go tyk dejlig marts gedde, lige før lukketid". SÅ VI I GANG!!!

Men tja i gang og i gang-hehe. Der skulle gå, lidt over 3 timer og hele den vestlige bred, før fiskeriet startet for alvor. Vi kommer op til det sidste spot på dagen, og allerførste kast - BOM, lander jeg en fisk på 75 cm 3,2 kilo.

"SÅ STARTEDE FISKERIET" som man kender det, her lige før lukke tid. Vi har ik´ været her i mere end 10 minutter, så hugger det første monster. Min makker lander en smuk madamme på 96 cm 6,7 kilo, i mens han står og er igang med at afkroge fisken, siger det BOM og jeg lander en flot fisk på 92 cm 6 kilo. 
Fiskeriet bliver bare bedre og bedre, dagen slutter med i alt 17 kontakter, hvor den største er 106 cm og 8,1 kilo.
Mvh. Martin Auchenberg Jensen


[Til top]


Østersølaks

13. marts 2016


En dejlig forårsdag på Østersøen med helt fladt vand.


I løbet af dagen havde vi 4 laks oppe at vende i båden.


Bedste fisk blev en fin fisk på 106 cm og 13,0 kilo til undertegnede.


Mvh. Christian Hansen


[Til top]


Årets første kysttur

13. marts 2016


Indrømmet. Mine ture til kysten kommer ikke som perler på en snor, men når min gode fiskekammerat Bjarne lokker med frisk luft og fremvisning af, for mig, uberørte kystpladser - SÅ er jeg med!
Denne søndag morgen gik turen først til området ved Bramsnæs Vig, hvortil vi ankom i et noget køligt og diset vejr. Efterhånden som disen lettede kom både Munkholmbroen og flere lystfisker-kajakker til syne. Det gjorde havørrederne desværre ikke og efter et par timers fiskeri fortrak vi til området omkring Eskildsø. Utrolig lavandet, ingen fisk men smuk natur. Jo, det hele tæller.

Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


Påske-havørred

Marts 2016


Det lykkedes ved sidste lejlighed, og jeg fik min marts-ørred.


Perfekte betingelser, havet var spejlblank, solen skinnede, og jeg var ved vandet...


5.te kast, og så var den der.


Den kæmpede mere over end under vandoverfladen, og viste sig at være et fint eksemplar på 54 cm.

 
Men så skete der ikke mere, måske prøver jeg en gang til i eftermiddag?


Mvh. Steffen Faisst


[Til top]


Mange torsk fra Øresund

5. marts 2016


En skøn dag på vandet ombord på Fyrholm og Hans Hagerup ved roret sammen Farum Fiskeklub. Der var masser af fisk i vandet. Jeg fik hele 16 torsk op på formiddagsturer, så det var bare toppen :-)
Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Næsten forår

Marts 2016

Som så mange gange før så starter mit forår ved Tryggen, som jeg troligt skridter af, mens lærken triller og sangsvanerne trompeterer i luften.


Det har været lidt sløjt med fiskene i år, men der er da kommet både lidt rimter og havørreder på land.


De fleste ørreder har været nedfaldsfisk, men en enkelt fed overspringer har også været en tur i nettet.

Rimterne har desværre alle holdt sig under de to kilo.


Men måske man kan nå endnu en tur...


Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Sandarter og gedder

Marts 2016


Hejsa Farum LF.


En dag på vandet i megatåget vejr.


Tågen varede det meste af dagen, da det var helt vindstille.


Men det var åbenbart noget sandarterne og gedderne kunne li, en del fisk oppe og vende, alle taget på wobler.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Forårstorsk fra Øresund

Marts 2016


Hej Farum LF.


Endnu en god dag på vandet med masser af torsk,fik bare ikke lige de store.


Største i båden var på 6 kilo, men dejligt vejr og masser af frisk luft.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


FEBRUAR 2016


Natteroderi på Furesøen

29. februar 2016


For over 25 år siden red jeg med på "vinter-knude-bølgen", som rullede over Furesøen i et par år, indtil fiskeriet efter knuderne langsomt ebbede ud. Dels gik selve fiskeriet lidt i stå, dels mistede det vel nyhedens interesse, nu var det ligesom prøvet.
Men i alle årene lige siden har det altid i januar og februar måneder rykket i mig for at komme ud i vinternatte-mørket og sænke de agnede kroge ned på bunden.
Det er virkelig en særlig oplevelse at sidde ude på en vindstille Furesø i kuldegrader og vente på hug i dybet, mens lysene fra de mange huse på bredden langs Stavnsholt, Birkerød, Holte og Virum langsomt slukkes.
Det blev således et kært men langvarigt gensyn denne aften, hvor jeg fik lokket Bjarne med ud, mens Lars "Frø" lagde elmotor og marinebatterier til.
Det blev desværre ikke til nogle knuder, men næste vinter...
Mvh. Morten Søndergaard


[Til top]


True art

25. februar 2016


Den ene ligner godt nok Tintin i aldrende udgave, men den anden, "vampyrfisken", er da godt nok et pragteksemplar, som endnu er i sin bedste alder.

