Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2014


Se også fangstrapporterne fra: 2013 l 2012 l 2011 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004.


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden. For at sende dem ind, skal du klikke hér eller sende en mail til: info@farumlf.dk.

Vi udlodder igen i år fire store gavekort á TUSINDE KRONER i lodtrækningsgevinst blandt indsendte fangstrapporter! Ét gavekort for hvert ar årets kvartaler: januar / april / juli / oktober.

Hvad venter du på - kom ud at fiske!


Januar  ●  Februar  ●   Marts  ●  April  ●   Maj ●   Juni  ●   Juli

August  ●  September  ●  Oktober  ●  November  ●  December


April 2014
[Til top]


Steelhead på flue - ny PR

13. april 2014

Efter sidste weekends havørred intro, var Malte Danø Klingberg (forholdsvis nyt medlem af Farum Lystfiskerforening) også klar i denne weekend. Her havde Allerød Ungdomsskole havørred weekend.

Og efter i sidste uge at have fanget sin første havørred på en hjemmebundet flue, har Malte nu også fanget sin første steelhead - også på en hjemmebundet flue.

Fisken gav en rigtig god fight med flotte spring og flere udløb.
Tillykke med de 2,6 kilo.

Anders Lykke Villadsen


[Til top]


Påske-havørred

11. april 2014

Fyraften........før Påske........
Der var kun tid til en kort tur og næsten ingen kræfter her fredag aften, efter en hård arbejdsuge... Men mit snart eneste privilegium, som socialpædagog, en lang Påskeferie, lokkede alligevel lidt lyst frem til at tage et par timer på kysten, mens datteren var til en venindes aftenfødselsdagsfest og fruen var rejst til Berlin med veninderne.
Waders + jakke & taske i en kælder hjemme og stængerne i hylsteret i huset hos fruen barnets moder.

Med alt sammen bunket sammen i bilen, der snart lignede en feriebil, kørte jeg mod en gammel god plads på Nordkysten. Fare vild med bilen mellem sommerhusene og endelig finde derhen. Frem med stang og hjul, der stadig sad klistret sammen, som 2 elskende fra ”sidste tur”, og på med gummibuxerne og den gamle Helly Hansen regnjakke, der fungerer som wadejakke og allround vind og vejrjakke.

Ups et par nyindkøbte kystpirke, omløbere – ”Fladbuk” og ”Sømmet”, blev lige fundet på bunden af min arbejdstaske i bilen. Og så over bakken til trappen ved klinten……….Hvad filen!? Afspærring og ”Ingen adgang - nedgang til stranden forbudt pga. defekt trappe”, sagde skiltet. ØV.
Tiden var knap og gode råd dyre. Ok videre tilbage til en af vores gode badepladser om sommeren, i håb om at trappen der ikke var smadret af Stormen Bodil. Kom derhen og fandt stang frem … wadersne var blevet på, selvom det er lidt bøvlet at køre bilen med dem på.
Fuck … mit gamle Cardinalhjul var helt ”groet til” og kunne nærmest ikke trille, som en ”fiskemølle” bør gøre … sad bare der og var udbrændt og forårstræt ligesom manden og trængte til massiv omsorg og en god smøring. Heldigvis havde jeg 3 andre hjul i tasken og hev et nyindkøbt Karpe-baitrunner hjul op og spændte på min Salmonidae kyststang.
Af sted gennem krattet og ned ad trappen, der var intakt, til vandet.

Et par stod og nød forårsaftenen, udsigten midtvejs og kyssede lidt. Jeg havde lige nået at se et sattelitbillede af stedet på et infoskilt ved P-pladsen … god leopardbund hele vejen rundt om stensætningerne. Vandstand stigende (tjekket på mobilen) … pændende om det kunne lokke fiskene ind i badekarrene her i skumrings-timen. Nede på stranden var det bare at vælge - hvilken side skulle man gå til …?

Jeg kendte højresiden lidt, tog derfor venstre … næsten ren sandbund hvor jeg gik ud. 5 kast der og en langsom opvågnen til at begynde at holde øje med aktivitet i overfladen. Jeg bevægede mig mod stensætningen/høfden og besteg stenene for at begyndte at kaste derfra. Noget rumsterede derude … var det ikke en Marsvinefinne og hale ...? Jo sørme ...1…2… tumlere - Ok fedt ! Måske var der noget de jagtede, som også kunne friste
Havørrederne. Hvad Søren, der var da hele 4-5 Marsvin. Og de blev på pladsen. Jeg fik fornyet håb om at der også måtte være mad til dem og måske jagende Ørreder i området.

Og YES i mit, måske, 15. kast BINGO - en ørred havde nappet min Snurrebasse i Tobisfarver – og fighten gik ind. Den sprang et par gange og jeg fumlede med knarren, som jeg ikke havde fået sat mig ind i med det her nye hjul. Den var en anelse stram, når man nu stod her med et hug … havde ellers virket fin ift. til at kaste og spole osv. Men ok nu lurede jeg den, og den fik lidt løsere tøjler og tog en del udløb og rundture indtil den var flad og kunne løftes op i et gælletag på stensætningen og bæres i land. Tog en hurtigt mål af den i luften mod stanghåndtagets 40 cm markering……små 44-45 cm! En OK spisefisk – Superfedt ! Nogle besøgende på stranden som jeg havde snakket om Marsvineobservationen med havde fulgt lidt med i fighten, lykønskede mig og jeg skyndte mig op over sandet for at gokke og afkroge fisken. Og så ellers af sted og hente datter der skulle samles op om 15 minutter senere i Vinderød.
Alt i alt en god Påskestart, selv om manden og fiskehjulet var slidt, tiden var knap og første trappe til stranden var smadret.

