Klik for at vende tilbage til forsiden  Klik for at sende os en e-mail   

 Hvem er vi
 Hvad kan vi
 Hvad gør vi
 Turkalender
 Kulmulen
 Fangster
 Konkurrence
 Rekorder
 Top 5 lister
 Farum Sø
 Furesø
 Bestyrelsen
 Artikler
 Links
 Infomail
 Indmeldelse

Farum Lystfiskerforenings klubhus - Fiskerhytten - Farumgårds Allé 32, 3520  Farum, tlf. 44 95 47 16


Fangster 2019

Tilbage til forsiden


Jan. - Febr. - Marts - April - Maj - Juni - Juli - Aug. - Sept. - Okt. - Nov. - Dec.


Se fangstrapporterne fra:

   2018 l 2017 l 2016 l 2015 l 2014 l 2013 l 2012 

 2011 l 2010 l 2009 l 2008 l 2007 l 2006 l 2005 l 2004 Lars "Frø" med Esrum Sø aborre
(25-01-2019)


Tobias med 9-kilos kysthavørred
(22-02-2019)


Rune med fin vinter-aborre
(15-02-2019)


Vi vil meget gerne se dine fangstrapporter her på hjemmesiden. Send en mail med beretning og fotos til: farumlf@gmail.com

Husk at der for hvert af årets kvartaler trækkes lod lod om et gavekort á 1.000,- kroner blandt alle kvartalets indsendte fangstrapporter!


MARTS 2019


Martsgedder på Esrum Sø

11. marts 2019

Det har regnet i ugevis, men lige denne ene mandag var det tørvejr og solskin.

Da jeg sad og skrev fangstrapport, gik det op for mig at det også måtte have blæst en del, for skrivebordet gyngede fælt.

Fiskene havde flyttet på sig siden jeg sidst var på søen, og jeg kunne faktisk ikke finde et eneste sted hvor der ligesom skete noget.

Så jeg sejlede planløst rundt og endte med at tage turen ned langs Gribskov, hvor der var læ. Fik en 5 kilo’s fisk på flod, og nede omkring Graverhjørnet var der en lidt større fisk som lod sig lokke af en bundfisket skalle: 7,7 kilo og 101 centimer lang.

Og så var dagen reddet og alt blev genudsat.

Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


FEBRUAR 2019


MALLE-BROK På Sorø Sø?

24. februar 2019

Der var ikke nogen, der døde i krigen, men det var tilsyneladende tæt på, at Madam Grum selv kom på menuen, da Signe og jeg lørdag var på Sorø Sø. Vi fiskede længe dybt uden det mindste nap. Til slut satte vi højtgående woblere på og roede ind over helt lavt vand.

Det producerede endelig et hug. "Det er ikke nogen særlig stor gedde", kundgjorde jeg skråsikkert, da fisken ikke gjorde det store væsen af sig.
Men nær båden kunne jeg pludselig næsten ikke rokke den ud af flækken.

Der fulgte et par træk i stangen, der ikke virkede som typiske gedderusk med hovedet. Så blev fisken igen mere medgørlig, og da den kom op i overfladen ved båden, kunne vi konstatere, at det var en ret stor gedde.

Vi fik den i båden og opdagede, at den var temmelig hårdt medtaget. Skæl var raspet af på begge sider af den, så det blødte. Der var dertil skader på flere finner.

Og vi taler om en gedde, vi vejede til 6,9 kilo!

Der var ingen flænger efter tænder, så synderen kan ikke være en endnu større gedde.
Jeg kan kun forestille mig en forklaring. En stor malle (europæisk malle / wels catfish) må have overfaldet gedden på vej mod båden.

Den sidste fangede malle fra Sorø Sø daterer sig godt nok tilbage til 1799.
Og en udsætning af 40-50 stykker omkring 1880 førte altså ikke til noget som helst.

Men så vidt jeg ved, har der været uautoriserede udsætninger af maller flere steder på Sjælland de sidste årtier.

Noget (meget!) tyder på, det også gælder Sorø Sø. Så hvis man begiver sig ud på søen til sommer, kan vores råd kun være: hold tæerne indenbords!

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


NY KLUBREKORD - fantastisk kysthavørred!

22. februar 2019

Fredag den 22. februar 2019. Solen havde magt selvom den stod lavt på den klare blå vinterhimmel, der var forår i luften. Hele februar havde være exceptionel mild og havørrederne var på finnerne. Jeg ankom til pladsen ved 11-tiden.

Velvidende om, at fiskene på den her tid af året ofte kommer helt ind under land for at gøre udbytte af de aktive fødeemner, gik jeg ikke længere ud end til anklerne.

De forgangne tre uger havde jeg været meget aktiv på kysten, mange fine fisk var blevet genudsat og en stribe overspringere i 60’erne plus en 74’er havde været en tur på land.
Af de fisk der var blevet renset havde maverne været proppet med rejer, tanglopper, hundestejler, børsteorme, kutlinger, ålekvabber og tobis.

Jeg havde været ude stort set hver dag med få undtagelser. Men den her dag var anderledes...