Tak til Signe Mollerup Back for en skøn fyraftensturtur på Lyngby Sø, der også resulterede i et par fine gedder.

Men esox lucius må forblive i skyggen i denne omgang.
Intet overgår true kunst, sand art.

Hilsen Jacob Bøggild


[Til top]


Flot kysthavørred

21. februar 2016

Isefjord i dag ... så er sæsonen i gang. Gæt lige størrelse og vægt..!
69 cm ... og en vægt ...
Billedet znyder lidt ... selfiez are fucked up sometimes.
2,85 kg ... men aliwl pæn bred over ryggen.
Ca. 20 flotte rejer i maven ... men tog en Fladbuk.
Fiskerkram Daddy T. alias Torben Normark Hansen


[Til top]


PR-laks til Theis

15. februar 2016

Hej Farum Lystfiskerforening
Jeg har været en tur ude efter laks sammen med Andreas og det gik ganske godt. Vi var på pladserne allerede kort efter solopgang og efter relativ kort tids søgen fik vi de første tilbud. Dobbelthug i dybet og mens vi kæmpede med de to fisk huggede der en til på overfladen. Begge de første fisk var over ti kilo og så var dagen godkendt. Den tredie fisk havde ikke gjort meget væsen af sig men dag jeg tog stangen kom der liv i kludende! Det lange af det korte er dog at der var en tysker der valgte at sejle sine liner hen over min, hvorefter han begyndte at flå i den anden ende.... Dette resulterede i at jeg mistede en meget stor fisk.

Jeg var godt muggen det næste stykke tid. Da næste hug faldt mente at Andreas at det var min tur, da jeg ikke selv var skyld i den mistede fisk – Tak. Lige da jeg tog stangen huggede det på endnu en gang og for anden gang på dagen stod vi begge med store fisk på en gang. Andreas kunne lande sin fisk noget før min, og jeg kunne se på hans blik at han mente jeg var lidt fimset... Efter yderligere et par minutter kunne han sikkert sætte nettet ind under min og løfte. Her begyndte fisken at sprælle helt vildt og i et spiltsekundt lignede det at Andreas var ved at blive taget med ned af fisken, men ved fælles hjælp fik vi den indenbords. Lige pludselig så den ene fisk ikke så stor ud længere og jeg skød den til at være 8 kg, hvilket Andreas ikke var helt uenig i. Efter en tur på vægten kunne vi tørt konstatere at den ”lille” var 10,3 kg....Andreas fik grinende min fisk på vægten, hvorefter han sagde 16 - 17 - 18 – 18,35 kg!!!
Alt i alt en rigtig godt tur toppet af en ny personlig rekord på 18,35 kilo og 125 cm.

Stram line -Theis Kragh


[Til top]


Flere kystørreder

4. februar 2016


Hej igen Farum LF.

Var afsted igen i går og fik 2 havørreder.
Den mindste målte 55 cm og vejede anslået 2,5 kilo og den største målte 70 cm, vægt ikke anslået.

Begge udsat igen så regner med at hilse på dem igen om et par måneder :-)

Mvh. Niels Matthiesen


[Til top]


JANUAR 2016


Stella blev indviet!

28. januar 2016


Hej Farum LF.

En dejlig dag på kysten, hvor det blev til 5 havørreder i alt: 3 stk. på hver ca. 60 cm, 1 stk. farvet og 1 stk. under målet.

Så blev det nye Stella hjul indviet...

Mvh. Niels J. Matthiesen


[Til top]


Havtur på Øresund

17. januar 2016


Hej igen Farum Lystfiskerforening


Jeg en tur på Sundet i dejligt vejr - minus 4-7 grader - men med masser af sol, som gjorde det behageligt at fiske.


Der var godt med fisk og største torsk var på 10 kilo.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Årets første kysthavørred

17. januar 2016

Hej Farum Lystfiskerforening.


Vi var 3 mand af sted på endnu en kysttur til Stevns.


Det  blev en dejlig dag, hvor det blev til i alt 6 fisk, hvor den største lå på 3,8 kilo.


Ørreden på fotoet var dog kun på 48 cm.

Mvh. Martin Ahle


[Til top]


Målertorsk fra Øresund

9. januar 2016


Hej Farum Lystfiskerforening

Årets første tur på Øresund for mit vedkommende fandt sted lørdag den 9. januar 2016.

Det var en tur med masser af torsk og masser af action.

Turen gav mig en "måler".

Dejligt vejr og en dejlig start på det nye fiskeår :-)

Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]