Foråret var der, skønheden var der, og det var fiskene og den indre glæde Gud-døde-mig også.
God Påske til alle -Torben Normark Hansen.


[Til top]


Første kyst-havørred på flue

6. april 2014

Vi startede i fiskehytten med lidt teori og tips, toppet op med nogle gode spørgsmål. Herefter gik turen til fjorden, hvor teori kunne blandes med praksis.
Derudover fik vi vist en række gode pladser og deres hot spots. Det var desværre én af de dage, hvor ørrederne ikke rigtig var i hugget.
Men turen fik en perfekt afslutning, da jeg fangede min første havørred. Den blev endda taget på en hjemme-bundet flue og ny fluestang købt dagen før.
Tak til Anders Villadsen for et fantastisk arrangement.
Mvh. Malte Danø Klingberg


Marts 2014
[Til top]


Drømmenes dag!

31. marts 2014

Damn, jeg har svært ved at starte denne fangstberetning. Der er så mange ting jeg gerne vil fortælle om gårsdagens drømmetur og tankerne flyver rundt. Det vi oplevede i går var intet mindre end fantastisk (i hvert fald i min fiskeverden) og jeg ville ønske, at alle geddefiskere får sådan en tur mindst én gang i livet. Nå, men her er hvad der skete:

Vi ankom til søen ved solopgang i tæt tåge og med kæmpe store forventninger (som altid). Det var dagen før fredningen, så det SKULLE være i dag, hvis storgedden skulle i hus.
Vi havde masser af skaller (Tak til Anders for det), DMI havde lovet godt vejr, og stængerne var rigget til fra dagen før. Det kunne ikke blive bedre.
Der gik heller ikke mange minutter før båden var klar og kursen sat mod storgedderne.
På vej til "hotspottet" får vi hurtigt de første 5-6 gedder i båden - og huggene fortsætter.


10,310 kilo

Dagens fiskemakker Emil, får et solidt hug på flådstangen og en vild fight begynder. Under fighten bukker den ene paranvanestang sammen og der er nu flex på to stænger. Efter et par minutter kommer min gedde til syne og den er stor. En solid landing med nettet og videre til Emils fisk, som er ved at være mør. En hurtig håndlanding og Emil kan skrive ny PR på cv'et - 7,55 flotte kilo og 102 cm! Min fisk ligger stadig i vandet og venter, så op med den, frem med vægt og målebånd og WOW(!). Den er hele 117 cm lang og vægten sniger sig op på 10,31 dejlige kilo - YES!!! En SUPER start på dagen med 9 fisk på den første halvanden time og 3 af dem over 7 kilo.

Det intense fiskeri fortsætter og flere 6-7 kilos fisk er oppe og vende. Flere af dem hugger på "bundstængerne" som fisker 1,5-2 meter under båden over 3-4 meter vand. Ved middagstid runder vi de 20 fisk og livet er bare dejligt. Henover middag kommer tågen tilbage og en gyserstemning ligger sig over søen. PLUDSELIG eksploderer det ene hjul og en kæmpe bølge vender bag båden. Vores mega-skalle er blevet inhaleret blot en meter under båden! En suveræn fight på 10-12 minutter følger og da vi endelig ser gedden råber vi begge; "Shit, den er STOR!". Nettet knækkede da 10 kilos gedden skulle løftes op, så monsteret skal håndlandes. Et hurtigt dyk mod gællerne og YES, fisken er i båden.


12,210 kilo

Den er stor, rigtig stor. Vi måler den til 120 cm og 12,21 kg, hvilket også er ny PR - SÅDAN!!!


8,180 kilo

Under fighten har vi glemt alt om de andre stænger, så da PR-gedden er sat ud ser vi, at den ene paravanestang står og rykker voldsomt. Emil griber hurtigt stangen og jep, der er fisk på. Endnu en god fight kan starte og vi kniber os i armen. Kort efter håndlander jeg en flot flot gedde på 107 cm og 8,18 kilo. Ny PR for anden gang til Emil og et yderst godkendt dobbelthug :)
Nu skulle man tro at dagens fiskeheld var opbrugt, men nej. Det gode fiskeri fortsatte og ved aftenstid rundede vi 30 gedder for dagen med 8 stk.  (!!!) over 7 kg.

Solen synger på sidste vers og vi sætter kursen mod land. Der bliver skålet i storgedde-øl og vi fejrer en uforglemmelig dag på søen.

Lige som vi havde glemt alt om vores skaller i vandet vender en gedde et par meter bag båden med en af skallerne i munden.
Linen pisker af spolen og Emil giver modhug. Efter en hurtig fight kommer fisken op til båden. Vi skyder den til 6-7 kg og overvejer om vi bare skal afkroge den i vandet. Heldigvis vælger vi at invitere den ombord og det skulle vi ikke fortryde. Det viser sig at være endnu en kæmpe på 115 cm, 9,49 kg og ikke mindst ny PR til Emil for tredje gang. (Tillykke med det unge mand - godt fisket!)


9,490 kilo

Herefter sejler vi stille i havn og kan gøre status for den vildeste dag på søen. 31 gedder med følgende 9 på toppen: 12,21 - 10,31 - 9,49 - 8,18 - 7,80 - 7,55 - 7,50 - 7,47 - 7,35. Alle fisk blev taget på skaller på 3-7 meter vand.