Jeg havde ugerne forinden udelukkende søgt pålandsvind og grums i vandet.
Den her dag var anderledes fordi at vinden kom langs med land fra højre og der var ikke ret meget af den. Vandet var sprit klart, med en riflet overflade og godt med træk fra tidevandet der var begyndt at skifte. Forholdene var rigtig fine til en lille listig flue.

Jeg gik langsom fremad gennem blæretangen mens jeg hev line af mit hjul. Blikket var fikseret på overfladen i badekarret foran mig, jeg kiggede efter bevægelse, en lille finnespids eller bare nogle ujævne mønstre på den riflede overflade.

Jeg forventede at se en fisk da den viste sig - fuldstændig bækørred-agtigt i slow motion kom en stor ørred op med åben mund, som tog den noget fra overfladen.
At dømme efter størrelsen var jeg overbevist om at det var en ørred i 5 kilos klassen. Et drømmescenarie!

Jeg lagde et kast en meter for kort og til højre for hvor den viste sig, hvert kast lagde jeg et stykke længere ud og længere mod højre, i den retning som jeg var overbevist om at fisken havde bevæget sig. Halvvejs igennem mit indtag i 4 kast stoppede linen pludselig stumpt i min hånd. Jeg strammede op og fisken stod stille et sekund, da den først begyndte at slå med hovedet forplantede det sig som dybe sug igennem klingen, hele vejen ned i bunden af håndtaget på min 7’er.

Den vendte dybt og langsom og en stor blank/hvid bredside afslørede alvoren af situationen, det var helt klart en overspringer! Mit gamle Lightspeed med skæv spole begyndte at skrige ufrivilligt og ude af takt. Jeg var rolig og afklaret med at have sat min lille krog i kæben på den store havørred.

Udløbet føltes endeløst og samlingen mellem bagline og skydeline gav en pirrende lyd som den skød igennem ringene på min stang hvorefter den blå flatbeam forsvandt ud i havet, hvor der til sidst kun var gul backing at se.


Tobias og Kris foran Sport Dres

Fisken var så langt ude nu at den gule bagline hang i en bue der gjorde det svært at føle direkte kontakt til fisken.

Jeg forventede at kraften ville gå af den når som helst og gjorde mig klar til at vinde line ind på hjulet og holde kontakt med grov ørreden hvis den skulle prøve på noget.

I samme sekund gik den fri af vandet - lyden af en gris der bliver smidt i en pool fra fem metervippen fik hårene til at rejse sig i nakken og gjorde mine knæ bløde.

Jeg har kæmpet med og landet mange havørreder i 5 kilos klassen på flue, flere end jeg har tal på, denne her gjorde mig nervøs!

I samme sekund knækkede filmen for mig, jeg begyndte at huje højlydt, jeg grinte og skreg og hylede som en anden cowboy.
Det her var ikke en 5 kilos havørred, den måtte være godt over 7 kilo tænkte jeg med rystende knæ!

Min ultimative drøm af en blank kyst havørred, over 80 cm, fisken jeg har jagtet siden min far hjalp mig med at kane min første havørred til land da jeg var 6 år gammel. Enhjørningen der altid har spøgt og hjemsøgt mig i mine drømme...

Der stod en fluefisker længere nede af kysten som havde hørt mig, jeg kiggede higende efter ham for at se om han havde et net til det her udyr - han blev stædigt stående, måske velvidende om at der kunne være en flok fisk på vej igennem badekarret med retning mod ham.

Kysten var dækket af sten og blære-tangen lå højt i overfladen de første par meter ud i det lave vand. Jeg går stort set aldrig med net og har filosofien efter min far, “hvis den ryger, så ryger den” jeg måtte kane den her ind. Fighten var brutal og jeg pressede den så hårdt jeg turde med den tynde 0.23 spids og den lille str. 10 krog.

Da jeg første gang fik den halvejs ind igennem blære-tangskoven var jeg sikker på at den var træt, jeg gik baglæns - med hånden på spolen og tænkte; nu sker det! Her kommer den! Jeg pressede grej og kroghold til briste-punktet - men så let skulle det ikke gå!

Den rullede og slog med halen og jeg måtte slippe spolen og løbe frem mod fisken der i skumsprøjt og vandkaskader havde vendt næsen mod horisonten. Jeg forsøgte desperat, som var det med livet som indsats at holde den på så kort line som muligt igennem sten og tang med stangen peget mod himlen i strakt arm.

Da den var fri af blæretangen og tilbage på åbent vand startede det hele forfra, det endeløse udløb, først igennem badekaret, over sandrevlen og ud i det mørke vand, baglinen tog over og den blå skydeline forsvandt ud i havet igen. Det gentog sig flere gange...

Da havørreden for sidste gang kom ind på det lave og begyndte at kæntre, havde jeg mistet tålmodigheden, jeg lagde hånden på spolen og gik baglæns, nu skulle der ske noget. Da dyret lå på siden halvvejs gennem blæretangen tænkte jeg; det er fandme nu!

