Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2015

Tilbage til forsidenTrollinglaks (22.01.15)
Andreas Holm Nielsen


Å-havørred (18.03.15)
Claus Søndergaard


Furesø-gedde (17.01.15)
Morten Manniche


Se også fangstrapporterne fra:
2014 l 2013 l 2012 l 2011 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden.
For at rapportere din fangst, skal du sende en mail til: info@farumlf.dk med fotos og en beretning.

Vi udlodder 4 store gavekort á 1.000,- kroner i lodtrækningsgevinst blandt alle indsendte fangstrapporter!
Der udtrækkes ét gavekort for hvert af årets kvartaler.


Januar  ●  Februar  ●  Marts  ●  April  ●  Maj  ●  Juni  ●  Juli
August  ●  September  ●  Oktober  ●  November  ●  December


MAJ 2015


[Til top]


Kæmpe sø-ørred fra Tissø

9. maj 2015

Hej Farum Lystfiskerforening!

Så fik jeg luftet stænger igen :-)

Jeg var en tur på Tissø lørdag den 9. maj 2015 sammen med min søn Marco.
Det var rigtig skidt vejr med en del mindre gedder og sandarter.
Ved 9 tiden kom der et solidt hug på Marcos ene stang med en westin platypus i sølv/blå.
Da vi ser den første gang kan jeg godt se, at det ikke er en gedde og tror det er en større sandart.
Anden gang den er ved båden går det op for os, at det er en kæmpe ørred!!!
Den var flere gange oppe ved båden for blot at stikke af igen.
Det tog vel 30 minutter før den kom i nettet til stor jubel.
Kæmpe søørred på 6,2 kg med flot kæbekrog.
Det må være ny klubrekord til Marco.

Mvh. Henrik Nielsen

Marcos fantastiske sø-ørred slår med god marginal Runes Espenheins klubrekord på 3,550 kilo fanget i Esrum Sø helt tilbage fra den 2. juni 1991.


[Til top]


Grum majgedde

2. maj 2015

Lørdag den 2. maj var der planlagt geddetur til det vestsjællandske, men en vind i niveauet 7-9 m/s fra vest/syd-vest er ikke optimal på den pågældende sø. Derfor tog min makker Cato og jeg på en anden større sø i det østsjællandske. Her var kraftig vind fra vest næsten lige så irriterende, men en frontmonteret elmotor hjælper meget, da den via gps-funktionen bl.a. kan holde retning og fart, når man dørger rundt.
Cato havde skaffet agn dagen inden, så det var det vi satsede mest på. Vinden gjorde det svært at fiske 100% effektivt i perioder, men det lykkedes os alligevel at fiske med to stænger hver. Jeg snuppede et par mindre gedder om formiddagen, mens Cato uheldigvis missede det ene tilbud efter det andet.

Omkring middagstid var vinden tiltaget en del, så det var lidt bøvlet, at vende båden uden at sejle enten for stærkt eller for langsomt. Det var dog netop i sådan en vending op mod vinden, hvor min yderste paravanestang nærmest stod stille, at både flåd og paravane brutalt blev flået under. Min stang bukkede derefter kraftigt, og det var med lidt besvær, at jeg fik hevet stangen op af stangholderen og fik sat et solidt modhug. Det blev hurtigt klart for mig, at det var en rigtig god fisk. Den gik dybt og tungt uden de store udskejelser, hvilket ofte indikerer stor gedde, og der gik da også et pænt stykke tid, før vi første gang fik et glimt af den i det uklare vand. Landingen foregik heldigvis uden den store dramatik, idet Cato var sikkerheden selv og fik den i det store Savage Gear XL-net i første forsøg.
Hold op for en basse. I den grad massiv over ryggen, et stort hoved, en ordentlig dunk og en længde i den gode ende. Jeg var helt sikker på, at det var ny PR (den gamle var på 12,0 kg), hvilket jeg også fik bekræftet, da Catos Salter-vægt endte på 13,4 kg. Længden blev målt til 118 cm.
Efter de obligatoriske hurtige billeder blev gedden placeret i min store geddeslynge, hvor den efter et ophold med frisk vand gennem gællerne blev genudsat.