7,470 kilo

En fuldstændig uforglemmelig dag, som falder på dagen før fredningen og efter et par ekstremt intense måneder med rigtig mange ture.

Det kan vist ikke ønskes meget bedre.

Nu får gedderne en måneds velfortjent fred og ro. Vi vender tilbage i jagten på endnu flere storgedder i starten af maj.

Knæk og bræk så længe! :)

Mvh. Jonas Reh

Lidt sjove facts fra turen
- Vi havde 3 dobbelthug og 1 trippelhug
- De fleste fisk blev fanget inden for de samme 100 x 100 meter
- Før turen var Emils PR 4,94 kg. På turen fangede han 8 gedder over 5 kg :)
- Stort set alle gedder vi fangede havde allerede gydt.
- Med ovenstående fisk runder vi 17 gedder over 7 kg og 3 stk. over 10 kg i 2014.


Fangstmetode:
Dørgefiskeri med skaller ved skrænterne på 3-8 meter vand.
Vindstyrke: 1-5 m/s
Vandtemperatur: 6.5-7 grader
Vejr: Tåge / solskin
Fisketid: 12 timer


[Til top]


Fiske-arbejdsdag på Furesøen

25. marts 2014

Vi er tre mand som har brugt årets tirsdage på at rode med både, årer, ankertove og andre foreningsopgaver omkring Fiskerhytten. Henrik vil helst møde klokken 7 om morgenen, jeg vil helst møde klokken 10 om formiddagen og Thøger vil helst møde klokken 3 om eftermiddagen, så det er sjældent at vi er der alle tre på éen gang.

Men i dag blir’ vi kun mig selv - så jeg tar’ ud og fiske!

Jeg har en inderlig tro på, at der er større fisk i en større sø, og vælger at ro over i blæsten på Furesøen.

Der er ellers helt vindstille på Farum Sø, men på Furesøen kan jeg lige klemme mig ind i lidt læ langs nordbredden.

Da jeg med besvær har fået fire stænger til at fiske helt godt, kommer der et hug som straks laver kludder i det hele.

Men fisken er fin fin: 9,2 kilo.

Jeg er vældig tilfreds og kunne være taget hjem igen med det samme, for der sker ikke mere denne dag.

Lars Frø


[Til top]


KONGE forårsdag på søen!

24. marts 2014

116 centimeter gedde

Der var ingen af mine fiskevenner som ville lege i dag, så jeg måtte af sted alene. Som en lille trøst havde jeg 20-25 skaller med i dammen og de skulle vise sig at blive mine nye rigtig gode venner denne dag.

Lige fra morgenstunden var der action og dagens første fisk kom hurtigt i båden: En tromletyk dame på 95 cm og 7,37 kilo, som tog skallen i en kæmpe vending i overfladen. Smukt syn.
Det var i øvrigt et dobbelthug, så der var kaos i båden fra start :)
Kl 11.30 runder jeg de første 10 fisk i båden og kort efter bukker den ene bundstang sammen samtidig med en af flådstængerne.


7,37 kilo og 95 cm


8,99 kilo og 116 cm

Jeg giver modhug på begge stænger og smider bundstangen tilbage i stangholderen.
Gedden på flådstangen kommer hurtigt til syne. En lille pjevs på 3-4 kilo. Hurtig afkrogning i vandet og videre til næste stang. Den føles lidt tungere og tager nogle hidsige udløb. Efter 5 minutters tovtrækkeri giver den op og jeg kan lande en tynd, men super flot gedde på 8,99 kg og hele 116 cm. Gad vide hvad den havde vejet hvis den ikke havde smidt rognen :-)

Herefter går fiskeriet lidt i stå og jeg får tid til at nyde den dejlige forårssol.
Fiskene hugger i ny og næ og kl 17.30 er jeg oppe på 17 fisk og der er kun 2 skaller tilbage. Jeg sejler mod havn og begynder stille og roligt at pakke sammen.
Da der stadig er masser af dagslys tager jeg et sidste sats med de sidste skaller og der går kun få sekunder før den ene spole pisker derudaf. Et kontant modhug og fisken er på.
En verdensklasse fight følger og jeg er sikker på at det er en 10 kilos, men desværre har den bare haft overnaturlige kræfter og vægten stopper på 7,24 kilo.

10 minutter senere taber den sidste skalle kampen til en 4 kilos gedde og fiskeriet slutter dermed, da der er fuldstændig udsolgt af agnfisk. Dagen ender med en fantastisk solnedgang på vej ind, så kald det bare for en KONGE DAG, for det var det virkelig :)

Alle gedder (19 stk) blev selvfølgelig nænsomt genudsat. De fleste blev taget oppe i vandet på 3-6 meter vand.


Fangstmetode:
Skaller fisket højt i vandet. 4-5 stk blev taget direkte i overfladen. De andre 2-3 meter nede.
Vindstyrke: 1-4 m/s
Vandtemperatur: 6,5-7 grader
Vejr: Solskin
Fisketid: 11 timer


Mvh. Jonas Reh


[Til top]


MONSTER-torsk fra Nord-Norge

20. marts 2014

Niels Godsk har her i marts måneds dyppet sine kroge i de dybe nordnorske vande - og det med godt udbytte!