Jeg satte i spring mod den store havørred med et desperat håb om at linen ville holde sig fri af blæretangen i tilfælde af at fisken skulle nå og vende næsen mod horisonten igen. Jeg sprang over stok og sten og kastede mig ufortrødent og den store blanke havørred.

Jeg havde den imellem mine ben, den vred sig og gled baglæns, det var en tilspidset situation, det føltes som om den var ved at glide fra mig, baglæns ud imellem mine ben, stangen havde jeg sluppet for længst, jeg stak begge hænder ned imellem mine ben som klemte sammen så godt de kunne.

Med hænderne begravet i gælderne på den store fisk gik det op for mig at fluen havde sluppet sit tag, jeg gik ind på land med den enorme havørred....

Rørt til tårer, turde ikke gætte på størrelsen, jeg fik min kammerat Henrik i røret der med det samme satte kurs fra en plads 20 minutter væk, han spurgt i telefonen hvor stor den var, jeg skød den til over 80. Først 83, så målte jeg den med hænderne til 85, med målebånd og uden rystende hænder målte vi den endeligt til 87 cm fra snude til bunden af v’et i halen.

Henrik kom løbende over stranden, det kunne ikke gå hurtigt nok med at komme ud og lægge øjne til hvad han havde svært ved at tro på i telefonen. Der lød glædesskrig fra stranden og et par kolde øl blev knappet op.

To timer senere blev den vejet i sportdres til 9 kilo rent. Det er stadig ikke helt gået op for mig at det faktisk er sket, at drømmen om den kæmpe store overspringer fra den åbne kyst er gået i opfyldelse.

Der nogen der har sagt; “Den bliver svær at slå.. “ Jeg har kun en ting at sige;
"Det handler ikke om at slå den sidste, men om at fange den næste.."

K&B - Tobias Park


[Til top]


Vinter-sandarter fra Bagsværd Sø

17. februar 2019

Det siger måske sig selv, at en sø er vandartet. Men Bagsværd Sø er de sidste par år tillige blevet overordentlig sandartet. Og det er faktisk ret storartet!


Så kan man vist ikke finde en fisk i flottere kondition


Denne en anelse mindre fisk fightede også ganske habilt

Mvh. Jacob Bøggild


[Til top]


Drilske aborrer

15. februar 2019

Fredag i vinterferien kunne jeg dedikerer en hel dag til aborrerne. Jeg startede med småskaller på flåd, men det var aborrerne fuldstændig uimponerede af.

Jeg skiftede til et paternoster rig, igen med levende skalle. Jeg spinnede den langsomt ind med spinstop. Det gav lidt småbid, men det lykkedes mig ikke at kroge noget.

Jeg prøvede lidt med orm på flådet. Der skete absolut ingenting. Efter lidt tid forsvandt mit flåd dog lang-somt, og jeg krogede en tung fisk.

Jeg prøvede paternoster rigget igen. Det lykkedes mig endelig at kroge en aborre, men den mistede jeg sgu også.

Jeg prøvede at fiske med en orm på paternoster rigget. Bare fisket statisk.

Det gav ret hurtigt et bid, og jeg landede en fin aborre på 1,010 kilo.

Havde jeg fundet opskriften? Jeg prøvede igen, og fik ret hurtigt et bid mere. Denne gang var det en lidt større fisk, og efter lidt tovtrækkeri kunne jeg lande denne fine aborre på 1,540 kilo. Så var dagen reddet.

Resten af dagen forløb, uden at jeg fik et eneste bid mere. Det var lige meget, hvad jeg prøvede. En underlig dag, men en godt resultat.

Med venlig hilsen - Rune Seymour


JANUAR 2019


[Til top]


Esrum Sø - vinteraborre

25. januar 2019

En kold frostdag hvor jeg startede lidt lunt med et diskret kig ud af øjenkrogen til en modig havfrue som tog sig en dukkert.
Sendte også en varm tanke til Fiskeringens faciliteschef, da benzinmotoren startede efter bare tre træk i snoren.

Fiskeriet var meget trægt, og jeg blev udfordret af kolde fingre. Hver gang jeg havde fået dem varmet op, skulle der skiftes agn og fingrene skulle igen, igen dyppes i det kolde is-vand.

Der blev slået mange hundrede kuskeslag mens linerne frøs fast på spolerne og fangstnettet frøs fast på båden.

Bundbrædderne måtter regelmæssigt saltes så jeg kunne stå fast i båden.

Heldigvis tillod vejret at jeg roede rundt på pladserne, og når man ror sin båd selv, får man varmen to gange.

Havde også premiere på et nyindkøbt varm hue og oplevede at holde ørene varme hele dagen.

Lunede mig med en gedde på 5,4 kilo og denne aborre på 1,840 kilo. Alt genudsat.

Knæk og bræk fra Lars Frø


[Til top]


God start på fiskeåret

2. januar 2019

Fiskeåret 2019 starter lovende.

To-timers smuttur til det lokale vand i eftermiddags, kastede en målsfisk af sig lige inden solnedgang.

Dejligt med lidt flex på klingen.

Mvh. Jens Pedersen


[Til top]