Knæk & bræk - Klaus Vestergaard


APRIL 2015


[Til top]


Fin aborre fra Farum Sø

30. april 2015

Hej Farum LF.

På klubaftenen torsdag den 30. april 2015 var jeg heldig at fange en stor aborre på ca. 800 gram i Farum Sø. Efter at vi havde taget et par billeder af den, blev den sat ud igen, den blev fanget på en jig direkte fra broen.

Mvh. Jan Holm Nielsen


MARTS 2015


[Til top]


Furesøen

22. marts 2015

Søndag den 22. marts 2015 var Lucas og jeg igen på søen. Denne dag skulle dog gå lidt mere drilsk end sidste tur. Vejret lovede ellers godt, ikke så meget vind, men det var ellers det modsatte vi oplevede. Det startede ud i en meget kold morgen med isflager på en ellers spejlblank sø.

En hård vind stod på efter formiddag og det gjorde det vanskeligt at dørge. Vi måtte enten sejle op eller med vinden for at vores flåd ikke skulle ligge kaotisk i forhold til båden. Fiskeriet startede sløvt, lige ind til at et 4-dobbelthug som faldt ud af det blå. Det lykkedes os at få alle fisk ind, heriblandt en lang gedde på små 7 kilo til Lucas som altså havde været på leg allerede! Der skulle kæmpes for at få fisk i båden, og vi sluttede dagen af med 12 gedder. Alligevel en skøn dag på Furesøen.

Knæk og bræk - Morten Manniche


[Til top]


Å-havørred

18. marts 2015

En forårstur til Tryggen i solskin er altid en dejlig oplevelse.
Lærkerne synger, viberne flakser og trækkende traner trompeterer i skyen.
Og forholdende i åen var fine med god vandstand og pæn strøm. Rimter var der nu ikke mange af, men det blev da til et dusin stykker i løbet af dagen, samt en pæn 4+ kilo ørred, der lige var oppe og vende.
Knæk og bræk - Claus Søndergaard


[Til top]


En belønning

15. marts 2015

En lidt rå dag på søen.


Heldigvis udeblev belønningen ikke.


Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Furesøen vågner

14. marts 2015

I vinters kunne vi til tider ryste på hovedet i forvirring over hvor søens rovfisk var forsvundet hen, og om der var grund til at være bekymret. Heldigvis kan vi lige meddele at de altså stadig er derude, så ingen grund til bekymring! ;-)
I takt med forårets kommen og den begyndende fuglekvidder begynder der også at ske ting og sager under overfladen. Gedderne skal så småt til at gå på leg, hvilket betyder at de svømmer rundt med lidt ekstra kilo på maven. Det betyder samtidig, at man skal behandle dem ekstra skånsomt under landing og afkrogning i båden.
Lucas og jeg var atter en tur på Furesøen, lørdag den 14 marts. Store Kalv skulle ha’ sit årlige marts visit da vi før har oplevet ganske fornuftigt fiskeri i det tidlige forår. Da vi ankommer inde i Store Kalv og får sat stængerne kan jeg med en lille smule skuffelse se at temperaturen var 3,5 grad. Hmm, det var ikke lige planen at det skulle være så koldt inde på det lave vand. Halvvejs inde i Store Kalv, har vi ikke haft nogen kontakter og tankerne løber på om det alligevel er det dybere vand der skal fiskes af. Vi aftaler dog at tage vores runde og så stikke ud hvis det ikke skulle gi’ fisk.