Flere personlige rekorder blev sat og forbedret under fiskeriet efter de såkaldte "skrei-torsk" - torsk i størrelse XXXL.

Det blev bl.a. til denne skønhed på hele 33,0 kilo!!!

Og så lige 2 mere på 30,5 kilo og 27,0 kilo.


[Til top]


Rimte

20. marts 2014

Det var forårsjævndøgn, forårsannemonerne var sprunget ud og DMI havde lovet høj sol – det burde ikke kunne gå galt.
Men desværre så var der næsten ingen vand og strøm i åen.
Det gjorde at rimterne nemt blev skræmt, samt at flere af huggene var svære at registrere.
For gøre det hele endnu mere besværligt, så begyndte at blæse ret så kraftigt i løbet af formiddagen. Nå, men fiskes skulle der jo.
Der kom nogle spæde hug, men når agnen drev så langsomt, så havde rimterne tid til at stå og gumle lidt på ormen uden at det tydeligt kunne registreres på flådet. Det var nemmere med ørrederne, der slog til mere resolut.
Jeg smed i øvrigt en god ørred på i hvert faldt +3 kilo. Det lykkedes den at raspe linen over ved krogøjet.
Der kom også lidt rimter på land, men der skulle arbejdes for det. De fleste var hanfisk, men et par damer stemplede også ind.
Således var dagens to største rimter begge 48 cm lange, hvor den med dunken vejede 2100 gram og den anden 1800 gram.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Fin belønning på kysten

13. marts 2014


Fantastisk aften ved vandet - fangede ørreder på 55 og 56 cm og så en noget større. Der var ellers ikke meget liv i vandet. Mvh. Niels Matthiesen


[Til top]


Så er der igen liv ved kysten

11. marts 2014

Jeg skulle skrive et større dokument for mit arbejde, og valgte at gør det hjemmefra - vil sige fra sommerhuset. Jeg havde en travl søndag, en endnu travlere mandag, men var så heldig at blive færdig tirsdag ved 16 tiden.

Nu var planen at jeg skulle køre og handle, køleskabet vat tom, og der skulle noget til aftensmad på bordet. Men vejret var så dejligt, at jeg besluttede mig for at tage en aftenfiskestur i stedet for. Og det var en rigtig god idé ...

Waders kom på, ned til kysten, og direkte ind i vandet. Ved første kast var der allerede en efterfølger - skønnet omkring de 40 cm - lige som dem jeg plejer at fange ved denne sted. Anden kast var der nap. Og ved tredje kast var der bid - efterfulgt af et voldsomt udløb. Det indikerede for mig at fisken var af OK størrelse, fordi fisk i 40 cm  klassen ikke plejer at være kraftigere end min bremse. Fisken leverede en fin fight, og efter ca. 10 minutter kunne jeg lande en fisk på 56 cm. Sådan en har jeg ikke set længe!

Efter en kort fotosession kom jeg tilbage i vandet, og fangede (og mistede) en del mindre fisk. Så kastede jeg langs med kysten - og så var der bid igen. Jeg kunne mærke fra starten at den var endnu kraftigere end den første, og udløbene varede næsten evigt. Selv om den bid 10 meter fra kysten, var den efter nogle sekunder over 100 m ud. Og så kom halen op - og sveden på panden: den skulle jeg bare ikke tabe!

Efter en følt 2 timers fight lagde fisken sig på siden, og jeg kunne nette den uden det store besvær - ud med målebåndet (som er på 70 cm) - og jeg fik målt den til 80 cm og 43 i omkreds. Jeg har desværre ingen vægt (udover en lille "kystvægt" der slutter med 3 kilo), og ved derfor ikke hvad fiskene vejede - den store var nok ikke i fuld kondition, og jeg skønner den på ca. 6 kg.

Nu var jeg desværre helt alene derude, ingen der kunne hjælpe med at tage billeder - men mit kamera har heldigvis selvudløser :)

Den gode.


Den gode og den onde.


Den gode, den onde og den grusomme
(eller på engelsk):
"The good, the bad and the ugly"

 


Jeg har 4 feriedage tilbage i år - skulle det ikke være nu at jeg bruger dem for nogle yderlige kystture?

knæk og bræk, Steffen Faisst


[Til top]


Furesøen kaster nok en gedde af sig

8. marts 2014

Dagens største fra fiskeriet på Furesøen.

En 7,75 kilo tyk dame.

De er derude!

Mvh. Johan Bjerg


[Til top]


Geddetur på Furesøen

8. marts 2014

Efter en lang periode uden særlig meget geddefiskeri ,var min gode fiskeven Morten Manniche og jeg blevet enige om at give det et skud lørdag den 8. marts. Torsdag og fredag blev brugt på at skaffe agn efter arbejde så lørdag morgen kl. 0700 stævnede vi ud på søen! Det var en fantastisk smuk forårsmorgen på søen og vejret kunne næsten ikke blive bedre, høj sol hele dagen og kun en smule vind.
Vi satte kursen mod Store Kalv og satte stænger da vi nåede ud for Stavnsholtbroen.
Der gik heller ikke mere end 5 minutter før dagens første gedde kom i båden. En lille ”Jack” (gedde under 4 kilo).

Fiskeriet var stabilt hele dagen og fiskene kom med jævne mellemrum. Desværre virkede det som om der kun var de små fisk der ville lege med.
En hurtig snak med Farum-medlemmet Johan Bjerg, der også var ude, afslørede at han havde fået en fin PR gedde på 7,7 i det han sejlede ind i Store Kalv. Vi knoklede på. Vi var nu nået op på 9 fisk, men stadig intet over 3 kilo, da en fisk brutalt angreb et ellers uskyldigt flåd for kort efter at tage skallen mens jeg stod klar med stangen i hånden.

Fisken huggede hårdt men da flere af de mindre fisk havde gjort det samme var forventningerne ikke helt i top. Fighten var relativt hurtigt overstået og fisken kom til båden relativt hurtigt. Jeg stod med solen lige i hovedet og kunne ikke se noget som helst men Morten kunne fortælle mig at det var en 4-5 kilos fisk.
Eller måske var den 6 - nej nok nærmere de 7. Det er først i det Morten får løftet fisken i båden, at vi rigtig får størrelsen at se. Fisken er ikke specielt lang men tromle tyk!
Jeg har aldrig set en gedde der bare nærmere sig samme kondition som denne gedde! Da der er tale om en hungedde, der tydeligvis havde godt med rogn i maven, er det uhyre vigtigt at behandle fisken så skånsomt og hurtigt som muligt. Fisken blev vejet i en gummi slynge og vi fik skudt et par hurtige billeder, før hun kunne glide tilbage vandet og fuldføre gydningen! Fisken vejede 8,6 og selv om det ikke er den største gedde jeg har fanget har jeg sjældent værdsat en fisk så meget!
Turen gav yderligere 3 gedder men desværre var der stadig tale om ”småfisk”. En stor tak til Morten for en rigtig dejlig tur, så får han forhåbentlig den store næste gang. Og til lykke til Johan med den fine PR

K&B Lucas Msiska


[Til top]


Mågesjov

7. marts 2014

Normalt plejer mågesjov jo at være et godt tegn, når man er på aborretogt, men jeg er ikke sikker på, at det også gælder, når mågerne kun kigger forbi for at samle døde agnfisk på overfladen op...
Det var selvfølgelig meget hyggeligt, at der skete lidt, for der havde sandt for dyden ikke været meget at se til i løbet af formiddagen. Det var faktisk kun blevet til en enkelt fisk. Det var makkeren, der stod for agnene denne dag og han stod inde for, at det var tale om håndfangede, øko-logiske skaller, så det var ikke dér problemet lå.


Mågen havde det sjovt!

Jeg besluttede mig for at slutte kl. 13, hvilket skulle vise sig at være en god beslutning for 5 minutter før lukketid, faldt der et godt hug på skallen.
Fisken var ikke meget for at komme ind og hilse på, men den kom efter lidt ruskeri pænt i nettet. En fin fisk på 1475 gram og 46 cm lang. Dejligt med lidt liv – og der kom mere, for 10 minutter senere kunne jeg stramme op på endnu en god, tung fisk.
Den gik en del på tværs og var faktisk ret genstridig, men ind kom den da – en dejlig, rund bandit på 1750 gram og 48 cm lang. Jeg havde på dette tidspunkt intet at udsætte på makkerens Deli agn!!

Selv om jeg fortsatte fiskeriet yderligere en times tid, så kom der ikke flere hug, men jeg havde jo også fået to flotte fisk.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Østersøen i godt vejr

5. marts 2014

Hej Farum LF!

Jeg udnyttede dagens gode vejr til en tur på Østersøen.

Det skulle vise sig at være en god ide da det gav flere fine laks i båden og flere mistede.

Dagens største var en fin laks på 13 kilo, der gav kamp til stregen !

Med venlig hilsen

Christian Hansen


[Til top]


På Øresund igen

Marts 2014

Hej Farum LF

Så var vi igen en tur ude på Øresund for at se om vi kunne lure bamsemor.

Men det var meget svært og der kom kun få torsk ombord - deriblandt denne 7 kilos torsk.

Mvh. Paw Meinertsen


FEBRUAR 2014
[Til top]


Maraton-laks

28. februar 2014

Halløj Farum LF!
Jeg havde en super dag på vandet i dag i min Buster båd, hvor jeg havde min kollega Casper Jakobsen med på vandet. Det blev til flere fine laks i båden - med den største på 14,2 kilo og 110 cm til mig. Laksen huggede på en Danish Lure copycat i kobber klovn.
Vi sejlede ud fra Klintholm havn kl. 06.45 og var i havn igen godt 12 timer senere igen. Vi var ude på 40 meteren syd for Kriegers og helt nede ved de gamle pladser senere.

Det endte således med at blive noget af en marathontur, da vi var kørt hjemmefra mig kl. 03.30 og vi først var hjemme og i seng ved midnat - så næsten oppe i et døgn - men så sover man også godt om natten efterfølgende :-)
Mvh. Andreas Holm Nielsen


[Til top]


Der er noget i tågen...

27. februar 2014

Tågen lå tyk som bouillabaisse over søen, og jeg genkaldte mig gyserfilmene fra 80´erne – der er altid noget i tågen, måske noget med tænder! Det var derfor nærmest med dødsforagt, at vi stævnede ud på søen. Som de garvede søulke vi er, mente vi nok, at vi kunne orientere os og styre sikkert rundt på søen. Sigtbarheden var i hvert fald af sådan en karakter, at vi kunne skimte flåddene lidt bag båden.