Ud af ingenting har temperaturen skiftet fra 3,5 grader til 5,5 grader. Lettere forvirret og egentlig ret glad får jeg mere troen på det. De skal nok være her! Ganske rigtigt, så løb vi ind i det samme “Store Kalvs fiskeri” vi kender. “Store Kalvs fiskeri” skal forstås på den måde at når vi rammer fisk, så får vi oftest ikke under 2 hug samtidig. Fiskene har det med at stå i de samme områder, oftest mindre hanfisk (fordi de måske er hurtigere) og så sker det jo af og til at de flotte madammer får lov at tage for sig af retterne. Derfor kan det virkelig betale sig at sejle igennem et par gange i de områder man har fået hug. Dagen endte med et stykke over 20 fisk i båden. Vi manglede dog lidt størrelse i dag, de andre både som lå ude med kunstagn, havde været mere heldige i størrelse, dog ikke i antal. Vi havde vel 2 fisk over 5 kilo, de blev dog ikke vejet, men hurtigt genudsat. Lucas var desværre mindre heldig da han sidst på dagen desværre mister en rigtig fornuftig fisk som ellers præsterede en solid fight trods dens abnorme tykkelse! De er bare klar til næste generation de kære gedder, hold da op nogle store maver.
Igen en rigtig dejlig dag på en fantastisk sø! Vi ser meget frem til denne sæsons fiskeri

Knæk og bræk, hilsen Morten Manniche


[Til top]


Årets første 10+´er

5. marts 2015

Hej gutter
Der var dømt storgeddetogt torsdag den 5. marts 2015 efter en måneds fiskepause. Vi kom først på søen lidt op af formiddagen og det havde ærligt talt ikke lige kørt på skinner med forberedelserne. Jeg brugte 6 timer dagen inden på at skaffe 9 agnfisk grundet 2 timers kø på motorvejen og et glemt kastenet i København. Heldigvis havde min fiskemakker, Michael, en fyldt agntank derhjemme, så vi fik styr på skallerne. Da vi mødes ved søen har jeg glemt plotteren og Michael sit drivanker, så det var ikke den bedste start. Men ud det kom vi.

De første 2-3 timer sker der ikke det store og vi får kun et par mindre fisk. Pludselig ser jeg at der går panik i 500 grams skallen som fisker 15 meter under båden. Der går ikke 2 sekunder før stangen spændes som en flitsbue og jeg giver hurtigt modhug. Umiddelbart skyder jeg fisken til at være en god mellemfisk, men et par tunge udløb indikerer, at der muligvis kunne være lidt størrelse på. Da fisken kommer til syne bliver vi da også godt overraskede og der går lidt panik i båden.

Heldigvis får Michael hurtigt og nænsomt kørt nettet under den tykke dame og vi udbryder begge i en stor jubelrus. Tommelstokken viser 112 cm og vægten bliver kørt ned på 11,1 dejlige kilo. Årets første 10+'er en realitet - YES! :)
Efter 4-5 minutter i vandet hvor hun lige skulle sunde sig svømmede hun tilbage I dybet hvor hun hører til.
Resten af dagen skete der ikke det store udover 2 mindre fisk og et par hug. Vi fiskede ellers til langt ind i tusmørket, men vi kunne ikke lokke flere storgedder op fra dybet.
Flere billeder fra turen kan fås her: http://www.danishpikehunters.dk/10plusser-marts.

De bedste fiskehilsener - Jonas Reeh


[Til top]


Endnu flere kystørreder

5. marts 2015

Hej Farum

Det blev til 5 kysthavørreder i dag i længderne 55 cm / 50 cm / 48 cm / 46 cm og 38 cm.

De blev alle udsat igen.

Mvh. Niels Matthiesen


FEBRUAR 2015


[Til top]


Flere kystørreder

28. februar 2015

Hej Farum Lystfiskerforening


I dag var jeg på kysten igen og fik 10 fisk med den største på 59 cm.


Der var kun én under målet - en fantastisk tur.


Mvh. Niels Matthiesen


[Til top]


En tåget tur

28. februar 2015

Hej Farum LF.


Den 28. februar 2015 skulle vi endnu engang på vandet.


Det var endnu engang meget tåget, så vi blev på havnen et par timer og derefter tæt på havnen i et par timer.


Og så havde vi det sjovt i par timer, hvor det blev til masser af torsk, flade og hvillinger.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Eksotisk fiskeri

17. februar 2015

Beretning er på vej...
Kenneth var lige en tur på Mauritius.