Og netop et af flåddene begyndte pludseligt at hoppe samtidigt med at overfladen blev brudt af en stor, lys skygge, der skød op fra dybet og indhalerede skallen i et sprøjt, inden den atter forsvandt. Lettere chokeret blev der givet modhug, og fisken fulgte velvilligt med mod båden. Det var faktisk vindstille, så vi lod de øvrige stænger blive ude, mens en flot sandart på 3,375 gram og 70 cm landede i båden. Mens vi nød synet af den flotte fisk, var der et nyt tilbud på en af de andre stænger, og en gedde på godt 2 kilo kom i båden. Mens vi baksede med fisken, faldt der det tørt hug på den ene stang, som vi havde trukket helt ind til båden. En hård fight på kort line gav yderligere en gedde på ca. 2,5 kilo. Sikke en start.
Nu skulle vi bare finde tilbage. Vi tog beskik af vinden og afdrift, motorlarmen fra vejen og de trækkende gæs – og sejlede i den stik modsatte vej af, hvad vi troede!

Men skal ikke tage for let på tågen, men den lettede heldigvis lidt i løbet dagen.
Vi fik lidt senere yderligere en mindre gedde og en sandart på 2 kilo rent, inden makker Per fik et tungere hug.

Efter lidt tovtrækkeri kunne jeg nette en flot gedde på 5,8 kilo og 94 cm lang for ham. Mens Per sad og rodede med linerne, hengav jeg mig til den højere algebra og efter lidt fintælling kunne jeg konstatere, at mit ene flåd manglede. Problemet var imidlertid, at fletlinen var ubehjælpsom viklet ind i Pers forfang. Ved lidt forsigtig hiven i linen var der dog ingen tvivl om, at noget med tænder havde fat i den anden ende.
Der var ikke andet at gøre end at iføre sig handskerne og håndlande fisken.


Claus med fin, fin Bagsværd Sø gedde

Det med handskerne viste sig at være en god ide, for de forhindrede, at linen skar i hænderne ved udløbene. Nå, men det endte jo med, at den kom i båden – en gedde på 6,9 kilo og 98 cm lang. Begge fisk blev foreviget og genudsat.
Vi havde i løbet af dagen haft flere andre tilbud, men denne gang kom der ikke flere fisk båden.
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


På Øresund med Sværd

25. februar 2014

Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg havde den store ære at være på fisketur med foreningens formand, Ole "Basse" Gammelmark.

Det skete tirsdag den 25. februar 2014 på Øresund ombord på skibet "Sværd".

Ole fangede 8 torsk, mens jeg selv fik 5 torsk.

Det var ikke fisk i de store størrelser der kom ombord denne dag og den største på skibet var således på 8,6 kilo.

Hilsen Leon Rasmussen


[Til top]


På Øresund med Team Stormen

22. februar 2014

Hej Farum

Jeg var en tur på Øresund lørdag den 22. februar 2014 sammen med Team Stormen.

Der var en del både ude og heldigvis også en del torsk at fange.

Jeg fik fik denne fine torsk på 7,9 kilo :-)

Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Nye medlemmer kan også fange fisk!

15. februar 2014

Jeg var her i weekenden inviteret på tur med "Lykke John" og sundets skrappe drenge.
Det startede skidt, vi skulle ombord kl. 12 og de som gik fra borde havde fanget 2 fisk på morgenturen.
Jeg var selv skeptisk da der havde været storm hele natten og min personlige erfaring sagde mig at det gav dårlig sigt for fiskene, men det skulle jeg snart ændre mening om.
Turen gik nemlig godt og vi fik fisk om bord. Der blev fanget flere flotte fisk, men jeg selv fangede "kun" fisk fra 3-5 kilo. "Lykke John" havde fået en fisk på 11,2 kilo og hans far 10,8 kilo, så målere var der også ombord.

Kl. ca. 15.30 fik jeg rigtig fat i bunden eller det skulle vise sig at bunden tog line af og ikke kunne styres. Båden drev samtidig og jeg kunne ikke stille noget op med fisken.
Jeg havde samtidig 1 prik fra modsatte side af båden at slås med. Jeg fiskede med en billig stang som jeg havde købt for år tilbage og et billigt hjul.
Stangen gav et smæld og så havde limen sluppet så hjulet sad løst på stangen, som om jeg ikke havde nok at kæmpe med. Fisken ville ikke give sig ret meget og jeg tvivlede flere gange på om det var strøm-kablet fra Sjælland til Sverige jeg havde fat i...

Men flere ryk i stang toppen gjorde mig bevidst om at det var fisk jeg havde på, og en stor fisk. Tidsfornemmelse har jeg ikke om det, men der gik noget tid før den begyndte at komme op mod overfladen og det var ikke fordi jeg ikke pressede den, den stod som ankret til bunden. efter en længere pumpe øvelse, kom fisken opad og den gav til sidst efter og kom ombord, - den var stor rigtig stor og samtidig var den kroget i halen så det var ikke så underligt at den var tung at få til overfladen. Vægten viste 13,2 kilo og var dagens største samtidig med ny PR.
Det skal tilføjes at svirvlen slap kuglen da pirken kom ombord og krogen var rettet ud så jeg var super heldig at få fisken.
Tak for en fantastisk tur til "Lykke John" og sundets skrappe drenge.

Tommy Stenbøg


[Til top]


Furesøen - igen

13. februar 2014

Hej Farum LF.
Så har jeg igen været på Furesøen og denne gang blev det til en mindre gedde på 4,4 kilo, som blev taget over 18 meter vand på en Herring Shad fra Savage Gear.