[Til top]


Nordkyst-havørred

14. februar 2015

Efter flere meldinger om mange fisk i Fjorden tog jeg lørdag den 14. februar en tur derhen.


Vi fandt ingen fisk så vi tog videre til Nordkysten, hvor vi fandt spredte flokke.


Jeg fik en lille på 50 cm og havde en mere på så det blev en ok tur.


Niels Matthiesen


[Til top]


Nordkyst-havørred

14. februar 2015

Hej Farum LF.


Lørdag den 14. februar 2015 ville vi være ude fra tidlig morgen, men der var meget tåget, så vi blev inde på havnen.


Der skulle gå 3 timer, før vi kom på vandet, men det kom vi ikke til at fortryde


Masser af fine torsk kom op, deriblandt denne bidemålere ....herlig dag på vandet :-)


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Den fedeste tur længe!

6. februar 2015

Hej Farum LF!
Jeg er lige vendt hjem fra den fedeste tur længe. Der var fisk hele dagen og det blev til 12 fisk. hvoraf 2 var farvede. Jeg beholdt 3 stk. med den største på 68 cm og 3,7 kilo.
En fantastisk dag.
Mvh. Niels Matthiesen


JANUAR 2015


[Til top]


Målertorsk fra Øresund

25. januar 2015

Hej Farum Lystfiskerforening


Jeg var en tur på Sundet efter de store torsk.


Det skete i det mest perfekte vintervejr.


Der var rigtigt mange både på vandet.


Og heldigvis også lidt fisk.


Der i blandt denne torsk på 11,5 kilo.


Mvh. Paw Meinertsen


[Til top]


Fantastisk dag ved Møn

22. januar 2015

Torsdag den 22. januar 2015 oplevede jeg en fantastisk, næsen forårsagtig, dag med helt fladt vand og næsten ingen vind ude fra Møn. Jeg oplevede det flotteste solskin med spredte skyer - og i solen var det faktisk helt lunt midt på dagen...
Denne dag blev pludselig lavet om fra arbejdsdag til en fiskedag dagen sent om aftenen, hvilket jeg ikke havde set komme og turdet håbe på!
Sidste fiskedag lå mange uger tilbage og efter flere ugers sygdom med ungerne, så var en fiskedag tiltrængt.

Vejrudsigten kunne ikke blive bedre, barnepigen blev klaret, fri fra arbejdet lykkedes og med en meget sød og forstående kone, så gik det hele op i en højere enhed.
Jeg havde besluttet mig at køre til Møn med min båd, og jeg havde allieret mig med min gamle junior; Casper Bomberg, som skulle med på laksefiskeri for første gang.
Vi kørte hjemme fra Kbh. midt om natten og fik pakket ud i mørket og sejlede fra Klintholm havn kl. 07.45, hvor det så småt begyndte at lysne.

Vi havde derefter en times sejllads til pladsen, hvor vi startede med at trolle. Efter et par timer fiskeri lidt før middag gik de til biddet og vi havde nogle RIGTIG sjove timer på en ellers kort dag med godt laksefiskeri på 40meteren - hvad mere kan man forlange.
Undertegnede startede ud med en 3 kilos laks og imens jeg fightede denne får Casper det vildeste laksehug på en overfladestang.
Fisken tager hurtigt 700 fod line inden vi har set os om!!! Efter hele 25 minutters fight siden den huggede, så lander Casper sin første totalt stærke og flotte laks!

Vægten siger 11 kilo og han er oppe at køre i højeste gear! Han var dog også herefter helt flad ovenpå den lange fight, men vi når kun at få sat stængerne igen og vendt båden, før end det er min tur til en sjov fight med en god mellemfisk.
Denne mellemfisk viser sig pludselig til ikke at være så lille endda og Casper får mindre problemer ved netningen, da fisken er af noget større størrelse end forventet...
Der er samtidig stadig mange af de andre stænger ude så fighten bliver pludselig lidt for spændende…
Efter en kort slåskamp vinder jeg og min laks kommer i nettet.
Vægten viser denne gang hele 14,950 kilo - kun 250 gram fra min PR - og så er stemningen  pludselig ganske høj i båden.

Casper får efterfølgende en 4,2 kilos laks også og vi bommer et par hug yderligere, men hvad gør dette med så prægtige fisk i båden!
Vi var hjemme omkring kl. 21 igen og godt trætte ovenpå sådan en maraton fisketur - men vi gør det gerne igen næste gang sådan en dag melder sig - for man er vel lystfisker.

Knæk & Bræk til alle - Andreas Holm Nielsen!

Se mere her : http://www.Guidefishing.dk


[Til top]


Vintergedde

17. januar 2015

En dejlig vintergedde fra min elskede Furesø.


Fanget i et nærmest forårsagtigt vejr.


8 kilo rent vejede den.


Mvh. Morten Manniche


[Til top]


Poppelsøen igen

6. januar 2015

Hej Farum Lystfiskerforening

Jeg var en tur ude ved Poppelsøen i tirsdags den 6. januar.

Jeg købte et 4 timers kort, men fiskene bed ikke de første 2 timer.

Men så kom der er time, hvor jeg fangede 4 ørred, herefter skete der ikke noget.

Alt i alt en rigtig god og hyggelig tur, selv om det var koldt og regnede lidt.

Mvh. Jan Nielsen


[Til top]


Årets første geddesats

5. januar 2015

Jonas:
"De højere magter var med os mandag den 5. januar 2014, hvor jeg havde planlagt årets første tur med min gode fiskekammerat Anders. Vandet var helt blankt gennem hele dagen og det var i det hele taget en fantastisk følelse at være tilbage på søen. Fiskeriet var også ganske udmærket og vi fik 18 fisk i båden (9 til hver) med topfisk på 7,9 og 7,1 kg til undertegnede. Alle fisk blev taget på levende skaller i forskellige størrelser fisket 6-12 meter nede."

Anders:
"Denne tur startede et par dage før med at hente lidt skaller og et enkelt godt kast med kastenettet kan gøre det til en nem leg hurtigt at fange 30-50 skaller.
Turen bød dog ikke på nogle rigtig store gedder. Jonas og jeg nåede op på 18 gedder, hvor han stod for de to største på 7,1 og 7,9 den sidste var hele 110 cm lang, så den kunne snildt have været et par kilo tungere. Ud af 12 hug missede jeg denne gang kun 3 hug, som er en forbedring fra sidste tur, hvor jeg missede op imod 50%.

Fiskeriet var sådan set ganske godt og fangede de første 5 gedder, på forfang uden noget tingeltangel på.
Jonas måtte afkroge den ene gedder efter den anden uden selv at fange noget, men så fik gedderne pludselig smag for hans forfang med perler, blades og hvad der ellers pyntede hans forfang i modsætning til mine standard forfang, og nu var det min tur til at afkroge den ene gedde efter den anden uden at fange noget.
En hyggelig dag, hvor der blev fisket fra morgen til aften, desværre uden den helt store gedde til følge.

En mærkelig tendens ved denne sæsons vinterfiskeri er at stimerne med småfisk på ingen måde er til at finde, om det er i søens dybeste huller eller langs skrænterne er de ikke til at opstøve. Da jeg fiskede i oktober og lidt af november var de ikke over det hele, men nemme at lokaliserer, hvor de er svømmet hen, er over min ferskvandbiologiske forstand, men helt lavt vand og å-tilløbene er nogen af de få steder jeg ikke har søgt efter dem. En rolig dag på søen, både vejr og fiskemæssigt."

Fakta:
Fangstmetode: Dørgefiskeri på 6-14 meter vand. / Vindstyrke: 0-1 m/s.
Vandtemperatur: 3,5 grader. / Vejr: Overskyet. / Fisketid: 8 timer. / Tryk: 1028hPa.

Mvh. Jonas Reh og Anders Palle


[Til top]