Gedderne er meget sløve, og jeg tror jeg er en blandt mange der glæder mig til at vandtemperaturen igen stiger mod mere positive grader. Jeg tror jeg må have prøvet med nogle levende agn, for de sløve vintergedder er ikke meget for at falde for mit gummi.

Vores kamera løb desværre tør for plads da vi filmede landingen. Så jeg fremsender to videoer samt et screenshot af fisken :)

http://www.youtube.com/watch?v=gCIobynsrLg

http://www.youtube.com/watch?v=Z1711E8Gw5Q

Mvh. Aleksander Gregersen. Nyt medlem i Farum Lystfiskerforening.


[Til top]


Furesøen

12. februar 2014

Hej Farum LF.

Havde booket båd i Farum onsdag den 12. februar 2014, og sejlede ved en 12-tiden ud på Furesøen.
Feberen var høj da vi også havde været ude de tre foregående dage, og disse uden resultat. Men ved en tre-tiden blev koden knækket og for enden af den ene paravane stang sad denne gedde på 5,2 kilo til mig.

Super flot dag på søen :)

Mvh. Aleksander Gregersen


[Til top]


Øresund

11. februar 2014

Hej Farum Lystfiskerforening!

Tirsdag den 11. februar 2014 tog jeg på buletur med Jaws fra Helsingør - og det var en rigtig god tur.

Jeg havde 7 torsk med hjem den største på 6 kilo.

På båden blev der taget 2 målere samt 2 på 9 kilo. Og nogle stykker på 7-8 kilo.

Derudover blev der taget rigtig mange fisk på turen.

Desværre var det ikke mig, der tog de store men jeg havde alligevel en rigtig god dag på Øresund

Hilsen Leon Rasmussen


[Til top]


Å-nyt

10. februar 2014

Mandag den 10. februar lykkedes det at komme en tur til åen i et for årstiden ganske fint vejr. Der var masser af vand i åen, og der var masser af dyr i luften. Således passerede der flokke af grågæs og svaner, mens både musvåge, tårnfalk og spurvehøg også var ude og lure, mens rådyrene løb over marken.

Det hele blev dog toppet af en isfugl, der kom blæsende ned ad åen, hvor den pludselige drejede af med et højt skrig, da en lystfisker stod der, hvor der plejer at være fri bane.

Fisk var der dog ikke så mange af. Jeg havde håbet på et par bækørreder eller måske en regnbue på afveje, men det blev kun til et par havørreder.

Den største målte 64 cm og vejede 2,775 kilo. Ikke en kæmpe fisk, men på det lette grej i en så lille å, var det en dejlig fisk.

Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


Store Vejle Å

10. februar 2014

Hej Farum LF!
Jeg var lige en tur i åen i dag i det fine solskinsvejr. Det blev til 2 aborrer på 1,0 kilo henholdsvis 1,3 kilo. Og så lige en flot havørred på 3,1 kilo.Mvh. Martin Auchenberg Jensen


[Til top]


Stevns og årets første kystørred

6. februar 2014

Hej Farum Lystfiskerforening!

Jeg havde en fridag torsdag den 6. februar 2014.
Og dén fridag havde jeg ramt rigtig godt, for endelig var der en dag uden den evige blæst!
Så jeg tog en tur til Stevns for at prøve lidt kystørredfiskeri.
Efter en times tid fik jeg et solidt hug og efter nogle minutter kunne jeg lande en fin, fin havørred på 2,5 kilo.
Det var hvad der skete den dag, så efter nok en times var det tid at vende hjem af.

Mvh. Leon Rasmussen


Fantastisk geddefiskeri

5. februar 2014

Jeg havde en god tur efter gedder onsdag den 5. februar 2014.

Vi fiskede med levende agn og dørgede os til bare 4 gedder i 0,4 graders koldt vand…
Der var 2 stk. til hver af mig og min kammerat.

Mine 2 gedder vejede dog   13,5 kilo og 118cm henholdsvis 8,9 kilo og 104cm. :-)

De fik selvfølgelig friheden efter en kort fotosession.

Se videoen - den beskriver bedre dagens forløb :-)

http://www.youtube.com/watch?v=AfHheE1IncU


Mvh.

Andreas Holm Nielsen


JANUAR 2014

[Til top]


Halvskuffende driv-/buletur med fin afslutning

18. januar 2014

Klokken 7 lørdag morgen d. 18. januar tog vi ud fra havnen i Helsingør. Vi tog ud med skipper Anders Christiansen på Juventus på en bule-/drivtur. Vejret syntes at være fint. Det blæste ikke for meget og det var heller ikke for koldt. Det sneede en lille smule og dog var det rigtig torsketurs vejr.
Vi sejlede først omkring 15 minutter et lille stykke nordpå. Her havde vi vores første driv-træk, hvor vi på båden samlet kun fik én torsk, og hverken jeg eller Anders Villadsen fik den. Det var umiddelbart ikke den bedste start, men vi kiggede på hinanden og så frem mod næste træk. Næste træk fik jeg 1 og blev positivt overasket, da den stod ret tungt. Da den kom op var den selvfølgelig fejlkroget, og vejede kun omkring 2, men det var stadig en god start.

Efter noget tid hvor Anders også fik sin første, og jeg fik en lille der måtte ud igen, sejlede vi videre mod Veen, hvor næsten alle på båden fik i hvert fald 1, og jeg fik 2 med okay størrelse til samlingen, dog stadig intet over 2 kilo.
Efterfølgende sejlede vi op nordpå igen og lidt over mod Sverige hvor skipper ændrede det til bulefiskeri, og fandt et vrag vi fiskede lidt på. Så smed jeg en tung pirk på og pludselig stod stangen virkelig tungt. Desværre viste det sig at være en hval eller bund, så jeg måtte knække linen… En ny pirk kom på og så kom huggede hvor det ikke var bund men derimod en fisk som virkede som om den havde lidt størrelse. Den var desværre krogede i det yderste af hallen og vejede kun 3 kilo, da jeg kom hjem. Det var så min femte fisk. Den næste halve time fik jeg en 1-kilos fisk og så ringede skipper af for fiskeri.
Jeg kom på land med 5 over målet og Anders endte med en 3-4 fisk over målet. Dermed blev jeg den store vinder med flest fisk af det halvsløve fiskeri, og det blev det en udmærket afslutning på en halvskuffende driv-/buletur. Lad os alle håbe at det bliver bedre d. 23 på en ny buletur med fiskeklubben.


Tak for denne gang! Emil Kirkegaard


[Til top]


10 kg + og ny PR - ENDELIG!!! :)

5. januar 2014

Vi har igennem de sidste 2-3 år med stor passion jagtet vores første 10 kilo+ gedde. Desværre uden det store held. Efter et ret intensivt 2013 med mange ture og gedder op til 9 kilo blev vi enige om, at 2014 skulle være året hvor den første 10 kilos gedde kom i båden. Koste hvad det vil.

Søndag den 5. januar, var vi klar til årets første sats i selskab med 35 skønne agnfisk og en vejrudsigt der ikke kunne skuffe.
Vi stævnede ud ved solopgang med de største forventninger man kan forestille sig. Heldigvis blev vi ikke skuffede. Efter de første timer havde vi haft 8 fede fisk oppe og vende med den største på 5,97 kilo. Det kørte bare derudaf og vi skålede løs i Matilde kakaomælk.
De første timer havde vinden været ret kraftig og der var bølgegang i båden.

Lidt over middag, lagde vinden sig og byttefiskene begyndte at samle sig på bunden i små stimer. Panik hos agnfiskene i vandet indikerede, at der var rovfisk i nærheden.

Pludselig eksploderer en banan på ekkoloddet fra bunden op til 10 meter, hvor vores bundskalle svømmer rundt.
Et splitsekund efter flås linen af hjulet og der gives modhug, som havde jeg ikke lavet andet hele livet.
Flex'en på stangen melder om storfisk og spændingen i båden stiger.
På ekkolodet kan vi følge fisken op gennem vandsøjlen og efter et par minutters fight dukker den op fra dybet og glider ind over netrammen.
Ud med krogene, frem med målebånd og vejeslynge - og BOM! - tallene har talt:


Jonas med ny PR-gedde på 10,42 kilo

10,42 kilo, 114 cm, ny PR og drømmegedden vi har jagtet i flere år er en realitet - YES!!!

Efter nænsom genudsætning flyver et jubelskrig ud over søen og der krammes og high 5'es. HOLD KÆFT EN FED FØLELSE og hvor er det bare fedt at det endelig lykkedes! :)


Vi fik hurtigt åbnet de to medbragte storgedde-øl, og så blev vores første 10+'er ellers fejret på bedste manér.
Resten af dagen fortsætter det gode fiskeri og vi får yderligere 11 gedder i båden. Dog uden flere storfisk.

Samlet set blev det til 20 gedder med 5 stk. over 5 kilo: 10,42 - 6,23 - 5,97, 5,70 - 5,10 kilo.

Alle fisk blev fanget på skaller og alle blev selvfølgelig genudsat.

Nu hvor drømmegedden endelig er i hus er fiskefeberen bestemt ikke blevet mindre, så vi skal helt sikkert nå et par ture mere inden isen lægger låg på søerne.

Knæk og bræk til alle! :)
Jonas Reh

http://www.pikefly.dk


[Til top]


Hummerjagt i Fiskebækken

3. januar 2014

Det har været en lang, laang jule og nytårsferie, og i København starter skolen først på mandag, og institutionerne holder lukkedage. Så hvis forældrene skal passe deres arbejde, skal besserne på banen. Derfor er Bertram og Viggo på besøg, og vi cykler en tur ned til Fiskeklubben. Bevæbnet med et par forhåndenværende net sejler vi ind i Fiskebækken. Vi sejler i to både, dels for at Bertram kan træne roning (morfar har forventninger om noget fremtidig aflastning), dels for at fru Nielsen kan opleve at hun også får noget ud af familiemedlemskabet, og især fordi drengene trænger til at komme lidt på afstand af hinanden.

Pludselig råbes der “HUMMER” så det gjalder i hele kanalen, een af drengene har spottet en “kæmpehummer” på ½ meter vand, men det er lige præcis lidt længere end nettene kan nå.

Bertram smøger ærmet op og beordrer morfar til at holde ham fast i bukserne mens han læner sig langt ud over - og ned - i det kolde vand.

Og minsandten om ikke der er gevinst: En flot stor hummer er kommet i nettet.

Så er vi i gang, og der dukker adskillige hummere op, de fleste undslipper, men det ender med at vi alle fire fanger hummere og slutter turen med 6 flotte hummere (eller måske er det krebs?).

Vi fanger også nogle fine løjer, som blir kigget på og sat ud igen, men krebsene putter vi i en pose og tager med hjem hvor vi finder et akvarie de kan bo i.

Lars Frø


[Til top]